ΠΕΤΡΟ: Περί προειδοποιήσεων και.. διευκρινίσεων

Η εταιρία Πετρόπουλος, αναφορικά με σχετικά δημοσιεύματα του euro2day.gr και της εφημερίδας Εξπρές, γνωστοποιεί ότι δεν εξέδωσε προειδοποιητική ανακοίνωση για πιθανή μείωση του μικτού περιθωρίου της λόγω επιρροής του γιεν. Πως σχολιάζει το euro2day.gr.

ΠΕΤΡΟ: Περί προειδοποιήσεων και.. διευκρινίσεων
Η εταιρία Πετρόπουλος, αναφορικά με σχετικά δημοσιεύματα του euro2day.gr και της εφημερίδας Εξπρές, γνωστοποιεί ότι δεν εξέδωσε προειδοποιητική ανακοίνωση για πιθανή μείωση του μικτού περιθωρίου της λόγω επιρροής του γιεν.

Οι επενδυτές για πληρέστερη ενημέρωση μπορούν να ανατρέξουν στις επίσημες ανακοινώσεις της εταιρίας για τα αποτελέσματα του α’ και β’ τριμήνου που είναι αναρτημένες στο δικτυακό της τόπο www.petropoulos.com και στο δικτυακό τόπο του ΧΑ, καταλήγει η ανακοίνωση.

--- Πως σχολιάζει το euro2day.gr

Προφανώς παίζουμε με τις λέξεις. Προειδοποιητική ανακοίνωση δεν εξεδόθη, αλλά ορθώς πράττουσα η διοίκηση της Πετρόπουλος διευκρίνιζε στην αναλυτική κατάσταση αποτελεσμάτων α΄ εξαμήνου (ανηρτημένη στο ase.gr) ότι ”το υψηλό μικτό κέρδος που επιτεύχθηκε την περίοδο 1/1/07 έως 30/06/07 αναμένεται να μειωθεί για το σύνολο του έτους και να διαμορφωθεί στα κανονικά επίπεδα (18 -19%).”

Προφανώς πρόκειται για προειδοποίηση. Συμπλήρωνε δε ”η αύξησή του (σ.σ. μικτού κέρδους) στην τρέχουσα περίοδο (σ.σ. πρώτο εξάμηνο) οφείλεται κυρίως στην ευνοϊκή ισοτιμία του ευρώ σε σχέση με το γιεν, που είναι το νόμισμα στο οποίο τιμολογείται ένα μεγάλο μέρος των αγορών αποθεμάτων”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v