Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τζιρακιάν: Στα 174.000 ευρώ τα EBITDA στο εννεάμηνο

Τα κέρδη προ φόρων, αποσβέσεων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBITDA) της Τζιρακιάν στο εννεάμηνο ανέρχονται σε 174 χιλ. €, έναντι ζημιών (-27) χιλ. € κατά το εννιάμηνο του 2014.

Τζιρακιάν: Στα 174.000 ευρώ τα EBITDA στο εννεάμηνο

Ο κύκλος εργασιών της Τζιρακιάν στο εννεάμηνο αυξήθηκε κατά 10% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014 (10.171 χιλ. € έναντι 9.257 χιλ. €).

Το πάγωμα της αγοράς τον Ιούλιο οδήγησε στη μείωση των πωλήσεων του Γ' Τρίμηνου κατά 5% σε σχέση την αντίστοιχη περίοδο του 2014, με αποτέλεσμα ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων να πέσει στο 10%, από 17% που ήταν στο κλείσιμο του εξαμήνου.

Η σταδιακή αποκλιμάκωση της κρίσης οδήγησε στην ανάκαμψη των πωλήσεων και όλα δείχνουν ότι η δυναμική που είχε αναπτυχθεί πριν από τα γεγονότα του Ιουλίου έχει επανέλθει.

Τα κέρδη προ φόρων, αποσβέσεων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων (EBITDA) ανέρχονται σε 174 χιλ. €, έναντι ζημιών (-27) χιλ. € κατά το εννιάμηνο του 2014.

Η βελτίωση που έχει επιτευχθεί γίνεται περισσότερο εμφανής από το γεγονός ότι η ζημία σε επίπεδο EBITDA κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2013 ήταν (-1.400) χιλ. €.

Η Εταιρεία κατάφερε να διαχειριστεί με επιτυχία τα προβλήματα που προέκυψαν από το κλείσιμο των τραπεζών και την πολιτική αβεβαιότητα, ενώ ταυτόχρονα περιόρισε τις επιπτώσεις από την πτώση στις τιμές των χαλυβουργικών προϊόντων και την επακόλουθη συμπίεση του μικτού περιθωρίου στα υφιστάμενα αποθέματα.

Για το λόγο αυτό, η Διοίκηση της Εταιρείας, έχοντας πλήρη επίγνωση της αβεβαιότητας που υπάρχει όσον αφορά τις μελλοντικές πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, εκτιμά ότι οι επιδόσεις της Εταιρείας θα συνεχίσουν να βελτιώνονται μέχρι την πλήρη ανάκαμψη της, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v