Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λιβάνης: Πτώση 35% στον τζίρο εξαμήνου

Οι ζημιές του α’ εξαμήνου σε ενοποιημένη βάση, μετά την αφαίρεση του αναλογούντος φόρου, έφθασαν τα € 905 χιλ. Το πρώτο εξάμηνο του 2015 η εταιρεία και ο όμιλος εμφανίζει αρνητικές ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες συνολικού ποσού €1307 χιλ. και €1300 χιλ. αντίστοιχα.

Λιβάνης: Πτώση 35% στον τζίρο εξαμήνου

Η οικονομική κρίση που έχει πλήξει σημαντικά τον κλάδο των εκδόσεων στον οποίο δραστηριοποιείται η Λιβάνης άφησε το αποτύπωμά της στα οικονομικά στοιχεία εξαμήνου. 

Ο όμιλος, έχει εμφανίσει μείωση του κύκλου εργασιών του σε ποσοστό 35,28% (2,018 εκατ. από 3,118 εκατ.) ενώ σε επίπεδο εταιρείας η πτώση φτάνει το 37,74% σε σύγκριση µε το A’ εξάμηνο 2014.

Όπως αναφέρεται στις εξαμηνιαίες καταστάσεις η Εταιρεία διέθεσε τους νέους της τίτλους σε ελκυστικές για το κοινό της τιμές και προέβη σε σταθεροποίηση των παραγόμενων τίτλων και σε προσφορά παλαιών τίτλων σε μειωμένες τιμές, με σκοπό να διατηρήσει το μερίδιο αγοράς της.

Οι διοικητικές δαπάνες εμφανίζονται μειωμένες κατά 15,47% και τα έξοδα διαθέσεως κατά 21,10% ωστόσο αναμένεται να μειωθούν περαιτέρω λόγω κυρίως της μείωσης του προσωπικού αλλά και του κόστους μισθοδοσίας.

Ο όμιλος εμφανίζει λειτουργικές ζημιές προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) που ανήλθαν στα €439 χιλ. και η εταιρεία εμφανίζει λειτουργικές ζημιές προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) που ανήλθαν στα €417 χιλ., ενώ τα αντίστοιχα αποτελέσματα του Α’ εξαμήνου 2014 ήταν κέρδη €124 χιλ. για τον όμιλο και €337 χιλ. για την Εταιρεία.

Οι ζημιές του α’ εξαμήνου σε ενοποιημένη βάση, μετά την αφαίρεση του αναλογούντος φόρου, έφθασαν τα € 905 χιλ. και τα € 883 χιλ. για την Εταιρεία, ενώ τα αντίστοιχα αποτελέσματα του α’ εξαμήνου 2014, ήταν ζημίες €422 χιλ. για τον όμιλο και € 184 χιλ. για την εταιρεία.

Όπως αναφέρει η διοίκηση, η αύξηση των ζημιών οφείλεται κυρίως στη πτώση του μικτού κέρδους που εμφάνισε το πρώτο εξάμηνο 2015 η εταιρεία, λόγω της χαμηλής τιμής νέων τίτλων που εξέδωσε και προσφορών σε παλαιούς τίτλους.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015 η εταιρεία και ο όμιλος εμφανίζει αρνητικές ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες συνολικού ποσού €1307 χιλ. και €1300 χιλ. αντίστοιχα, έναντι του αντίστοιχου περσινού εξαμήνου που εμφανίζει αρνητικές ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες συνολικού ποσού €163 χιλ. και €201 αντίστοιχα λόγω του ζημιογόνου αποτελέσματος, αλλά και της αύξησης των απαιτήσεων και της μείωσης των υποχρεώσεων.

Τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας και του ομίλου μειώθηκαν την 30/6/2015 κατά €127 χιλ. και €115 χιλ. αντίστοιχα έναντι μείωσης του πρώτου εξάμηνου του 2014 κατά €31 χιλ. και €70 χιλ. αντίστοιχα.

Για το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης, δεν προβλέπεται υποχώρηση της κρίσης, οπότε με την εντατικοποίηση των προσπαθειών για αύξηση των εσόδων, για εύρεση νέων πηγών εσόδων και περαιτέρω μείωση των δαπανών, με τον περαιτέρω εξορθολογισμό της παραγωγής και τη διατήρηση μειωμένων αποθεμάτων, η εταιρεία προσβλέπει στην εύρυθμη λειτουργία της και εκτιμά ότι θα καταφέρει να μειώσει τη ζημιά της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v