Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρι Κρι: Με νέα επιθετική στρατηγική στην τριετία

Με νέα επιθετική τριετή στρατηγική τόσο στον τομέα του παγωτού όσο και στα γαλακτοκομικά προϊόντα η ΚΡΙ ΚΡΙ φιλοδοξεί να απογειώσει τα οικονομικά μεγέθη της στα επόμενα χρόνια. Η εταιρία εκτιμά ότι το 2010 οι ενοποιημένες πωλήσεις θα φτάσουν τα 54,9 εκ. ευρώ.

Κρι Κρι: Με νέα επιθετική στρατηγική στην τριετία
της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου

Με νέα επιθετική τριετή στρατηγική τόσο στον τομέα του παγωτού όσο και στα γαλακτοκομικά προϊόντα, στην οποία θα οδηγήσει η ολοκλήρωση εντός του 2008 δύο επενδυτικών προγραμμάτων, η διοίκηση της ΚΡΙ ΚΡΙ ΑΕΒΕ φιλοδοξεί να απογειώσει τα οικονομικά μεγέθη της στα επόμενα χρόνια. Για τη χρηματοδότηση αυτών των επενδύσεων η εταιρεία προχωρά άμεσα στην έκδοση ομολογιακού δανείου.

Πρόκειται για κοινό ομολογιακό δάνειο, μη μετατρέψιμο σε μετοχές, το οποίο προγραμματίζεται να εκδοθεί τον Δεκέμβριο. Θα είναι ύψους 4 εκατ. ευρώ και ήδη η διοίκηση της εταιρείας έχει συμφωνήσει με 2 - 3 ελληνικές τράπεζες, που θα συμμετάσχουν στην έκδοση.

Η ΚΡΙ ΚΡΙ σχεδιάζει να χρηματοδοτήσει με το ποσό αυτό δύο επενδύσεις της που ”τρέχουν”, συνολικού ύψους 12 εκατ. ευρώ, οι οποίες εντάσσονται σε τριετές επιχορηγούμενο πρόγραμμα μέσω του Ν. 3299/2004.

Το συνολικό ύψος των επιχορηγήσεων που έχουν εγκριθεί ανέρχεται σε 5,721 εκατ. ευρώ και μέχρι τις 30 Ιουνίου είχε εισπραχθεί προκαταβολή 1,726 εκατ. ευρώ.

- Το πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα, ύψους 8 εκατ. ευρώ, αφορά σε νέες γραμμές παραγωγής στο τμήμα παγωτού, στην ανέγερση αποθηκευτικών χώρων και στον εκσυγχρονισμό σημείων πώλησης. Από τη διοίκηση της ΚΡΙ ΚΡΙ εκτιμάται ότι αυτό θα έχει ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2008, πολύ νωρίτερα από τον αρχικά προγραμματισμένο στόχο, δηλαδή τον Μάιο του ίδιου χρόνου.

- Το δεύτερο επενδυτικό πρόγραμμα είναι προϋπολογισμού περίπου 4 εκατ. ευρώ κι έχει να κάνει επίσης με νέες γραμμές παραγωγής στον τομέα των γαλακτοκομικών προϊόντων καθώς και με την ανέγερση αποθηκευτικών χώρων. Η επένδυση αυτή προβλέπεται να περαιωθεί τον Απρίλιο του 2008.

Ήδη η εισηγμένη υπέγραψε πριν από λίγες ημέρες σύμβαση με την εταιρεία Tetra Pak για την αγορά του απαραίτητου μηχανολογικού εξοπλισμού, συνολικού ύψους 2 εκατ. ευρώ. Τα νέα μηχανήματα που θα χρησιμοποιηθούν αναμένεται να συμβάλουν στην αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας τόσο στο τμήμα παγωτού όσο και στο αντίστοιχο των γαλακτοκομικών, στη βελτίωση του κόστους των παραγόμενων προϊόντων και στην παραγωγή νέων καινοτόμων προϊόντων.

Η εμπορική πολιτική

Σε ό,τι αφορά τον τομέα του παγωτού, στην τριετία 2008 - 2010 η ΚΡΙ ΚΡΙ προγραμματίζει τη δημιουργία 1.500 νέων σημείων πώλησης, την επέκτασή της σε νέες γεωγραφικές περιοχές, την τοποθέτησή της και σε άλλες λιανεμπορικές αλυσίδες, την είσοδό της στην αγορά catering, στα multipacks σε συνεργασία με την ΙΟΝ, καθώς και στα premium προϊόντα, την ανάπτυξη private labels και την προώθηση δικτύων στα Βαλκάνια.

Σε ό,τι αφορά τα γαλακτοκομικά προϊόντα, σχεδιάζεται η ανάπτυξη private labels, η ανάπτυξη δικτύων στη Fyrom και στη Βουλγαρία, καθώς και η αναζήτηση νέων συνεργασιών.

Με την επιδιωκόμενη στρατηγική της η διοίκηση της ΚΡΙ ΚΡΙ θεωρεί ότι οι πωλήσεις σε ενοποιημένο επίπεδο θα διαμορφωθούν το 2007 στα 33,6 εκατ. ευρώ, το 2008 στα 39,5 εκατ. ευρώ, το 2009 στα 46,6 εκατ. ευρώ και το 2010 στα 54,9 εκατ. ευρώ. Σε εταιρικό επίπεδο ο τζίρος προσδοκάται να φτάσει το 2007 στα 31,8 εκατ. ευρώ, το 2008 στα 37,5 εκατ. ευρώ, το 2009 στα 44,4 εκατ. ευρώ και το 2010 στα 52,4 εκατ. ευρώ.

Οι εκτιμήσεις για το εννεάμηνο

Σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία, τα οικονομικά μεγέθη της ΚΡΙ ΚΡΙ στο εννεάμηνο θα κινηθούν με τους ίδιους ρυθμούς αύξησης του εξαμήνου, τόσο σε ενοποιημένο όσο και σε εταιρικό επίπεδο.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο 6μηνο οι πωλήσεις της μητρικής εταιρείας παρουσίασαν αύξηση 20,2%, τα κέρδη προ φόρων 15,3% και τα κέρδη μετά φόρων 27,5%. Σε ενοποιημένο επίπεδο, ο όμιλος της ΚΡΙ ΚΡΙ αύξησε τον τζίρο του στο 6μηνο κατά 18,9%. Στόχος για το 2007 είναι η εισηγμένη να αυξήσει το μερίδιό της στα παγωτά στο 7% από 6,5% το 2006 και στα γαλακτοκομικά στο 6,5% από 6% το προηγούμενο έτος.

Η ΚΡΙ ΚΡΙ είναι μία από τις εταιρείες που εμπίπτουν στο θέμα των αφορολογήτων του Ν. 3220/2004, για τα οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε ότι αποτελούν απαγορευμένη κρατική ενίσχυση.

Παρά το γεγονός ότι η αντιμετώπιση του ζητήματος αυτού εκκρεμεί από την πλευρά του υπουργείου Οικονομίας, η διοίκηση της εταιρείας έχει υπολογίσει ότι η μέγιστη επιβάρυνση του ομίλου της ΚΡΙ ΚΡΙ, από την τυχόν καταβολή εντόκως των φόρων των αφορολόγητων αποθεματικών που σχηματίστηκαν για τη χρήση 2004, ανέρχεται σε 140.000 ευρώ.

Τέλος, να προσθέσουμε ότι η οικογένεια Τσινάβου ελέγχει το 77,5% του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΡΙ ΚΡΙ, το 3,6% ανήκει σε θεσμικούς επενδυτές και το free float υπολογίζεται σε 18,9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v