Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακρίτας: Στα 7 εκ. οι ζημιές προ φόρων στο 6μηνο

Τα αποτελέσματα προ φόρων της Ακρίτας στο εξάμηνο 2007 ανήλθαν σε ζημιές 7,0 εκ. ευρώ, τα οποία προέκυψαν, μετά την αφαίρεση 8,7 εκ. ευρώ, τα οποία αφορούν εξώδικη επίλυση αστικής διαφοράς, για αποζημιώσεις από τροχαίο δυστύχημα, έναντι κερδών 0,2 εκ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2006, κατά το οποίο δεν είχε προκύψει θέμα αστικών αποζημιώσεων.

Ακρίτας: Στα 7 εκ. οι ζημιές προ φόρων στο 6μηνο
Ζημιές 7 εκατ. ευρώ παρουσίασαν τα αποτελέσματα προ φόρων της εταιρίας Ακρίτας στο εξάμηνο του 2007, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και με βάση τα ΔΛΠ.

Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 30,8 εκ. ευρώ, έναντι 25,1 εκ. ευρώ του αντίστοιχου εξαμήνου 2006, επιτυγχάνοντας αύξηση 22,7%.

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων, αποσβέσεων και αστικών αποζημιώσεων (EBITDA) αυξήθηκαν στα 4,3 εκ. ευρώ, από 2,4 εκ. ευρώ (αύξηση 79,1%).

Τα μικτά κέρδη ανήλθαν σε 5,9 εκ. ευρώ, έναντι 3,8 εκ. ευρώ (αύξηση 55,3%).

Τα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε ζημιές 7,0 εκ. ευρώ, τα οποία προέκυψαν, μετά την αφαίρεση 8,7 εκ. ευρώ, τα οποία αφορούν εξώδικη επίλυση αστικής διαφοράς, για αποζημιώσεις από τροχαίο δυστύχημα, έναντι κερδών 0,2 εκ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2006, κατά το οποίο δεν είχε προκύψει θέμα αστικών αποζημιώσεων. Από το συνολικό ποσό των αστικών αποζημιώσεων, το 50% περίπου έχει ήδη καταβληθεί στους δικαιούχους.

Κατά το Α΄εξάμηνο του 2007 η ”AKRITAS” προχώρησε σε αναδιάρθρωση του τραπεζικού δανεισμού, συνάπτοντας δύο Ομολογιακά Δάνεια, τα οποία εξόφλησαν βραχυπρόθεσμο τραπεζικό δανεισμό, βελτιώνοντας τη χρηματοοικονομική ισορροπία στους δείκτες δανειακής επιβάρυνσης και ρευστότητας.

Η καθαρή θέση της μειώθηκε από 67,7 εκ. ευρώ σε 59,5 εκ. ευρώ, εξ αιτίας του λογισμού των αστικών αποζημιώσεων ύψους 8,7 εκ. ευρώ, τα οποία αναμένεται να καλυφθούν σε σύντομο χρόνο από τη λειτουργική κερδοφορία της εταιρίας.

Οι επενδύσεις που ολοκλήρωσε η εταιρία εντός του 2006, ιδιαίτερα στον τομέα εξοικονόμησης ενέργειας με την καύση βιομάζας αντί υγραερίου, απέδωσαν τους αναμενόμενους στόχους, όπως φαίνεται από τη σημαντική αύξηση των περιθωρίων κέρδους, ενώ ταυτόχρονα εξακολουθούν να υπάρχουν οι συνθήκες ισχυρής ζήτησης των προϊόντων της εταιρίας σε μεγάλο βάθος χρόνου.



Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, η διοίκηση της ”AKRITAS”, αφού κατάφερε να απεμπλέξει την εταιρία από μια δικαστική περιπέτεια, στην οποία άδικα ενεπλάκη, και απαλλαγμένη από την αβεβαιότητα των υπερβολικών αστικών διεκδικήσεων, τις οποίες οι κύριοι υπεύθυνοι αδυνατούσαν να πληρώσουν, είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στα επόμενα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα επενδυτικά σχέδια, για τα οποία το Δ.Σ της ”AKRITAS” είναι απολύτως βέβαιο ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και τα οποία θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τη θέση της εταιρίας και του ομίλου μεταξύ των σημαντικότερων βιομηχανιών του κλάδου στην ΝΑ Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v