Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΒΙΕΜΕΚ: Δημόσια πρόταση από Remco

Την υποβολή δημόσιας πρότασης από τη Remco Holdings για αγορά του συνόλου των μετοχών της έναντι τιμήματος 5,25 ευρώ ανά μετοχή ανακοίνωσε η Ελβιεμέκ.

ΕΛΒΙΕΜΕΚ: Δημόσια πρόταση από Remco
Την υποβολή δημόσιας πρότασης από τη Remco Holdings για αγορά του συνόλου των μετοχών της έναντι τιμήματος 5,25 ευρώ ανά μετοχή ανακοίνωσε η Ελβιεμέκ.

Ειδικότερα, η εταιρεία ΕΛΒΙΕΜΕΚ Α.Ε. ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι την 18/10/2007 η εταιρεία REMCO HOLDINGS A.E. υπέβαλε στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ανακοίνωση σχετικά με υποχρεωτική δημόσια πρόταση αγοράς κινητών αξιών της εταιρείας ΕΛΒΙΕΜΕΚ με το κατωτέρω, ειδικώτερα, περιεχόμενο:

H Remco υπέβαλε υποχρεωτική δημόσια πρόταησ αγοράς κινητών αξιών στους μετόχους της ΕΛΒΙΕΜΕΚ, στην τιμή των 5,25 ευρώ ανά μετοχή.

Σε συνέχεια της από 4 Οκτωβρίου 2007 απόκτησης μετοχών της εταιρίας υπό την επωνυμία ΕΛΒΙΕΜΕΚ από την εταιρία ΤΡΙΤΩΝ Α.Ε., η εταιρία REMCO, υφιστάμενη μέτοχος της Εταιρίας με ποσοστό 40,00%, υπέβαλε την 18/10/2007, στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας, σχέδιο πληροφοριακού δελτίου σχετικά με υποχρεωτική δημόσια πρόταση αγοράς κινητών αξιών (η Δημόσια Πρόταση) της Εταιρίας.

Σημειώνεται ότι ο Προτείνων και η εταιρία ΤΡΙΤΩΝ Α.Ε. έχουν κοινή μετοχική σύνθεση και είναι συμφερόντων οικογένειας κ. Νικόλαου Ρεμαντά και σύμφωνα με το άρθρο 2 του νόμου 3461/2006 ενεργούν συντονισμένα.

Σύμβουλος της Remco είναι η Τράπεζα Πειραιώς.

Με την επιφύλαξη της έγκρισης από την Ε.Κ. του Πληροφοριακού Δελτίου, ο Προτείνων δεσμεύεται να αποκτήσει το σύνολο των κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφων, μετοχών εκδόσεων ΕΛΒΙΕΜΕΚ A.E. οι οποίες θα του προσφερθούν εγκύρως και νομίμως στα πλαίσια, υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις της Δημόσιας Πρότασης, όπως αυτά περιγράφονται στο σχετικό πληροφοριακό δελτίο που θα εγκριθεί από την Ε.Κ. Δηλαδή ο Προτείνων δεσμεύεται να αποκτήσει κατ ανώτατο αριθμό 2.434.254 μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν σε ποσοστό 36,21% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας.

Σημειώνεται πάντως ότι ο Προτείνων δεν προτίθεται, από τη δημοσίευση της παρούσας και μέχρι τη λήξη της περιόδου αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης, να αποκτήσει μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές εκδόσεως της ΕΛΒΙΕΜΕΚ A.E..

Η Remco θα καταβάλλει για κάθε μετοχή, ως προς την οποία η Δημόσια Πρόταση θα γίνει εγκύρως αποδεκτή, το ποσό του 5,25 ευρώ τοις μετρητοίς, το οποίο αντιστοιχεί στο τίμημα ανά μετοχή που πραγματοποιήθηκε η προαναφερθείσα από 4/10/2007 συναλλαγή.

Η Remco, αμέσως και μαζί με την ανώνυμη εταιρία ΤΡΙΤΩΝ Α.Ε. που ενεργεί συντονισμένα με τον Προτείνοντα στις 18/10/2007 κατείχε 4.287.846 κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου μετοχές της Εταιρίας, που αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 63,79% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας.

Η περίοδος αποδοχής θα ξεκινήσει μετά την έγκριση από την Ε.Κ. του Πληροφοριακού Δελτίου, αντίγραφα του οποίου και δηλώσεις αποδοχής θα είναι διαθέσιμα στους μετόχους της ΕΛΒΙΕΜΕΚ A.E. από τα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε., στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v