Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Euromedica: Προς αναχρηματοδότηση δανεισμού

Σε αναχρηματοδότηση του μεγαλύτερου μέρους του δανεισμού της με στόχο την επίτευξη καλύτερων όρων τόσο σε διάρκεια όσο και σε επιτόκιο προωθεί η Euromedica, μετά την άντληση κεφαλαίων ύψους 120 εκατ. ευρώ από την ΑΜΚ και το Μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο. Αποπλήρωσε ήδη δάνεια 45 εκατ. ευρώ.

Euromedica: Προς αναχρηματοδότηση δανεισμού
Σε αναχρηματοδότηση του μεγαλύτερου μέρους του δανεισμού της με στόχο την επίτευξη καλύτερων όρων τόσο σε διάρκεια όσο και σε επιτόκιο προωθεί η Euromedica, μετά την άντληση κεφαλαίων ύψους 120 εκατ. ευρώ από την ΑΜΚ και το Μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο.

Σε επίπεδο ομίλου στις 30/6 η Euromedica είχε βραχυπρόθεσμα δάνεια ύψους 81,4 εκατ. ευρώ έναντι 48,89 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2006, ενώ ο μακροπρόθεσμος δανεισμός της διαμορφωνόταν στα 67 εκατ. ευρώ από από 56 εκατ ευρώ στις 31/12/06.

Η αύξηση του βραχυπρόθεσμου δανεισμού ήλθε ως αποτέλεσμα της χρηματοδότησης (κυρίως από την Πειραιώς) για τις αγορές μετοχών Ιασώ.

Τα χρηματοοικονομικά έξοδα ως εκ τούτου σε ενοποιημένο επίπεδο ανήλθαν στα 4,2 εκατ. ευρώ από 2,4 εκατ. ευρώ. Εντός του Αυγούστου η Euromedica προχώρησε σε αποπληρωμή δανείων ύψους 45 εκατ. ευρώ άροντας και προσημειώσεις επί των ακινήτων της.

Το επόμενο στάδιο είναι η αναχρηματοδότηση του μεγαλύτερου μέρους των δανείων της και κυρίως του συνόλου των βραχυπρόθεσμων με την έκδοση ομολογιακών δανείων μεγάλης διάρκειας και με spread χαμηλότερο από τα υφιστάμενα.

Χρ. Κ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v