Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intrasoft: Έργο αστικών συγκοινωνιών στη Βουλγαρία

Στο πλαίσιο κοινοπραξίας, η Intrasoft θα παρέχει υπηρεσίες σχεδιασμού, ανάπτυξης, κατασκευής έργων, επίβλεψης, παράδοσης και εγκατάστασης στα πρώτα τέσσερα από τα συνολικά 10 τμήματα του έργου αστικών συγκοινωνιών της Βάρνας.

Intrasoft: Έργο αστικών συγκοινωνιών στη Βουλγαρία
Κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει η Intrasoft International Βουλγαρίας επιλέχθηκε από τον Δήμο Βάρνας για την υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Έργου Αστικών Συγκοινωνιών, διαδραματίζοντας κεντρικό ρόλο στην προσπάθεια της κυβέρνησης για βιώσιμη και ολοκληρωμένη αστική ανάπτυξη.

Ο σκοπός του έργου είναι η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής στην πόλη της Βάρνας, μέσω επενδύσεων σε βιώσιμες αστικές μεταφορές.

Το έργο αποτελείται από δέκα τμήματα (components) συνολικά. Στο πλαίσιο του έργου αυτού, η Intrasoft International θα παρέχει υπηρεσίες σχεδιασμού, ανάπτυξης, κατασκευής έργων, επίβλεψης, παράδοσης και εγκατάστασης στα πρώτα τέσσερα (4) μέρη του έργου. Τα μέρη αυτά περιλαμβάνουν ένα ολοκληρωμένο σύστημα έκδοσης εισιτηρίων (τμήμα 1), τον εξοπλισμό των οχημάτων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς μέσω συστήματος αυτόματου εντοπισμού οχημάτων (τμήμα 2), το σύστημα πληροφόρησης των επιβατών σε πραγματικό χρόνο (τμήμα 3) και την αναβάθμιση του Κέντρου Ελέγχου των Αστικών Συγκοινωνιών (τμήμα 4).

Ο συνολικός προϋπολογισμός για τα τέσσερα τμήματα του έργου είναι 7,4 εκατ. ευρώ, ενώ η συμμετοχή της Intrasoft International Βουλγαρίας είναι 3,9 εκατ. ευρώ. Η κοινοπραξία περιλαμβάνει επίσης τις εταιρίες Ballistic Cell, Bonima και Ericsson. Η σύμβαση είναι διάρκειας 2,5 ετών.

Σημειώνεται ότι η πόλη της Βάρνας είναι η μεγαλύτερη πόλη και καλοκαιρινό θέρετρο στη βουλγαρική ακτή της Μαύρης Θάλασσας, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στη Βουλγαρία μετά τη Σόφια και η ενδέκατη μεγαλύτερη πόλη στην περιοχή των Βαλκανίων. Με μια αναπτυσσόμενη οικονομία και αξιοσημείωτη τουριστική βιομηχανία, η πόλη στοχεύει στη μείωση του αριθμού των ρυπογόνων οχημάτων, καθώς και στην εξάρτησή της από το εισαγόμενο πετρέλαιο και στην αξιοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται στη χώρα, αλλά δεν χρησιμοποιείται.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Intrasoft International, κ. Αλέξανδρος Μάνος, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που μπορούμε να συμβάλλουμε σε αυτήν τη σημαντική κυβερνητική πρωτοβουλία για βιώσιμη και ολοκληρωμένη αστική ανάπτυξη στη Βουλγαρία. Αυτό το τελευταίο έργο -το δεύτερο μεγάλης κλίμακας έργο που υλοποιεί η Intrasoft International στον χώρο αυτό στη Νοτιοανατολική Ευρώπη- έρχεται να προστεθεί στο σύστημα τηλεματικής του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) στην Ελλάδα, το οποίο είναι υπό ανάπτυξη. Η ανάθεση της εν λόγω σύμβασης ενδυναμώνει τη θέση του ομίλου μας στον χώρο της τηλεματικής και ευφυών ηλεκτρονικών συστημάτων μεταφορών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, δικαιώνοντας τη στρατηγική μας απόφαση για επέκταση του χαρτοφυλακίου μας σε περισσότερους τομείς προτεραιότητας του δημόσιου τομέα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v