Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σελόντα: Στα 149 εκατ. ο τζίρος το 2015

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Σελόντα παρουσίασε αύξηση 9,6% κι ανήλθε σε 149 εκατ. €, έναντι 136 εκατ. € του 2014, ενώ ο αντίστοιχος κύκλος εργασιών της εταιρείας παρουσίασε αύξηση 19,1% κι ανήλθε σε 140 εκατ. € έναντι 118 εκατ. € της προηγούμενης χρήσης.

Σελόντα: Στα 149 εκατ. ο τζίρος το 2015
Σε μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για την ελληνική οικονομία και ειδικότερα για τον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών και τον όμιλο, όπως ήταν το 2015, η Σελόντα παρουσίασε αύξηση πωλήσεων κατά 19,1%, έναντι αυξήσεως 8% το 2014, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου παρουσίασε αύξηση 9,6% κι ανήλθε σε 149 εκατ. €, έναντι 136 εκατ. € του 2014, ενώ ο αντίστοιχος κύκλος εργασιών της εταιρείας παρουσίασε αύξηση 19,1% κι ανήλθε σε 140 εκατ. € έναντι 118 εκατ. € της προηγούμενης χρήσης.

Η αύξηση του κύκλου εργασιών της εταιρείας σε σχέση με την προηγούμενη χρήση οφείλεται στην αύξηση της μέσης τιμής πώλησης ιχθύων κατά 8%, σε συνδυασμό με τη σημαντική αύξηση των πωλουμένων ποσοτήτων βιολογικών αποθεμάτων.

Η εξωστρέφεια της εταιρείας απεικονίζεται στη δραστηριότητα των εξαγωγών που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 85% επί των πωλήσεων ιχθύων στο τρέχον έτος.

Τα λειτουργικά αποτελέσματα (EBITDA) του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε κέρδη 11 εκατ. € έναντι 20 εκατ. € του 2014, ενώ για την εταιρεία τα κέρδη ανήλθαν στα 6 εκατ. € έναντι 11 εκατ. € της προηγούμενης χρήσης.

Η εικόνα αυτή οφείλεται σε δύο λόγους: Πρώτον, στην αλλαγή μεθόδου αποτίμησης των Βιολογικών Περιουσιακών Στοιχείων Ενεργητικού (ΒΠΣΕ) στο τέλος της χρήσης 2015 και δεύτερον, στις αυξημένες προβλέψεις επισφαλειών. Η αλλαγή της μεθόδου αποτίμησης των ΒΠΣΕ επελέγη προκειμένου να γίνεται μια πιο εύλογη παρουσίαση των βιολογικών περιουσιακών στοιχείων, ανταποκρίνεται στην εμπορική πραγματικότητα των αγορών και κάνει περισσότερο αντιληπτή και συγκρίσιμη την πληροφόρηση για ομοειδείς εταιρείες του κλάδου.

Εάν δεν είχαν γίνει τα ανωτέρω, το αποτέλεσμα του Ομίλου θα ήταν προσαυξημένο κατά περίπου 7,6 εκατ. €.

Επιπλέον και δεδομένου ότι τα στοιχεία της θυγατρικής ΠΕΡΣΕΥΣ ΑΒΕΕ από την 25η Νοεμβρίου 2015 ενοποιούνται με τη μέθοδο της καθαρής θέσης και όχι με τη μέθοδο της ολικής ενοποίησης, τα συνολικά ίδια κεφάλαια του Ομίλου διαμορφώνονται σε 4 εκατ. €, ενώ τα ίδια κεφάλαια της Εταιρείας στη λήξη της τρέχουσας χρήσης ανέρχονται σε 15 εκατ. €., αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το επενδυτικό πρόγραμμα του Ομίλου ανήλθε σε 1,8 εκατ €.

Την 3η Δεκεμβρίου 2015 η ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων ενέκρινε την εκλογή νέου ΔΣ, το οποίο υλοποιεί το σχέδιο για ανάπτυξη και ισχυροποίηση του Ομίλου τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις διεθνείς αγορές.

Η εταιρεία υλοποιεί τη διαδικασία ολοκλήρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης με τη ΔΙΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΒΕΕ.

Η εταιρεία προχώρησε στην αναδιατύπωση των οικονομικών καταστάσεων του 2014, εφαρμόζοντας πιστά τις απαιτήσεις της διερμηνείας 19.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v