Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Profile: Συνέστησε εταιρία ειδικού σκοπού για έργο του Υπ. Δικαιοσύνης

Η εταιρία αναδείχθηκε Προσωρινός Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης για το έργο «Ψηφιακή Καταγραφή, Αποθήκευση και Διάθεση Πρακτικών Συνεδριάσεων Δικαστηρίων με Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Φορέα (Σ.Δ.Ι.Τ.)»

Profile: Συνέστησε εταιρία ειδικού σκοπού για έργο του Υπ. Δικαιοσύνης

Η Profile ανακοίνωσε ότι στα πλαίσια δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού με την κλειστή διαδικασία του άρθρου 8 του ν. 3389/2005 τον οποίο προκήρυξε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προς ανάδειξη Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης για την υλοποίηση του έργου «Ψηφιακή Καταγραφή, Αποθήκευση και Διάθεση Πρακτικών Συνεδριάσεων Δικαστηρίων με Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Φορέα (Σ.Δ.Ι.Τ.)», η Εταιρεία ανακηρύχθηκε Προσωρινός Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης.

Κατόπιν τούτου, η εταιρεία συνέστησε, όπως ορίζεται από το νόμο και την προκήρυξη του διαγωνισμού, ανώνυμη εταιρεία ειδικού σκοπού (Α.Ε.Ε.Σ.) με την επωνυμία «PROFILE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ, ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ» και τον διακριτικό τίτλο «PROFILE DIGITAL SERVICES Α.Ε.», στην οποία και συμμετέχει ως μοναδικός μέτοχος.

Η εν λόγω Α.Ε.Ε.Σ. συνήψε την 21-12-2015 σύμβαση σύμπραξης με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αναλαμβάνοντας και επίσημα το παραπάνω έργο. Η συνολική διάρκεια του έργου ανέρχεται σε 5,5 έτη.

Το αντικείμενο της σύμπραξης περιλαμβάνει την ανάπτυξη πληροφοριακού συστήματος για την ψηφιακή καταγραφή, αρχειοθέτηση και διάθεση των πρακτικών των συνεδριάσεων των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων της χώρας (Ειρηνοδικείων, Πρωτοδικείων και Εφετείων) που παράγονται με το σύστημα ηχογράφησης – αποηχογράφησης, καθώς και την διαχείριση και συντήρηση του πληροφοριακού αυτού συστήματος και την παροχή υπηρεσιών ηχογράφησης – αποηχογράφησης των πρακτικών αυτών.

Σημειώνεται ότι η Εταιρεία διαθέτει σημαντική εμπειρία σε παρόμοια έργα, δεδομένου ότι έχει αναλάβει, στο διάστημα των τελευταίων οκτώ ετών, δυνάμει τριών διαφορετικών συμβάσεων, παρεμφερές έργο για λογαριασμό του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είναι όμως η πρώτη φορά που το έργο συμβασιοποιείται με την μέθοδο Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v