Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Turn around για τη Μοτοδυναμική

Επιστροφή σε κερδοφόρο πορεία σημείωσε πέρυσι η εισηγμένη εταιρεία, που προβλέπει νέα βελτίωση επιδόσεων κατά τη φετινή χρονιά.

Turn around για τη Μοτοδυναμική

Επιστροφή σε κερδοφόρο αποτέλεσμα σημείωσε το 2015 η Μοτοδυναμική, καθώς:

• Ο κύκλος εργασιών της αυξήθηκε από τα 35,9 στα 45,8 εκατ. ευρώ.

• Τα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) βελτιώθηκαν από τα 616 χιλ. στο 1,622 εκατ. ευρώ.

• Τα προ φόρων αποτελέσματα «γύρισαν» από ζημία 683 χιλ. σε κέρδη 376 χιλ. ευρώ, ενώ αντίστοιχη μεταβολή σημειώθηκε και στα καθαρά αποτελέσματα (από -631 σε +386 χιλ. ευρώ).

• Οι λειτουργικές ταμειακές ροές ήταν θετικές και κυμάνθηκαν στο ένα εκατ. ευρώ, υπερβαίνοντας τα ποσά που δόθηκαν για επενδύσεις (512 χιλ. ευρώ), με αποτέλεσμα να παρατηρηθεί μείωση του καθαρού δανεισμού.

• Στις 31 Δεκεμβρίου του 2015, τα ίδια κεφάλαια της εισηγμένης διαμορφώθηκαν στα 8,23 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Μοτοδυναμικής, «με θετικά πρόσημα κινήθηκαν το 2015 οι αγορές που δραστηριοποιείται ο Όμιλος (αυτοκινήτων, δικύκλων και εξωλέμβιων).

Ο Όμιλος, έχοντας νέα μοντέλα δικύκλων υψηλότερης μέσης αξίας, κατάφερε μεγαλύτερη διείσδυση στην αγορά έναντι του ανταγωνισμού. Στα προϊόντα της Porsche υπήρξε σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών αλλά και του μεικτού περιθωρίου. Εξαιτίας αυτών υπήρξε σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών και του EBITDA.

Για το 2016 αναμένεται περαιτέρω αύξηση της ζήτησης λόγω γήρανσης του στόλου οχημάτων που βρίσκεται σε κυκλοφορία, της ανάγκης ανανέωσής τους και της αναμενόμενης αύξησης του τουρισμού.

Η αύξηση αυτή θα οδηγήσει σε περαιτέρω βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων και των χρηματοροών».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v