Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μινωικές Γραμμές: Απέκτησε επιπλέον 3,91% της HSW

Από εταιρείες του ομίλου Interamerican αποκτήθηκε 3,91% της Hellenic Seaways, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ομίλου. Στα 4,55 εκατ. (1,5 ευρώ/μετοχή) το τίμημα. Συνεχίζει τις αγορές από ενδιαφερόμενους μετόχους μειοψηφίας. Τι λέει η Πειραιώς.

Μινωικές Γραμμές: Απέκτησε επιπλέον 3,91% της HSW

Την αγορά μετοχών της HSW ανακοίνωσαν οι Μινωικές Γραμμές και όπως αναφέρουν, «βρίσκονται σε διαδικασία διενέργειας συναλλαγών για την αγορά μετοχών της HSW από ενδιαφερόμενους μετόχους μειοψηφίας».

Όπως έχει σημειώσει το Euro2day.gr, το τελευταίο διάστημα ο ιταλικός όμιλος έχει κάνει κρούση σε σειρά μετόχων μειοψηφίας της HSW, προσφέροντας για την αγορά του πακέτου μετοχών τους τιμή ανά μετοχή μεταξύ 1,2 με 1,6 ευρώ.

Πέραν της Πειραιώς που παραμένει πρώτος μέτοχος και κατέχει το 41% της HSW και του ομίλου Γκριμάλντι (Μινωικές) που κατείχε πριν τη συναλλαγή το 34%, το υπόλοιπο 25% ελέγχεται από περίπου 2.000 μετόχους. Εξ αυτών περίπου 40 έχουν ορατό μέγεθος μετοχών, μεταξύ των οποίων τράπεζες, επιχειρηματίες και Αμοιβαία Κεφάλαια.

Η Πειραιώς εμφανίζεται να τηρεί στάση αναμονής όντας ένας από τους μεγαλύτερους πιστωτές στο χώρο των ακτοπλοϊκών εταιρειών γενικώς. Πηγές της τράπεζας ανέφεραν στο Euro2day.gr ότι αυτό που έχει σημασία στον κλάδο είναι να βρίσκονται λύσεις που θα βελτιώσουν το πλαίσιο λειτουργίας όλων των εμπλεκόμενων εταιρειών. 

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: 

Οι Μινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε. προέβησαν την 12η Φεβρουαρίου 2016 στην αγορά από εταιρείες του Ομίλου INTERAMERICAN, συνολικού αριθμού 3.037.000 μετοχών (οι «Μετοχές») επί της μη εισηγμένης ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΪΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (η « HSW»), οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 3,91% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της.

Το συνολικό τίμημα των Μετοχών της HSW, ήτοι ποσό 4.555.500,00 ευρώ, καταβλήθηκε ολοσχερώς την ίδια ημέρα στις πωλήτριες εταιρείες. Προς ενίσχυση της συμμετοχής των Μινωικών Γραμμών στην HSW, η Εταιρεία ευρίσκεται σε διαδικασία διενέργειας συναλλαγών για την αγορά μετοχών της HSW από ενδιαφερόμενους μετόχους μειοψηφίας».

Επιχειρησιακή σύμβαση με εργαζόμενους

Την ανακοίνωση είχε προαναγγείλει από το πρωί το Euro2day.gr. Υπενθυμίζεται ότι ταυτόχρονα οι Μινωικές Γραμμές προχώρησαν σε μια πρωτοφανή κίνηση για τη χρονική στιγμή που γίνεται αλλά και για τα οικονομικά δεδομένα που διαμορφώνονται στη χώρα.

Η διοίκηση της εταιρείας κατέληξε σε επιχειρησιακή συμφωνία με τους εργαζόμενους του ομίλου, η οποία προβλέπει αυξήσεις 3,5%+3,5% για τη διετία 2016-2017. Όπως επιβεβαίωσε στο Euro2day.gr ανώτερη πηγή του ομίλου, η συμφωνία με τους εργαζόμενους επήλθε ύστερα από σχετική εισήγηση του Δ/ντα Συμβούλου Αντ. Μανιαδάκη και ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της εταιρείας.

Η συμφωνία ενεργοποιήθηκε πριν είκοσι περίπου μέρες και θα αφορά στο σύνολο των εργαζομένων του ομίλου και όχι μόνο τους ναυτικούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v