Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μουζάκης: Βελτίωση λειτουργικής επίδοσης στο 9μηνο

Συνεχίζονται οι συζητήσεις της διοίκησης της εισηγμένης εταιρείας για την επέκταση δραστηριοτήτων και σε άλλους κλάδους. Βελτιωμένες οι λειτουργικές επιδόσεις του εννεαμήνου.

Μουζάκης: Βελτίωση λειτουργικής επίδοσης στο 9μηνο

Σημαντική βελτίωση σημείωσαν κατά το πρώτο φετινό εννεάμηνο οι οικονομικές επιδόσεις του Ομίλου Μουζάκη, ωστόσο η ύπαρξη έκτακτης ζημίας ύψους 1,72 εκατ. ευρώ μετέβαλε την εικόνα και είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των καθαρών ζημιών από τα 2,45 στα 2,86 εκατ. ευρώ (κύκλος εργασιών στα 5,47 έναντι 5,65 εκατ. ευρώ).

Ειδικότερα, η εισηγμένη κατάφερε στο εννεάμηνο να μετατρέψει το αρνητικό μικτό της αποτέλεσμα σε σαφώς θετικό, περιορίζοντας τη ζημία σε επίπεδο προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) από το 1,19 εκατ. στις 468 χιλ. ευρώ και σε επίπεδο EBIT από τα 2,28 στο 1,07 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, η προαναφερθείσα βελτίωση αλλοιώθηκε εξαιτίας της έκτακτης ζημίας ύψους 1,72 εκατ. ευρώ (κατάπτωση εγγύησης που είχε δοθεί σε παρελθούσα χρήση από την εισηγμένη προς ημεδαπή τράπεζα υπέρ δανείων της συνδεδεμένης εταιρείας Macoplex). Έτσι, η προ φόρων ζημία διαμορφώθηκε στα 2,88 εκατ. έναντι 2,44 εκατ. κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Ωστόσο, το γεγονός ότι κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2014 είχε εγγραφεί ζημία από κατάπτωση άλλης εγγύησης της ίδιας συνδεδεμένης εταιρείας, αναμένεται να οδηγήσει τα φετινά αποτελέσματα της Μουζάκης σε καλύτερο επίπεδο σε σύγκριση με πέρυσι.

Το θετικό επίσης είναι ότι η Μουζάκης κατάφερε να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις των capital controls με πολύ περιορισμένες απώλειες, μέσα από αλλαγή της πολιτικής τόσο έναντι των προμηθευτών, όσο και έναντι των πελατών.

Να σημειωθεί ότι κατά την τακτική γενική συνέλευση της 30ής Ιουνίου, η αντιπρόεδρος της εισηγμένης κα Ελευθερία Μουζάκη είχε αναφερθεί στην πρόθεση της εταιρείας να επεκταθεί σε νέες δραστηριότητες και αγορές σε συνεργασία με οίκους του εξωτερικού. Αν και η κα Μουζάκη δεν είχε δώσει περισσότερες επεξηγήσεις για τις προθέσεις της εταιρείας, εκτιμάται ότι πρόκειται για δουλειές που δεν σχετίζονται -άμεσα τουλάχιστον- με τον κλωστοϋφαντουργικό κλάδο. Άλλωστε κατά την ίδια συνέλευση, αποφασίστηκε και η διεύρυνση του σκοπού της εταιρείας.

Κύκλοι της Μουζάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Euro2day.gr, σημείωσαν πως «οι επαφές είναι πολλές και οι συζητήσεις συνεχίζονται, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να υπάρχει κάτι το οριστικό και ανακοινώσιμο».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v