Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Happy end» στο θρίλερ της Attica Bank

Κεφάλαια άνω των 700 εκατ. ευρώ αλλά και δεσμεύσεις επενδυτών φέρεται να έχει συγκεντρώσει η τράπεζα. Κάλυψαν τις ανάγκες οι συνεταιριστικές Χανίων και Ηπείρου, πίστωση χρόνου παίρνει η Παγκρήτια. Δεν πιάνει τον πήχη η Πελοποννήσου.

«Happy end» στο θρίλερ της Attica Bank

Ολοκληρώνεται σήμερα η διαδικασία για την ανακεφαλαιοποίηση της Attica Bank και των συνεταιριστικών τραπεζών.

Ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν ότι η Attica Βank έχει συγκεντρώσει ήδη κεφάλαια οριακά άνω των 700 εκατ. ευρώ και διαθέτει επιστολές από επενδυτές -εκ των οποίων ο ένας είναι αμερικανικής προέλευσης- που δεσμεύονται χωρίς όρους να καλύψουν το τυχόν εναπομείναν ποσό έως τα 748,7 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες της Attica Βank με βάση το βασικό σενάριο είναι 584 εκατ. ευρώ και ανέρχονται στα 748,7 εκατ. ευρώ στο δυσμενές.

Σε ό,τι αφορά στις συνεταιριστικές, ήδη η συνεταιριστική τράπεζα Χανίων και η Ηπείρου έχουν καλύψει τις κεφαλαιακές τους ανάγκες ύψους 17 εκατ. ευρώ και 7 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα, από ιδιώτες και αναμένεται να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους.

Στην κάλυψη κεφαλαίων 69 εκατ. ευρώ έναντι 61 εκατ. ευρώ των αναγκών του βασικού σεναρίου έχει προχωρήσει ήδη η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα και της δόθηκε άτυπη παράταση έως το τέλος Φεβρουαρίου, προκειμένου να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια κάλυψης του συνόλου των αναγκών της (δυσμενές σενάριο), ύψους 100 εκατ. ευρώ από ιδιώτες.

Σε δυσμενή θέση βρίσκεται η συνεταιριστική τράπεζα Πελοποννήσου, η οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν φαίνεται να καταφέρνει την κάλυψη των αναγκών της ύψους 17,8 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, σήμερα το βράδυ αναμένεται να ανακοινωθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος η εκκαθάριση, αλλά και σε ποια από τις συστημικές θα περάσει ο έλεγχος των καταθέσεών της, με την Εθνική να αποτελεί το φαβορί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v