ΣΙΔΜΑ: Αγοραπωλησίες οικοπέδων σε Οινόφυτα- Σίνδο

Η ΣΙΔΜΑ, στο πλαίσιο της επιχειρηματικής στρατηγικής της για βελτίωση της αποδοτικότητας των παγίων της, προχώρησε σε πώληση ακινήτου της στη ΒΙΠΕ ΣΙΝΔΟΥ Θεσσαλονίκης έναντι 2,830 εκατ. ευρώ και παράλληλα αγόρασε νέο οικόπεδο στα Οινόφυτα έναντι 1.275.000 ευρώ.

ΣΙΔΜΑ: Αγοραπωλησίες οικοπέδων σε Οινόφυτα- Σίνδο
Η ΣΙΔΜΑ, στο πλαίσιο της επιχειρηματικής στρατηγικής της για βελτίωση της αποδοτικότητας των παγίων της, προχώρησε σε πώληση ακινήτου της στη ΒΙΠΕ ΣΙΝΔΟΥ Θεσσαλονίκης που δεν εξυπηρετεί πλέον τις τρέχουσες ανάγκες της και σε ταυτόχρονη αγορά έκτασης 18 στρεμμάτων στα Οινόφυτα Βοιωτίας που συνορεύει με τις υπάρχουσες εκεί εγκαταστάσεις της.

Συγκεκριμένα, η εταιρία λειτουργώντας σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις εκτάσεως 53 στρεμμάτων στην περιοχή Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης έκρινε ότι αυτές επαρκούν για την εξυπηρέτηση του πελατολογίου της Βόρειας Ελλάδας και ως εκ τούτου προχώρησε στην αποδέσμευση του ακινήτου στο δημοτικό διαμέρισμα Εχεδώρου του νομού Θεσσαλονίκης στη ΒΙΠΕ ΣΙΝΔΟΥ.

Το τίμημα της πώλησης του ακινήτου ανέρχεται στα 2.830.000 ευρώ. Η συγκεκριμένη κίνηση αφενός μεν βελτιώνει την αποδοτικότητα των επενδεδυμένων κεφαλαίων της εταιρίας, αφετέρου μέρος των χρημάτων επανεπενδύεται στην αγορά ετέρου οικοπέδου στην περιοχή των Οινοφύτων.

Η εταιρία ολοκλήρωσε την κατασκευή στα Οινόφυτα νέων εγκαταστάσεων συνολικής κάλυψης 11.000 τετραγωνικών μέτρων σε ιδιόκτητο οικόπεδο 61 στρεμμάτων. Ήδη, από τις αρχές Σεπτεμβρίου ξεκίνησε η παραγωγή στις εγκαταστάσεις αυτές, ενώ μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται και η ολοκλήρωση των γραφείων για το τεχνικό προσωπικό του εργοστασίου.

Με βάση το πενταετές στρατηγικό πλάνο της, η ΣΙΔΜΑ αγόρασε το νέο οικόπεδο στα Οινόφυτα προκειμένου να έχει τη δυνατότητα εκμετάλλευσης συνολικής έκτασης 79 στρεμμάτων περίπου για την εξυπηρέτηση τόσο των τρεχουσών όσο και των μελλοντικών αναγκών της.

Το τίμημα αγοράς του νέου οικοπέδου ανήλθε σε 1.275.000 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από το τίμημα πώλησης του ακινήτου στη Θεσσαλονίκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v