Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: Παγώνει η πώληση του κλάδου υαλουργίας

Πρόβλημα χρηματοδότησης της εξαγοράς αντιμετωπίζει ο ενδιαφερόμενος αγοραστής λόγω της τρέχουσας συγκυρίας. Αύριο συνεδριάζει το Δ.Σ. της εταιρίας, για να λάβει αποφάσεις επί του θέματος.

Frigoglass: Παγώνει η πώληση του κλάδου υαλουργίας

Παγώνει όπως όλα δείχνουν η πώληση του κλάδου υαλουργίας της Frigoglass, αν και τις οριστικές αποφάσεις αναμένεται να λάβει αύριο το Δ.Σ. της εταιρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καθυστέρηση στην πώληση οφείλεται στις δυσκολίες του ενδιαφερόμενου αγοραστή να βρει φθηνή χρηματοδότηση για την εξαγορά.

Η παραπάνω καθυστέρηση οδηγεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στο πάγωμα της συναλλαγής, χωρίς να αποκλείεται να επιχειρηθεί εκ νέου προσπάθεια, εφόσον υπάρξει βελτίωση των συνθηκών στις διεθνείς αγορές.

Όπως έγραφε πρόσφατα η στήλη «Χαμαιλέων» («Η Frigoglass, η πτώση της μετοχής και το deal στη Νιγηρία»), η ακύρωση της πώλησης του κλάδου υαλουργίας σημαίνει ότι η Frigoglass θα διατηρήσει υπό τον έλεγχό της ένα asset που παράγει ισχυρές ταμειακές ροές, ικανές να τη βοηθήσουν να εξυπηρετήσει το χρέος της έως το 2018 που θα χρειαστεί αναχρηματοδότηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο η εταιρία, απαντώντας σε ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αύριο θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της εισηγμένης προκειμένου να λάβει οριστικές αποφάσεις αναφορικά με την πώληση του κλάδου υαλουργίας στην GZI Mauritius Limited.

Η ανακοίνωση της Frigoglass:

«Σε απάντηση σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και με αφορμή δημοσιευμάτων του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, η Frigoglass SAIC ενημερώνει ότι έχει συγκληθεί για αύριο 26 Φεβρουαρίου 2016 συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να ληφθούν οριστικές αποφάσεις σε σχέση με την συναλλαγή πώλησης του κλάδου υαλουργίας στην GZI Mauritius Limited, με γνώμονα την εξυπηρέτηση του βέλτιστου συμφέροντος της εταιρίας υπό το πρίσμα των τρεχουσών συνθηκών.

Η εταιρία θα τηρεί ενήμερο το επενδυτικό κοινό για κάθε σχετική εξέλιξη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v