Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες εξαγορές από τη Euromedica

Στην εξαγορά ποσοστού 49% στη Medinet Αλεξανδρούπολης και 45% στη Γαληνός Τρικάλων Ιατρική προχώρησε η εταιρία Euromedica, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Με 16,49% η Healthcare Investors στη Euromedica.

Νέες εξαγορές από τη Euromedica
Στην εξαγορά ποσοστού 49% στη Medinet Αλεξανδρούπολης και 45% στη Γαληνός Τρικάλων Ιατρική προχώρησε η εταιρία Euromedica, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

1. Συμμετοχή στη ”MEDINET ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Α.Ε.”

Η Euromedica προχώρησε στην εξαγορά ποσοστού 49% στο Διαγνωστικό Εργαστήριο MEDINET ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, έναντι τιμήματος 416.500 ευρώ.

Το διαγνωστικό κέντρο MEDINET ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ διαθέτει Μαγνητικό Τομογράφο καθώς και το μοναδικό τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής στην Αλεξανδρούπολη, με εξειδίκευση στη διάγνωση καρδιακών παθήσεων.

Το κέντρο λειτουργεί από το 2004 σε ένα χώρο 220τ.μ. και είναι στελεχωμένο με άριστο επιστημονικό προσωπικό ιατρών ακτινολόγων.



2. Συμετοχή στη ”Γαληνός Τρικάλων Ιατρική Α.Ε.”

Η Euromedica προχώρησε στην αγορά ποσοστού 45% στο Ιδιωτικό Διαγνωστικό Εργαστήριο Πυρηνικής Ιατρικής ”Γαληνός Τρικάλων Ιατρική Α.Ε.” έναντι 652.260 ευρώ.

Το Ιδιωτικό Διαγνωστικό Εργαστήριο Πυρηνικής Ιατρικής ”Γαληνός Τρικάλων Ιατρική” θα προκύψει από μετατροπή της εταιρίας περιορισμένης ευθύνης ”Γαληνός Ιατρική Διαγνωστική Τρικάλων”, που είναι ένα εργαστήριο Πυρηνικής Ιατρικής, στεγάζεται σε ιδιόκτητο ακίνητο στο κέντρο των Τρικάλων και ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1995.

Ειδικά για την περιοχή της Θεσσαλίας, η Euromedica μετά από την ανωτέρω συμμετοχή, αναπτύσσει πλέον ευρύτατο δίκτυο πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας, με δύο κλινικές και ένα κέντρο αποκατάστασης στην πόλη της Λάρισας, τρία διαγνωστικά κέντρα στην πόλη του Βόλου και ένα διαγνωστικό κέντρο στην πόλη των Τρικάλων. Βρίσκεται δε σε διαπραγματεύσεις για περαιτέρω επέκταση σε διαγνωστικά κέντρα και κλινικές και στους τέσσερις νομούς της περιφέρειας της Θεσσαλίας.

Συνολικά, με τις δύο ανωτέρω συμμετοχές, η Euromedica ανεβάζει τον αριθμό του πανελλαδικού δικτύου της πρωτοβάθμιας υγείας σε 30 κέντρα, 13 από τα οποία βρίσκονται στο λεκανοπέδιο της Αττικής (ένα από αυτά θα ξεκινήσει σύντομα τη λειτουργία του), 5 στη Θεσσαλονίκη πλέον του εργαστηρίου ΕΥΡΩΓΕΝΕΤΙΚΗ, 2 στην Κρήτη, 3 στο Βόλο και από ένα σε Λάρισα, Πτολεμαϊδα, Σέρρες, Κόρινθο, Αλεξανδρούπολη και Τρίκαλα.

---Μεταβολές σε δικαιώματα ψήφου

Η εταιρία HEALTHCARE INVESTORS (GREECE), LLC, με την από 30/8/2007 επιστολή της ενημέρωσε ότι στις 28/8/2007, λόγω εισαγωγής προς διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της Euromedica που προήλθαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και λόγω απόκτησης 6.250.000 από τις νέες μετοχές, το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου στην Euromedica διαμορφώθηκε στο 16,49%. Προηγουμένως η HEALTHCARE INVESTORS (GREECE), LLC δε συμμετείχε στην εταιρία.

B. Η εταιρία FARALLON CAPITAL MANAGEMENT LLC, με την από 30/8/2007 επιστολή της ενημέρωσε ότι στις 28/8/2007, λόγω εισαγωγής προς διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της Euromedica που προήλθαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και λόγω απόκτησης από την εταιρία HEALTHCARE INVESTORS (GREECE) LLC, 6.250.000 από τις νέες μετοχές, της οποίας η FARALLON CAPITAL MANAGEMENT LLC είναι ”Διαχειρίστρια”, το έμμεσο ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου στην Euromedica διαμορφώθηκε στο 16,49%. Το άμεσο ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου της FARALLON CAPITAL MANAGEMENT LLC στην εταιρία είναι μηδενικό, ενώ πριν τις 28/8/2007 δε συμμετείχε ούτε άμεσα ούτε έμμεσα στην εταιρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v