Attica για CityLink: Η μίσθωσή με PICAR δεν επηρεάζεται από τις δικαστικές διαμάχες

Τι απαντά η διοίκηση για τη σύγκρουση ΜΤΣ - PICAR και τη μίσθωση έως το 2052. Άνοδος πωλήσεων 8% στο εννεάμηνο, επενδύσεις 55 εκατ. και μέρισμα τουλάχιστον 12 εκατ. ευρώ. Εγκρίθηκαν επαναγορά μετοχών και bonus 1,4 εκατ. ευρώ.

Attica για CityLink: Η μίσθωσή με PICAR δεν επηρεάζεται από τις δικαστικές διαμάχες

Κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι η μακροχρόνια μισθωτική σχέση της Attica με την PICAR δεν επηρεάζεται από τις δικαστικές αντιδικίες γύρω από το CityLink έδωσε η διοίκηση της Attica Πολυκαταστήματα, κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων, το πρωί της Πέμπτης.

Η τοποθέτηση κινείται στην ίδια γραμμή με όσα είχε αναφέρει ο βασικός μέτοχος της εταιρείας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Euro2day.gr στις αρχές Ιουνίου.

«Πρέπει να κάνουμε ξεκάθαρο σε όλους ότι η Attica έχει μια μακροχρόνια και ισχυρή μισθωτική σύμβαση με την PICAR», υπογράμμισε η διοίκηση της Attica Πολυκαταστήματα, διευκρινίζοντας ότι η εταιρεία διατηρεί άριστες σχέσεις και με τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές, οι οποίες εδώ και περισσότερα από 15 χρόνια έχουν επιλέξει τη δικαστική οδό για την επίλυση των διαφορών τους. «Αυτό δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση τη δική μας μισθωτική σχέση με την PICAR», ξεκαθάρισε.

Μάλιστα, η διοίκηση παρέπεμψε στη συνεχή επέκταση της παρουσίας της εταιρείας στο CityLink. Την τελευταία πενταετία, η Attica έχει αυξήσει κατά 10.000 τ.μ. τους χώρους του πολυκαταστήματός της, έχει μεταφέρει εκεί τα κεντρικά της γραφεία και πρόσφατα προχώρησε στη μίσθωση επιπλέον καταστήματος και πρόσθετων χώρων.

Πλέον, η εταιρεία καταλαμβάνει περισσότερο από το 56% του CityLink, με τη διοίκηση να συνδέει τις κινήσεις αυτές με τον μακροπρόθεσμο ορίζοντα της μίσθωσης έως το 2052 και τη στρατηγική περαιτέρω ανάπτυξης στην αγορά του premium retail.

Η αντιδικία αφορά τη σύμβαση μεταξύ της PICAR, θυγατρικής κατά 100% της Τράπεζας Πειραιώς, και του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ), στο οποίο ανήκει το ακίνητο. Το ΜΤΣ διεκδικεί ετήσιο μίσθωμα 28,2 εκατ. ευρώ, έναντι 12,95 εκατ. ευρώ που καθορίστηκαν με δικαστική απόφαση το 2024, με τη διαφορά να υπερβαίνει τα 15 εκατ. ευρώ ετησίως.

Επίσης σύμφωνα με το ΜΤΣ η σύμβαση λήγει στις 28 Φεβρουαρίου 2027, ενώ η PICAR υποστηρίζει ότι έχει παραταθεί έως το 2052. Οι σχετικές αγωγές έχουν προσδιοριστεί να συζητηθούν στις 13 Νοεμβρίου 2026.

Πωλήσεις +8% και επενδύσεις 55 εκατ. ευρώ

Σε ό,τι αφορά την πορεία των Attica, κατά τη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης που ολοκληρώθηκε νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης, στο εννεάμηνο οι πωλήσεις κατέγραψαν αύξηση 8%. Σύμφωνα με τη διοίκηση, οι πωλήσεις κινήθηκαν με διψήφιο ρυθμό αύξησης την περίοδο Ιουνίου-Σεπτεμβρίου, με τα αναλυτικά οικονομικά στοιχεία να αναμένονται τον Νοέμβριο.

Η εταιρεία επιταχύνει παράλληλα την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου 2026-2030, που προβλέπει επενδύσεις 55 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη και αναβάθμιση του δικτύου της.

Στις αρχές Νοεμβρίου προγραμματίζεται το άνοιγμα του πρώτου Attica Beauty στο The Mall Athens, ενός νέου concept καλλυντικών και υπηρεσιών ομορφιάς. Για το 2027 σχεδιάζεται η λειτουργία ακόμη πέντε καταστημάτων στις κατηγορίες μόδας και ομορφιάς.

Στο μέτωπο των αποδόσεων προς τους μετόχους, η διοίκηση επαναβεβαιώνει τον στόχο διανομής μερίσματος τουλάχιστον 12 εκατ. ευρώ για τη χρήση 2026, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο υψηλότερης διανομής.

Σχετικά με τα θέματα της γενικής συνέλευσης οι μέτοχοι ενέκριναν το πρόγραμμα επαναγοράς έως 1,5 εκατ. μετοχών, που αντιστοιχούν στο 2,5% του μετοχικού κεφαλαίου, με τιμή αγοράς από 2,50 έως 4,50 ευρώ και ορίζοντα 24 μηνών. Καθώς και το τριετές πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης έως 800.000 μετοχών σε εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και εργαζομένους, με διετή περίοδο υποχρεωτικής διακράτησης.

Το σώμα των μετόχων άναψε το πράσινο φως και στις έκτακτες αμοιβές 1,395 εκατ. ευρώ από αδιανέμητα κέρδη, ως επιβράβευση για την εισαγωγή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο. Από αυτά, 630.000 ευρώ κατευθύνονται στον διευθύνοντα σύμβουλο, 530.000 ευρώ στον αναπληρωτή του και 235.000 ευρώ σε 27 εργαζομένους.

Επίσης εγκρίθηκε η αύξηση των συνολικών αμοιβών των μη εκτελεστικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για το 2026, από 323.749,62 σε 343.416,42 ευρώ, καθώς και προέγκριση αμοιβών για το 2027.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο