Βουτιά 41,8% στα καθαρά κέρδη της ΕΥΑΘ

Ο τζίρος του ομίλου για το πρώτο εξάμηνο του έτους ανήλθε στο ποσό των 37,3 εκατ. ευρώ έναντι 37,8 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Πονοκέφαλος οι απλήρωτοι λογαριασμοί.

Βουτιά 41,8% στα καθαρά κέρδη της ΕΥΑΘ

Με ιδιαίτερα αυξημένες προβλέψεις επισφαλών απαιτήσεων, λόγω αδυναμίας στην πληρωμή λογαριασμών, και αυξημένα έξοδα για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων διαμορφώνονται τα αποτελέσματα της ΕΥΑΘ Α.Ε. στο εξάμηνο 2015.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ενδιάμεσες οικονομικές καταστάσεις του α’ εξαμήνου 2015, ο τζίρος του ομίλου ανήλθε στο ποσό των 37,3 εκατ. ευρώ έναντι 37,8 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σημειώνοντας μείωση 1,34%.

Τα μικτά κέρδη ανήλθαν στο ποσό των 14 εκατ. ευρώ έναντι 15,5 εκατ. (μείωση 9,5%), ενώ τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε 9,5 εκατ. ευρώ έναντι 12,9 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο (μείωση 26,26%). Τα μετά φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν σε 5,5 εκατ. ευρώ έναντι 9,5 εκατ. του αντίστοιχου περσινού εξαμήνου (μείωση 41,86%).

«Η EΥΑΘ, ως σύγχρονη επιχείρηση κοινής ωφέλειας, μεριμνά για την κατάσταση της εταιρείας μακροπρόθεσμα, συμπεριλαμβάνοντας στα οικονομικά της αποτελέσματα τις επισφάλειες του παρόντος και φροντίζοντας για τη διαρκή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων. Είμαστε εδώ σταθερά, με φροντίδα για την υγεία και το περιβάλλον», επισημαίνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε., Νίκος Παπαδάκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v