Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CPI: Ψάχνει για εξαγορές μέσα στην κρίση

Τη συνέχιση της πολιτικής μείωσης του τραπεζικού της δανεισμού συνεχίζει η εισηγμένη, προκειμένου να είναι σε θέση να προχωρήσει σε εξαγορές άλλων εταιρειών της ίδιας δραστηριότητας, ιδίως στο κομμάτι των υπηρεσιών.

CPI: Ψάχνει για εξαγορές μέσα στην κρίση

Με συγκρατημένη αισιοδοξία περιέγραψε την πορεία της τρέχουσας χρήσης που λήγει στις 30/6/2016 ο πρόεδρος της CPI κ. Χρήστος Παπαθάνος, παρά τις αρνητικές επιπτώσεις που υπήρξαν από την επιβολή capital controls.

Ειδικότερα, ο κ. Παπαθάνος αναφέρθηκε στη μεγάλη πτώση της ζήτησης που παρατηρήθηκε από τον Μάιο του 2015 (πολιτική αβεβαιότητα) και εντάθηκε το καλοκαίρι (επιβολή capital controls), με αποτέλεσμα η διοίκηση της CPI να αναθεωρήσει μέσα στο φθινόπωρο τον ετήσιο της προγραμματισμό προς τα κάτω.

«Σε σχέση με αυτό τον νέο προϋπολογισμό, σήμερα βαδίζουμε καλύτερα. Το πρώτο τρίμηνο έκλεισε με κέρδη, πράγμα που είναι πιθανόν να επαναληφθεί και στο δεύτερο τρίμηνο, μια περίοδο που τα αποτελέσματά μας είναι εποχικά πιεσμένα. Αν λοιπόν δεν προκύψει κάποια νέα αβεβαιότητα-αναταραχή στην οικονομία, πιστεύω πως η χρήση θα κλείσει τον Ιούνιο με χαμηλότερα μεν έσοδα, αλλά με κέρδη και με θετικές ταμειακές ροές που θα μειώσουν περαιτέρω τον δανεισμό μας», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Τα στελέχη της εταιρείας τόνισαν πως η CPI εξοφλεί εμπρόθεσμα όλες τις υποχρεώσεις της και πως οι σχέσεις της με τις πιστώτριες τράπεζες είναι πολύ καλές. «Δεν έχουμε καμία ληξιπρόθεσμη οφειλή και δεν έχουμε προχωρήσει σε κανέναν διακανονισμό με το δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία. Όλες μας οι υποχρεώσεις εξυπηρετούνται κανονικά».

Μάλιστα, ο κ. Παπαθάνος σημείωσε πως η CPI έχει ήδη καταφέρει να μειώσει δραστικά τον πιστωτικό κίνδυνο (μεγάλος αριθμός πελατών, μειωμένη περίοδος πίστωσης) και ψαλιδίζει συνεχώς το υπόλοιπο των τραπεζικών της υποχρεώσεων, συμπληρώνοντας πως «οι θετικές ταμειακές ροές μάς δίνουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευθούμε τυχόν ευκαιρίες εξαγορών άλλων εταιρειών που θα μπορούσαν να προκύψουν μέσα στο τρέχον περιβάλλον της κρίσης. Ενδιαφερόμαστε να επεκταθούμε στο κομμάτι των σημερινών μας δραστηριοτήτων και ειδικότερα στο μέτωπο των υπηρεσιών» (οι υπηρεσίες αποτελούν περίπου το 35% των συνολικών εργασιών της CPI, ωστόσο αυτή την περίοδο το συγκεκριμένο ποσοστό έχει ανεβεί γύρω στο 40%).

Επίσης:

• Σε ερώτηση μετόχου για το πώς βλέπει την πορεία της αγοράς πληροφορικής μέσα στο 2016, ο κ. Χρήστος Παπαθάνος ανέφερε: «Η πληροφορική αντιμετωπίζεται από τις επιχειρήσεις ως επένδυση, γιατί τα προϊόντα της χρησιμοποιούνται για αρκετά ή και για πολλά έτη. Έτσι, δεν θα αποτολμούσα οποιαδήποτε πρόβλεψη για την πορεία του κλάδου πληροφορικής το 2016, γιατί είναι άγνωστο το επενδυτικό κλίμα που θα επικρατήσει».

• H χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση της εισηγμένης ψήφισε -μεταξύ άλλων- και τη δυνατότητα αγοράς ιδίων μετοχών για τους επόμενους 24 μήνες, σε εύρος τιμών μεταξύ 0,10 και 1,0 ευρώ. Σήμερα, η CPI δεν κατέχει ίδιες μετοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v