Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Yalco: Σε τελικό στάδιο για Habitat

Την ανάληψη της αντιπροσωπείας της φίρμας επίπλων και οικιακών ειδών Habitat διεκδικεί σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο όμιλος Yalco, ο οποίος βρίσκεται σε φάση τελικών διαπραγματεύσεων με τον μητρικό όμιλο. Συνεχίζονται οι επαφές για την εξαγορά πλειοψηφικού ποσοστού σε συναφή εταιρία στη Βουλγαρία.

Yalco: Σε τελικό στάδιο για Habitat
Την ανάληψη της αντιπροσωπείας της φίρμας επίπλων και οικιακών ειδών Habitat διεκδικεί σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο όμιλος Yalco, ο οποίος βρίσκεται σε φάση τελικών διαπραγματεύσεων με τον μητρικό όμιλο.

Σημειώνεται πως οι δύο πλευρές είχαν έρθει σε επαφή αμέσως μετά την ιδιότυπη πτώχευση της εταιρίας Γαλλική Εισαγωγική, η οποία μέχρι πρότινος διαχειριζόταν τη φίρμα αλλά και το ομώνυμο δίκτυο καταστημάτων στην ελληνική και στην κυπριακή αγορά, αλλά οι πρώιμες επαφές δεν τελεσφόρησαν.

Σύμφωνα ωστόσο με πρόσφατες πληροφορίες, οι δύο πλευρές ξαναβρέθηκαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κάτω από ευνοϊκότερους όρους, μετά την κάμψη των απαιτήσεων της Habitat, και βρίσκονται πλέον στο τελικό στάδιο επαφών, οι οποίες θα κρίνουν την ανάθεση της ανάπτυξης της φίρμας Habitat εγχωρίως στη Υalco.

Πέραν της συγκεκριμένης επιδίωξης, ο όμιλος προωθεί τη διεθνή επέκτασή του, καθώς μετά την Ουγγαρία και την πρόσφατη ίδρυση θυγατρικής στη Ρουμανία, συνεχίζει τις επαφές για την εξαγορά πλειοψηφικού ποσοστού σε συναφή εταιρία στη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις τόσο με τη Habitat όσο και με τον Βούλγαρο εταίρο αναμένεται να έχουν κατάληξη έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, ο όμιλος Yalco εξετάζει σε δεύτερο χρόνο την είσοδό του και στην τουρκική αγορά, μέσω της εξαγοράς λιανικής αλυσίδας οικιακών ειδών, κίνηση που ωστόσο τοποθετείται στις αρχές του 2008.

Πέννυ Κούτρα

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v