Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Την 1η Απριλίου η έκτακτη γενική συνέλευση του ΟΛΠ για εκλογή νέου Δ.Σ.

Εγκρίθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΠ η διενέργεια έκτακτης γενικής συνέλευσης, με θέμα την αντικατάσταση ορισμένων μελών. Καταψήφισε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Σταύρος Κυραμαργιός.

Την 1η Απριλίου η έκτακτη γενική συνέλευση του ΟΛΠ για εκλογή νέου Δ.Σ.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ ενέκρινε σήμερα τη διενέργεια έκτακτης γενικής συνέλευσης ώστε να αντικατασταθούν μέλη του Δ.Σ. που αντιδρούν στη συμφωνία πώλησης στην κινεζική Cosco.

Το σημερινό Δ.Σ. του οργανισμού προχώρησε προ εβδομάδων σε «πραξικόπημα», ζητώντας να αρχίσει από την αρχή η διαπραγμάτευση με το δημόσιο για τη σύμβαση παραχώρησης.

Τότε είχε προκληθεί αμηχανία στη διοίκηση του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) και στην κυβέρνηση.

Τελικά επελέγη η αντικατάσταση αρκετών μελών του διοικητικού συμβουλίου στην προσεχή έκτακτη γενική συνέλευση.

Οπως ανέφερε σήμερα η στήλη "Χαμαιλέων", "στελέχη που παρακολουθούν τη διαδικασία υποστήριζαν πως -χωρίς να είναι τίποτα σίγουρο- στο Ταμείο έχουν συγκεντρώσει οκτώ ψήφους, μεταξύ των οποίων λέγεται πως είναι αυτές του προέδρου της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη και του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη". 

Στη συνέλευση αναμένεται να δοθεί λύση και στο χρόνιο πρόβλημα με το 13o Γυμνάσιο και 3ο Λύκειο Πειραιά που συστεγάζονται σε οικόπεδο του ΟΛΠ στο οποίο έχει ανεγερθεί ακίνητο 7.512τ.μ. Το ΤΑΙΠΕΔ επιδιώκει να κατοχυρωθεί έναντι του μελλοντικού επενδυτή του ΟΛΠ η χρήση του οικοπέδου για τα σχολεία και όχι για άλλους λόγους. Θα υπογραφεί μακροχρόνια σύμβαση μεταξύ ΟΛΠ και Δήμου με συμβολικό τίμημα.

Στη Ναυπηγοεπισκευή δραστηριοποιούνται 52 εταιρείες με σύνολο οφειλών περίπου 3,6 εκατ.€ (Κεφάλαιο 2,60 εκατ.€, Τόκοι 1 εκατ.€) εκ των οποίων περίπου το 50% εξοφλεί κανονικά τις υποχρεώσεις του. Η Γενική Συνέλευση του ΟΛΠ έρχεται να δώσει λύση σε μακροχρόνια προβλήματα και να εξορθολογίσει τα οικονομικά ζητήματα ώστε να υπάρξει οικονομική «ανάσα» στη ναυπηγοπισκευή. Το 2006 έγινε δυσανάλογη αύξηση στα μισθώματα (+85%) με αποτέλεσμα να προκληθεί «ασφυξία» σε πολλούς μισθωτές. Το ΤΑΙΠΕΔ φέρνει το θέμα στη γενική συνέλευση με στόχο διευθετήσει το θέμα των αυξήσεων, ορθολογικά και αναδρομικά. Θα υπάρξει «κούρεμα» οφειλών από τόκους, ενώ οι συνεπείς παραχωρησιούχοι θα έχουν μακροχρόνιες ανανεώσεις των συμβάσεών τους.

 

Τα θέματα της ΓΣ

Οπως αναφέρει η εταιρία σε ανακοίνωσή της, «με απόφαση του Δ.Σ. του ΟΛΠ Α.Ε και ύστερα από σχετική εισήγηση του ΤΑΙΠΕΔ, αποφασίσθηκε η σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης την Παρασκευή 1η Απριλίου 2016 στο ξενοδοχείο N.J.V. Athens Plaza για συζήτηση και λήψη απόφασης στα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1. Εκλογή νέου 13μελους Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας

2. Παροχή έγκρισης της Γενικής Συνέλευσης αναφορικά με το πλαίσιο διακανονισμών και ρυθμίσεων ανεξόφλητων οφειλών προς την Εταιρία επιχειρήσεων δραστηριοποιούμενων εντός της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

3. Παροχή έγκρισης της Γενικής Συνέλευσης για την κατάρτιση σύμβασης μακροχρόνιας μίσθωσης ακινήτου κυριότητας της Εταιρίας με το Δήμο Πειραιά προς στέγαση Δημοτικού Σχολείου.

4. Έγκριση μακροχρόνιων παρατάσεων παραχώρησης χρήσης χώρων ΟΛΠ ΑΕ.

5. Διάφορες Ανακοινώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v