Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επένδυση 7 εκατ. ευρώ από την Diorama Fund στην ελληνική Atlas Tapes

H Atlas Tapes είναι μια δυναμική ελληνική επιχείρηση, η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία αυτοκόλλητων ταινιών, προϊόντων και άλλων υλικών συσκευασίας. Η DECA αποκτά μέσω του fund Diorama στρατηγική μειοψηφική συμμετοχή.

Επένδυση 7 εκατ. ευρώ από την Diorama Fund στην ελληνική Atlas Tapes

H εταιρεία DECA Investments ΑΕΔΟΕΕ (DECA), το fund του επίτιμου πρόεδρου του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλου και αποκλειστικός διαχειριστής του Diorama Investments Hellenic Growth Fund, ανακοινώνει ότι ολοκλήρωσε την πρώτη επένδυση του Fund, αποκτώντας έναντι περίπου επτά εκατομμυρίων ευρώ μια στρατηγική μειοψηφική συμμετοχή στην εταιρεία Atlas Tapes S.A.

To Euro2day.gr, σε σχετικό δημοσίευμά του με τίτλο "Οι νέοι Ελληνες πρωταγωνιστές των επενδύσεων", είχε προαναγγείλει τις επενδύσεις του fund σε εταιρία με καλά θεμελιώδη στοιχεία, που χρειάζονται φθηνά κεφάλαια για την περαιτέρω ανάπτυξή τους.  

H Atlas Tapes είναι μια δυναμική ελληνική επιχείρηση η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία αυτοκόλλητων ταινιών, προϊόντων και άλλων υλικών συσκευασίας. Με έσοδα €65 εκατ. το 2014, σημαντική κερδοφορία και εξαγωγική δραστηριότητα που ξεπερνάει το 85% των πωλήσεών της, κατάφερε το 2014 να αυξήσει τον αριθμό των εργαζομένων της σε περισσότερους από 330 (έναντι 250 το 2013) και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες στον κλάδο της.

Η επένδυση θα επιτρέψει στην Atlas Tapes να διευρύνει την παραγωγική της βάση, να εκσυγχρονίσει με αυτοματισμούς την παραγωγή της, να βελτιστοποιήσει τα κόστη της, κυρίως μέσω μείωσης του ενεργειακού της κόστους και να ενισχύσει περαιτέρω την ανταγωνιστικότητα και τη θέση της στον διεθνή χώρο. Ήδη από το πρώτο εξάμηνο του 2015 -σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία-, η εταιρεία αναπτύσσεται με ρυθμούς που ξεπερνούν το 10%.

Η συμμετοχή στην Atlas Tapes συνάδει απόλυτα με τη στρατηγική του Diorama Fund να πραγματοποιεί κερδοφόρες επενδύσεις, συμμετέχοντας σε δυναμικές, αναπτυσσόμενες, εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις.

Επιδίωξη και βασικός στόχος είναι να συμβάλει στο κρίσιμο στοίχημα της ελληνικής οικονομίας: την επάνοδο στην ανάπτυξη, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και των εξαγωγών και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Προς την κατεύθυνση αυτή, η DECA έχει ολοκληρώσει την πλήρη χαρτογράφηση των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων και βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις και με άλλες επιχειρήσεις.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Atlas Tapes κ. Ιάσων Λάντζης δήλωσε: "Το γεγονός ότι το Diorama Investments Hellenic Growth Fund εμπιστεύτηκε την εταιρεία μας προβαίνοντας σε αυτή τη στρατηγική επένδυση όχι μόνο ενισχύει την οικονομική μας θέση και τις δυνατότητές μας, αλλά μας προσφέρει και μοναδικές προσβάσεις στον διεθνή χώρο και σε πιθανές συνεργασίες, διευκολύνοντας την επίτευξη του επιχειρηματικού μας στόχου: την εξέλιξη της Atlas Tapes στην κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρεία όλων των ειδών αυτοκόλλητων ταινιών συσκευασίας".

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της DECA Investments ΑΕΔΟΕΕ κ. Νίκος Κούλης δήλωσε: "Σε μια δυσχερή για τη χώρα περίοδο, με κύριο χαρακτηριστικό την περιορισμένη ρευστότητα και τη δυσκολία χρηματοδότησης των ελληνικών επιχειρήσεων, το Diorama Fund πραγματοποιεί μέσα στον πρώτο χρόνο της λειτουργίας του μια σημαντική επένδυση σε μία αναπτυσσόμενη, ελληνική, εξωστρεφή επιχείρηση. Είναι πεποίθησή μας ότι η έξοδος από την κρίση και η επάνοδος της οικονομίας μας στην ανάπτυξη και την αύξηση της απασχόλησης περνά μέσα από την ενεργό υποστήριξη δυναμικών αναπτυσσόμενων ελληνικών επιχειρήσεων με εξωστρεφή προσανατολισμό και αναπτυξιακές προοπτικές. Παράλληλα η επένδυση θα βοηθήσει την εταιρεία όχι μόνο να επιτύχει τους φιλόδοξους στόχους της, αλλά και να δημιουργήσει σημαντική οικονομική αξία για τους μετόχους της, μεταξύ των οποίων είναι πλέον και οι επενδυτές μας".

To Diorama Investments Hellenic Growth Fund είναι ένα αναπτυξιακό Fund το οποίο δημιουργήθηκε στο Λουξεμβούργο τον Σεπτέμβριο του 2014, με σκοπό τις επενδύσεις, κυρίως μέσω αυξήσεων κεφαλαίου, σε ελληνικές μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις. Οι επενδυτές του Fund είναι διακεκριμένοι Έλληνες επιχειρηματίες καθώς και ελληνικοί και διεθνείς θεσμικοί επενδυτές. Η διοίκηση του Fund ασκείται από την DECA Investments ΑΕΔΟΕΕ, η οποία αδειοδοτήθηκε για αυτό τον σκοπό και ελέγχεται από την Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Αντιπρόεδρος του Fund είναι ο κ. Π. Αλεξάκης (φωτογραφία).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v