Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δρομέας: Εκτιμήσεις για βελτιωμένα μεγέθη

Kαλύτερες επιδόσεις αναμένεται να παρουσιάσουν στο εξάμηνο της χρήσης τα οικονομικά μεγέθη της Δρομέας, συγκριτικά με την εικόνα που παρουσίασαν στο τρίμηνο. Εν τω μεταξύ, τον Σεπτέμβριο του 2008 αναμένεται να ολοκληρωθούν δύο επενδυτικά προγράμματα συνολικού ύψους 4,7 εκατ. ευρώ, που υλοποιεί η Δρομέας.

Δρομέας: Εκτιμήσεις για βελτιωμένα μεγέθη
της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου

Kαλύτερες επιδόσεις αναμένεται να παρουσιάσουν στο εξάμηνο της χρήσης τα οικονομικά μεγέθη της Δρομέας, συγκριτικά με την εικόνα που παρουσίασαν στο τρίμηνο.

Κατ’ αρχάς, αναστρέφεται η δυσμενής εικόνα της κερδοφορίας που είχε παρουσιάσει η εισηγμένη στο τρίμηνο της χρήσης, καθώς τα κέρδη προ φόρων ήταν μειωμένα κατά 24,67%.

Στο εξάμηνο, σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία, τα κέρδη προ φόρων της Δρομέας αναμένεται να είναι αυξημένα κατά 20%. Αντίστοιχα οι πωλήσεις, ενώ στο τρίμηνο σημείωσαν αύξηση κατά 5,3%, στο εξάμηνο αναμένεται να είναι ενισχυμένες κατά 7,5% - 8%.

Με αυτά τα δεδομένα, η διοίκηση εκτιμά ότι στο σύνολο της χρήσης ο κύκλος εργασιών θα σημειώσει αύξηση κατά 20% σε σχέση με το 2006 και θα υπερβεί τα 22 εκατ. ευρώ.

Η εκτίμηση αυτή βασίζεται σε μια σειρά από έργα που ”τρέχουν” αυτή την περίοδο. Συγκεκριμένα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η συμφωνία με την Corporate Express για την προμήθεια εξοπλισμού επίπλων γραφείου σε όλες τις εκθέσεις της DaimlerCrysler (Mercedes Benz) στη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δαπάνης 4 εκατ. ευρώ.

Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο του 2008 και η εταιρία προσδοκά να επεκταθεί και στην προμήθεια εξοπλισμού εκθέσεων της Mercedes στις ΗΠΑ.

Στα τέλη του έτους, εξάλλου, προβλέπεται να γίνει η δοκιμαστική λειτουργία των εξαρτημάτων που ανέλαβε να κατασκευάσει η Δρομέας για φορτηγά αυτοκίνητα της Mercedes Benz, με προοπτική, αν όλα πάνε καλά, να ξεκινήσει η μαζική παραγωγή τους εντός του 2008. Η συμφωνία αυτή είναι τριετής και η Δρομέας προσδοκά έσοδα της τάξεως των 10 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Παράλληλα ”τρέχει” και η παραγωγή εξαρτημάτων αλουμινίου για την εταιρία κατασκευής μηχανών θαλάσσης MTU, θυγατρική της Mercedes Benz. Η συγκεκριμένη σύμβαση είναι 4ετούς διάρκειας, με προσδοκώμενα έσοδα 5 εκατ. ευρώ ετησίως.

Σε μια προσπάθεια να αναπτυχθεί το δίκτυο εμπορίας για τα έπιπλα σπιτιού και εξαρτημάτων κουζίνας, η Δρομέας δημιούργησε τρεις ιδιόκτητες εκθέσεις, στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και στη Βέροια.

Η περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου αποφασίστηκε να γίνει μέσω franchising, μετά το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε στη διάρκεια της έκθεσης Interwood.

Έτσι, μέχρι τα τέλη του έτους θα ανοίξουν άλλα τρία καταστήματα, στη Σύρο, στην Πάτρα και στο Αγρίνιο.

Τον Σεπτέμβριο του 2008 αναμένεται, εξάλλου, να ολοκληρωθούν δύο επενδυτικά προγράμματα που υλοποιεί η Δρομέας, το πρώτο στη μητρική, προϋπολογισμού 3,9 εκατ. ευρώ, και το δεύτερο στη θυγατρική ΚΕΜ ΑΒΕΕ, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ.

Και τα δύο προγράμματα αφορούν στον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού κυρίως για τις ανάγκες της νέας παραγωγής εξαρτημάτων από αλουμίνιο.

Να υπενθυμίσουμε ότι από τις 8/8 ξεκίνησε η διαπραγμάτευση των 17.360.000 νέων δωρεάν κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας στο Χ.Α., ονομαστικής αξίας 0,31 ευρώ ανά μετοχή. Δικαιούχοι ήταν οι κάτοχοι μετοχών κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α. στις 31/7/2007.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v