Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΑΘ: Στα 22,5 εκατ. ο επενδύσεις το 2015

«Διαμορφώσαμε μια ΕΥΑΘ κοινωνικά δίκαιη, που αποφέρει παράλληλα κέρδη. Παρά τις σταθερές τιμές και τη μικρή μείωση του τζίρου, καταφέραμε να αυξήσουμε τα κέρδη μας, με τη μετοχή μας να επιδεικνύει θαυμαστή αντοχή», επισήμανε μεταξύ άλλων ο Ν. Παπαδάκης.

ΕΥΑΘ: Στα 22,5 εκατ. ο επενδύσεις το 2015

Την αναπτυξιακή δυναμική της ΕΥΑΘ Α.Ε., μέσα από το υψηλό επίπεδο συντήρησης και εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων και υπηρεσιών της, παρουσίασε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Νίκος Παπαδάκης, κατά την ετήσια ενημέρωση των οικονομικών αναλυτών στο Χρηματιστηριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

«Διαμορφώσαμε μια ΕΥΑΘ κοινωνικά δίκαιη, που αποφέρει παράλληλα κέρδη. Παρά τις σταθερές τιμές και τη μικρή μείωση του τζίρου, καταφέραμε να αυξήσουμε τα κέρδη μας, με τη μετοχή μας να επιδεικνύει θαυμαστή αντοχή και εφαρμόζοντας παράλληλα κοινωνικό τιμολόγιο για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού», επισήμανε, για να συμπληρώσει: «Κάναμε τομή αλλάζοντας το πληροφοριακό μας σύστημα στον τομέα των προμηθειών και του λογιστηρίου, τώρα περνάμε στη φάση που αφορά στην εξυπηρέτηση των καταναλωτών. Με συστήματα αυτοματισμού, όπως το SCADA και το GIS, με έργα στους βιολογικούς και τη ΒΙΠΕ-Θ, μπορούμε να καυχιόμαστε ότι είμαστε μια σύγχρονη επιχείρηση κοινής ωφέλειας, που απέφερε στο κράτος 70 εκατ. ευρώ από το 2010 και εξής».

Τα οικονομικά στοιχεία παρουσίασε αναλυτικά ο οικονομικός σύμβουλος της ΕΥΑΘ Α.Ε. Κωνσταντίνος Ζήσης, που σημείωσε ότι οι επενδύσεις και οι βαριές συντηρήσεις εγκαταστάσεων και δικτύων ανήλθαν το 2015 σε 22,5 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα πρόσφατα δημοσιευθέντα αποτελέσματα, ο τζίρος του ομίλου ανήλθε στο ποσό των 73 εκατ. ευρώ, τα μικτά κέρδη σε 26 εκατ. ευρώ, τα προ φόρων κέρδη έφτασαν τα 20,7 εκατ. ευρώ έναντι 20,3 εκατ., ενώ τα μετά φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν στο ποσό των 13,5 εκατ. ευρώ έναντι 13,4 εκατ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v