Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Yalco: Έκλεισε το deal με Habitat

Την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων συνεργασίας με τη Habitat γνωστοποίησε η Yalco. Η διοίκηση της εταιρίας, με στόχο τη διεύρυνση των συνεργασιών της εκτός Ελλάδας, γνωστοποίησε παράλληλα ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για συμμετοχή, μέσω εξαγοράς, σε υπάρχουσα εταιρία γειτονικής χώρας.

Yalco:  Έκλεισε το deal με Habitat
Την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων συνεργασίας με τη Habitat γνωστοποίησε η Yalco, στο πλαίσιο της παρουσίαςσης της εταιρίας και των θυγατρικών της στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα 12/10/2007.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η συνεργασία αυτή δεν σχετίζεται με την προηγούμενη κατάσταση και πολύ περισσότερο με την προηγούμενη εταιρία.

Τη συνεργασία αυτή με τη Habitat αναλαμβάνει η θυγατρική της YALCO ΟMNISHOP, η οποία όπως είναι γνωστό δραστηριοποιείται στη λιανική και με ραγδαίο ρυθμό ανάπτυξης προσφέροντας πλέον ολοκληρωμένες

λύσεις για το σπίτι.

Το πρώτο κατάστημα θα λειτουργήσει με τη μορφή shop in shop στις αρχές Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους και η εκτίμηση για τις πωλήσεις του καταστήματος αυτού για το πρώτο δωδεκάμηνο είναι 2,5 εκατ. ευρώ.

Μέχρι το τέλος του 2009 προγραμματίζεται η δημιουργία τριών νέων shop in shop και δύο ανεξάρτητων νέων καταστημάτων.

Η διοίκηση της εταιρίας, με στόχο τη διεύρυνση των συνεργασιών της εκτός Ελλάδας, γνωστοποίησε παράλληλα ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για συμμετοχή, μέσω εξαγοράς, σε υπάρχουσα εταιρία γειτονικής χώρας.

Εκτιμάται ότι οι συζητήσεις αυτές θα ολοκληρωθούν πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, οπότε και θα γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα και οι λεπτομέρειες της συμμετοχής αυτής.

--Πορεία πωλήσεων εννεαμήνου 2007

Η αυξητική πορεία των πωλήσεων του 1ου εξαμήνου συνεχίστηκε και στο 3ο τρίμηνο του 2007. Έτσι, οι πωλήσεις ομίλου και θυγατρικής διαμορφώθηκα, στα 50,5 εκατ. ευρώ και 34,180 εκατ. ευρώ στο 9μηνο από 40,100 εκατ. ευρώ και 31,380 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

-Yalco Hungary

Ολοκληρώθηκε η μετεγκατάσταση της εταιρείας σε ένα σύγχρονο κτιριακό συγκρότημα γραφείων και αποθηκών.

Διευρύνεται το πελατολόγιο της εταιρείας μετά τις νέες συνεργασίες με τις αλυσίδες AUCHAN, INTERSPAR (απορρόφηση δικτύου ανταγωνιστικής εταιρείας BBS) και δρομολογείται από την αρχή του ερχόμενου έτους η λειτουργία cash & carry ξενοδοχειακού εξοπλισμού στις νέες εγκαταστάσεις.

---Yalco Romania

Τα πρώτα στοιχεία λειτουργίας της εταιρείας στην αγορά της Ρουμανίας είναι πολύ θετικά και προϋπολογίζεται για το 1ο έτος (9 μήνες) τζίρος 3 εκατ. ευρώ με την υπάρχουσα συλλογή εργαλείων της BLACK & DECKER.

Ήδη η εταιρία βρίσκεται σε διαδικασία διεύρυνσης της συλλογής με νέα γκάμα εργαλείων μεγάλης αναγνωρισιμότητας (BRAND NAME).

Έτσι για την επόμενη χρονιά 2008, πέραν της ωρίμανσης των πωλήσεων της εταιρείας στην αγορά της Ρουμανίας με την υπάρχουσα συλλογή, οι πωλήσεις θα αυξηθούν σημαντικά μετά την επίτευξη της συμφωνίας για την προαναφερθείσα νέα συλλογή.

Παράλληλα σχεδιάζει την επέκταση της δραστηριότητας της εταιρείας και στον κλάδο οικιακού και επαγγελματικού εξοπλισμού με είδη της μητρικής εταιρείας και για το σκοπό αυτό έχει εγκατασταθεί στη Ρουμανία στέλεχος από την Εμπορική Δ/νση της Ελλάδας.

---Επενδύσεις παγίων

Ξεκινά εντός των δύο επομένων μηνών η κατασκευή σύγχρονου κέντρου logistics 10.000 m2 και αποθηκευτικής ικανότητας 20.000 παλετών στα Οινόφυτα Βοιωτίας. Η επένδυση αυτή, συνολικού προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ, έχει υπαχθεί στον αναπτυξιακό νόμο και επιχορηγείται με το 35% του συνολικού κόστους.

Με την επένδυση αυτή θα βελτιωθεί σημαντικά το customer service και θα επιτευχθούν οικονομίες κλίμακας, αλλά και θα καλυφθούν οι συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της YALCO και των θυγατρικών OMNISHOP και EXCEL λόγω του αυξανόμενου κύκλου εργασιών.

* Η παρουσίαση της Yalco στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών επισυνάπτεται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v