Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνέδριο για τους υδατικούς πόρους με την υποστήριξη της ΕΥΑΘ

Το 13ο διεθνές συνέδριο για τους υδατικούς πόρους «EUROPE INBO 2015» θα διεξαχθεί από τις 21 έως τις 23 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Συνέδριο για τους υδατικούς πόρους με την υποστήριξη της ΕΥΑΘ
Η παγκόσμια ατζέντα των υδατικών πόρων θα βρεθεί στο τραπέζι του 13ου διεθνούς συνεδρίου για τους υδατικούς πόρους «EUROPE INBO 2015», που θα διεξαχθεί με την υποστήριξη της ΕΥΑΘ από τις 21 έως τις 23 Οκτωβρίου 2015 στη Θεσσαλονίκη (στο «Mediterranean Palace Hotel», Σαλαμίνος 3 - Καρατάσσου).

Τα θέματα της κλιματικής αλλαγής, της διαχείρισης των διασυνοριακών λεκανών απορροής ποταμών, τα οικονομικά και η ρύθμιση των υπηρεσιών ύδατος σε εθνικό επίπεδο, όπως κι ο ρόλος των εμπλεκόμενων φορέων για την αποτελεσματική εφαρμογή των ευρωπαϊκών οδηγιών τοπικά, θα συζητηθούν στο συνέδριο, που φιλοξενείται για πρώτη φορά στη χώρα μας σε συνεργασία του Διεθνούς Δικτύου Οργανισμών Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών (International Network of Basin Organizations - INBO) με την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και το Κέντρο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Υδάτων (ΚΕΟΔΥ) του ΑΠΘ.

Το συνέδριο αποτελεί ουσιαστικά τη 13η γενική συνέλευση του ΙΝΒΟ και συγκεντρώνει εκπροσώπους οργανισμών διαχείρισης υδατικών πόρων από τα κράτη-μέλη του δικτύου διεθνώς, δημόσιες αρχές από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε., εκπροσώπους του Οργανισμού Οικονομικής Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) κι εμπειρογνώμονες εγνωσμένου κύρους σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Το επιστέγασμα της 13ης γενικής συνέλευσης του ΙΝΒΟ, κατά την επίσημη τελετή λήξης της εκδήλωσης, θα αποτελέσει η ανάληψη της προεδρίας του δικτύου από την Ελλάδα για το επόμενο έτος.

Το Δίκτυο ΙΝΒΟ ιδρύθηκε το 1994 ως πρωτοβουλία δημόσιων οργανισμών με κοινή στόχευση την ολοκληρωμένη διαχείριση των υδατικών πόρων. Πρόκειται για έναν θεσμό μη κυβερνητικού χαρακτήρα, με βασικό προσανατολισμό την ενίσχυση των διακρατικών σχέσεων και την ανάπτυξη διασυνοριακών συνεργασιών. Μέχρι σήμερα αριθμεί 188 μέλη - οργανισμούς σε 68 κράτη παγκοσμίως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v