Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Axon: Αλλάζει τα σχέδια για τη Soukos High Tech

Να μην προχωρήσει στην απορρόφηση της Soukos High Tech, αποφάσισε σήμερα το Δ.Σ. της Axon Συμμετοχών. Παράλληλα, αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με απορρόφηση των κλάδων της Soukos High Tech, η οποία μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας λύεται δίχως να εκκαθαρίζεται.

Axon: Αλλάζει τα σχέδια για τη Soukos High Tech
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Axon Συμμετοχών ανακοινώνει, ότι στις 31/07/07 αποφάσισε να προχωρήσει σε αναθεώρηση της από 28/02/2007 απόφασής του όσον αφορά τη συγχώνευση με απορρόφηση της Soukos High Tech (η οποία έχει ήδη μετονομασθεί σε Αχαϊκή Βιομηχανία Υψηλής Τεχνολογίας) και αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Axon Συμμετοχών με απορρόφηση των κλάδων i) παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής τεχνολογίας και ii) κτηρίων, ακινήτων και τεχνικών έργων της διασπώμενης εταιρίας Βιομηχανία Υψηλής Τεχνολογίας.

Από την περιουσία της Διασπώμενης Εταιρίας, οι λοιπές δραστηριότητες, ήτοι οι συμμετοχές της Διασπώμενης Εταιρίας σε άλλες εταιρίες, μεταβιβάζονται στην εταιρία ΜΥΣΤΡΑΣ (εφεξής από κοινού με την Axon Συμμετοχών, οι ”Επωφελούμενες Εταιρίες”).

Η απορρόφηση λόγω διάσπασης των κλάδων της Διασπώμενης Εταιρίας από τις Επωφελούμενες Εταιρίες, θα υλοποιηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2166/1993 σε συνδυασμό με τις διατάξεις του Κ.Ν. 2190/1920 και εν γένει της εμπορικής νομοθεσίας.

Ως ημερομηνία μετασχηματισμού ορίστηκε η 31/07/2007.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Επωφελουμένων Εταιριών και της Διασπώμενης Εταιρίας, όρισαν την ελεγκτική εταιρία BDO ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ, η οποία θα προβεί στην σύνταξη της σχετικής εκθέσεως για τη διαπίστωση της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων των εισφερομένων κλάδων.

Επίσης τα Διοικητικά Συμβούλια των Επωφελουμένων Εταιριών και της Διασπώμενης Εταιρίας, ανέθεσαν στην ΣΟΛ να προβεί στην αποτίμηση και στον προσδιορισμό της σχέσης ανταλλαγής των μετοχών των Επωφελουμένων Εταιριών και της Διασπώμενης Εταιρίας.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας διάσπασης, η Διασπώμενη Εταιρία λύεται δίχως να εκκαθαρίζεται και οι μετοχές της ακυρώνονται, το δε σύνολο της περιουσίας της (ενεργητικό και παθητικό) μεταβιβάζεται, συνεπεία οιονεί καθολικής διαδοχής, στις Επωφελούμενες Εταιρίες.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Axon Συμμετοχών στην ως άνω συνεδρίασή του αποφάσισε όπως, στη συνέχεια και μετά την ολοκλήρωση της ως άνω διαδικασίας διάσπασης, εισφέρει τον κλάδο παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής τεχνολογίας στην 100% θυγατρική της εταιρία με την επωνυμία ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, στα πλαίσια της γενικότερης πολιτικής περί εξατομίκευσης των δραστηριοτήτων της.

Τα ανωτέρω τελούν υπό την αίρεση της εγκρίσεως τους τόσο από τις Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων των εταιρειών όσο και των αρμοδίων Αρχών κατά περίπτωση.

Σε κάθε περίπτωση, η Axon Συμμετοχών με μεταγενέστερες ανακοινώσεις της θα ενημερώσει κατάλληλα το επενδυτικό κοινό τόσο για την σχέση ανταλλαγής που θα διαμορφωθεί όσο και για την εν γένει εξέλιξη της όλης διαδικασίας συγχώνευσης. Σύμβουλος Έκδοσης της Axon Συμμετοχών για την επικείμενη αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου ανέλαβε η Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v