Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέστρεψε στα κέρδη η Μοτοδυναμική

Η άνοδος των πωλήσεων και η κερδοφόρος πορεία συνεχίστηκαν κατά τα τρίτο φετινό τρίμηνο, περίοδος που χαρακτηρίστηκε από την επιβολή των capital controls. Πώς σχολιάζει η διοίκηση της εταιρείας τις τελευταίες εξελίξεις.

Επέστρεψε στα κέρδη η Μοτοδυναμική

Σαφή βελτίωση οικονομικών επιδόσεων σημείωσε η Μοτοδυναμική, καθώς σύμφωνα με τις λογιστικές καταστάσεις εννεαμήνου που δημοσίευσε:

• Οι πωλήσεις της ανέβηκαν σχεδόν κατά 30% (από τα 27,97 στα 36,12 εκατ. ευρώ).
• Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων βελτιώθηκαν από τα 652 χιλ. στο 1,475 εκατ. ευρώ.
• Τα προ φόρων αποτελέσματα από -336 χιλ. επέστρεψαν σε θετική πορεία (+554 χιλ. ευρώ).
• Τα καθαρά αποτελέσματα διαμορφώθηκαν στα +515 χιλ. ευρώ, έναντι ζημιών 332 χιλ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
• Οι ελεύθερες ταμειακές ροές ήταν θετικές και υπερέβησαν το 1,1 εκατ. ευρώ.
• Στις 30 Σεπτεμβρίου του 2015 τα ίδια κεφάλαια ανέρχονταν στα 8,25 εκατ. ευρώ και ο καθαρός δανεισμός στα 5,7 εκατ. ευρώ.
• Η άνοδος των πωλήσεων και η επίτευξη κερδοφόρου αποτελέσματος συνεχίστηκε και κατά το τρίτο τρίμηνο του 2015, περίοδος που χαρακτηρίστηκε από την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων (capital controls).

Σχολιάζοντας η διοίκηση της εισηγμένης σημειώνει: «Οι τρέχουσες εξελίξεις που εκφράστηκαν με την επιβολή περιορισμών στην διακίνηση κεφαλαίων, καθώς επίσης και η συνέχιση των διαπραγματεύσεων για την οριστικοποίηση ενός μεσοπρόθεσμου προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας, είναι παράγοντες αυξημένης αβεβαιότητας σχετικά με τις γενικότερες μεσομακροπρόθεσμες οικονομικές συνθήκες λειτουργίας της εγχώριας αγοράς, έχοντας αρνητική ενδεχομένως επίπτωση στο ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και κατά επέκταση στο ΑΕΠ της χώρας κατά το 2015 και το 2016.

Πρόσθετα, η εφαρμογή των νέων φορολογικών μέτρων αναμένεται να δυσχεράνει την δυνατότητα μερικών επιχειρήσεων να ανταποκριθούν εγκαίρως και εις ολόκληρων στις υποχρεώσεις τους. Τα ανωτέρω ενδέχεται να έχουν επίδραση στην ρευστότητα της εταιρείας, λόγω της αύξησης του πιστωτικού κινδύνου από τους πελάτες της εταιρείας, χωρίς αυτό να μπορεί να εκτιμηθεί στο παρόν στάδιο.

Ωστόσο, παρά τις γενικότερες αρνητικές οικονομικές συνθήκες, η εταιρεία κατά την ημερομηνία αναφοράς των ενδιάμεσων οικονομικών καταστάσεων της περιόδου που έληξε την 30η Σεπτεμβρίου 2015, διατηρεί ικανοποιητική κεφαλαιακή επάρκεια, κερδοφορία και ρευστότητα και ικανοποιεί όλους τους όρους που έχουν τεθεί σε συμβάσεις δανείων και μάλιστα εν μέσω κρίσης έγιναν ανανεώσεις δανειακών συμβάσεων με τους ίδιους ακριβώς όρους. Για την αντιμετώπιση όλων των κινδύνων που ενδεχομένως θα προκύψουν στο άμεσο μέλλον, η διοίκηση της εταιρείας βρίσκεται σε συνεχή διαδικασία εντοπισμού και αξιολόγησης, με απώτερο στόχο τον περιορισμό της οποιασδήποτε αρνητικής επίδρασης στο ελάχιστο και στην διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας της».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v