Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιασώ General: Μετεκπαιδευτικό συνέδριο για την Ογκολογία

Το συνέδριο έχει σκοπό την ανάδειξη όλων των σημαντικών εξελίξεων στην αντιμετώπιση του καρκίνου και την επισήμανση του ουσιαστικού ρόλου της πολυδιάστατης επιστημονικής αντιμετώπισης του ασθενούς.

Ιασώ General: Μετεκπαιδευτικό συνέδριο για την Ογκολογία
Το «Πρώτο Μετεκπαιδευτικό Συνέδριο Θεραπευτικών Εξελίξεων στην Ογκολογία» διοργανώνεται από την Ελληνική Ογκολογική Ερευνητική Ομάδα σε συνεργασία με τις Επιστημονικές Επιτροπές του Ιασώ και του Ιασώ General την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016, στην αίθουσα εκδηλώσεων της κλινικής Ιασώ (Λεωφ. Κηφισίας 37-39, Μαρούσι).

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογικής Ανατομικής, της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας, της Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας Ελλάδας καθώς και της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας.

Η διεπιστημονική αυτή σύμπραξη έχει σκοπό την ανάδειξη όλων των σημαντικών εξελίξεων στην αντιμετώπιση του καρκίνου και την επισήμανση του ουσιαστικού ρόλου της πολυδιάστατης επιστημονικής αντιμετώπισης του ασθενούς.

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου είναι ο κ. Βασίλειος Γεωργούλιας, Ομότιμος Καθηγητής Παθολογίας - Ογκολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, Διευθυντής Α΄ Ογκολογικού Τμήματος Ιασώ General και αντιπρόεδρος ο κ. Χρίστος Παπαδημητρίου, Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιστημονικός Υπεύθυνος Τμήματος Παθολογικής Ογκολογίας Ιασώ.

Εκλεκτοί ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων (ογκολόγοι, χειρουργοί, ακτινοθεραπευτές, γυναικολόγοι, παθολογοανατόμοι, ουρολόγοι, αιματολόγοι, κ.λπ.) καθώς και έμπειρα νοσηλευτικά στελέχη θα συμμετέχουν ως ομιλητές.

Σύμφωνα με το Ιασώ, η πολύπλευρη και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση (multidisciplinary approach) του ασθενούς με νεοπλασματική νόσο αποτελεί πλέον ένα κεκτημένο, το οποίο συμβάλει καθοριστικά στα θεραπευτικά αποτελέσματα. Τα τελευταία χρόνια οι μεγάλες εξελίξεις στη βιολογία με την αποκωδικοποίηση του ανθρώπινου γονιδιώματος και την κατανόηση βασικών μηχανισμών της καρκινογένεσης και της άμυνας του οργανισμού προς το «ξένο-non self», αλλά και οι σπουδαίες τεχνολογικές πρόοδοι έχουν εμπλουτίσει σημαντικά το οπλοστάσιο έναντι του καρκίνου.

Όπως σημειώνει ωστόσο, απαιτείται συνεχιζόμενη και εντατική έρευνα, ενημέρωση και δυνατότητα ταχείας ενσωμάτωσης της νέας γνώσης στην καθημερινή ιατρική πρακτική, ανάγκες που φιλοδοξεί να καλύψει το συγκεκριμένο συνέδριο.

Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι ελεύθερη. Για πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής: Γραμματεία Διημερίδας: SCEP- Scientific-Cultural Events and Publications, τηλ.: 210 7240039, 210 7240608, fax: 210 7240139, email: [email protected].

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v