Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΤΟΝ: «Γιατί προχωρήσαμε στο deal της Τουρκίας»

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης κ. Νέστωρ Παπαθανασίου αναλύει στο Euro2day.gr τους λόγους για τους οποίους η ΕΛΤΟΝ προχώρησε στην εξαγορά τουρκικής εταιρείας και το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα των επόμενων δράσεων.

ΕΛΤΟΝ: «Γιατί προχωρήσαμε στο deal της Τουρκίας»

H εταιρεία Ελτον Χημικά ανακοίνωσε χθες την κατ' αρχήν συμφωνία για την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου μετοχών τουρκικής εταιρείας με έδρα την Κωνσταντινούπολη, που δραστηριοποιείται στην προώθηση πρώτων υλών και χημικών πρώτων υλών.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης κ. Νέστωρ Παπαθανασίου μιλώντας στο Euro2day.gr σημείωσε:

«Η κίνησή μας αυτή σηματοδοτεί την είσοδό μας σε μια τεράστια αγορά, όπως η τουρκική, πιστεύοντας ότι έχουμε τις προϋποθέσεις για να πάμε πολύ καλά σε βάθος χρόνου. Στα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα συμπεριλαμβάνεται και η βαθειά γνώση που έχουμε τόσο στον τομέα των πρώτων υλών, όσο και σε αυτόν των προϊόντων.

Η είσοδός μας στην τουρκική αγορά θα γίνει σταδιακά. Το 2016 θα είναι ένα έτος οργάνωσης και προετοιμασίας, έτσι ώστε η ανάπτυξη να ξεκινήσει ουσιαστικά από το 2017. Η εκκίνηση των δραστηριοτήτων μας προγραμματίζεται σε πρώτη φάση να γίνει μέσα από τις πρώτες ύλες και τα πρόσθετα του κλάδου τροφίμων, ενώ η προώθηση των άλλων κατηγοριών προϊόντων προγραμματίζεται για αργότερα».

Επίσης, ο κ. Παπαθανασίου απαντώντας σε άλλη ερώτησή μας δήλωσε ότι «παρά τα εμπόδια που εμφανίστηκαν στην εγχώρια αγορά μετά την επιβολή των capital controls, εκτιμώ ότι τελικά ο Όμιλος θα καταφέρει φέτος να σημειώσει συγκρατημένη άνοδο στις πωλήσεις του. Όχι όση θα θέλαμε, αλλά άνοδο. Σε επίπεδο κερδοφορίας, στόχος μας είναι να διατηρήσουμε τα περυσινά επίπεδα. Οι εργασίες μας στο εξωτερικό βαδίζουν ικανοποιητικά και το τελευταίο ευχάριστο νέο είναι η σταθεροποίηση της κατάστασης στην αγορά της Ουκρανίας, οικονομία η οποία επλήγη σε μεγάλο βαθμό λόγω των γνωστών γεωπολιτικών εξελίξεων».

Η Ελτον Χημικά είναι κατά κύριο λόγο εμπορική εταιρεία. Δραστηριότητά της είναι να προμηθεύει όλο σχεδόν το φάσμα της βιομηχανίας με πρώτες ύλες και γι' αυτό λειτουργεί με βάση το σύστημα των business units (επιχειρηματικών ενοτήτων).

Έτσι διαθέτει ένα business unit που ασχολείται με πρόσθετα και πρώτες ύλες τροφίμων, ένα δεύτερο με πρώτες ύλες για καλλυντικά, φάρμακα και απορρυπαντικά, ένα τρίτο που δραστηριοποιείται στις πρώτες ύλες του quantitative constructions (χρώματα, βερνίκια, οικοδομικά υλικά), ένα τέταρτο με τις πρώτες ύλες επεξεργασίας νερού και μετάλλων και ένα πέμπτο που ασχολείται με τα αγροχημικά. Υπάρχουν και μικρότερα τμήματα σχετικά με την υφαντουργία, το δέρμα, τη γούνα και άλλα αντικείμενα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v