Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα σχέδια του «Πλαίσιο» για ομολογιακό και διεύρυνση σκοπού

Τι απάντησε η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας για τη φετινή της πορεία, τις νέες της κινήσεις και τις πιθανές επιδράσεις από το «λουκέτο» της Ηλεκτρονικής. Στο 0,08 ευρώ ανά μετοχή το μέρισμα. Σκέψεις για επέκταση στην κυπριακή αγορά.

Τα σχέδια του «Πλαίσιο» για ομολογιακό και διεύρυνση σκοπού

«Σε σχέση με αυτό που θα περίμενε κάποιος, πάμε καλά», δήλωσε κατά τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης ο διευθύνων σύμβουλος της Πλαίσιο κ. Κων/νος Γεράρδος, απαντώντας σε ερώτηση για την πορεία της εταιρείας τους πρώτους μήνες του 2016.

Ο κ. Κ. Γεράρδος επίσης αναφέρθηκε σε μια σειρά κινήσεων που διεύρυναν τα μερίδια αγοράς σε όλες τις βασικές προϊοντικές κατηγορίες από το τελευταίο τρίμηνο του 2015 (επαρκή αποθέματα παρά τα capital controls, επιθετική πολιτική τιμών, προσθήκη διεθνών brands σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων, διαφήμιση), αλλά και στα πρώτα θετικά αποτελέσματα που παρουσιάζουν τόσο η δραστηριοποίηση στον χώρο του παιχνιδιού, όσο και η λειτουργία του νέου καταστήματος στη Δάφνη (2.500 τ.μ., επένδυση 2,5 εκατ. ευρώ περιλαμβανομένου του αποθέματος).

«Προσπαθούμε να εισέλθουμε και σε άλλα προϊόντα που σχετίζονται με την τεχνολογία, ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι το ανακοινώσιμο», ανέφερε ο πρόεδρος της εισηγμένης κ. Γιώργος Γεράρδος (φωτογραφία), συμπληρώνοντας ωστόσο πως «δεν λειτουργούμε με στόχο τον εντυπωσιασμό. Εμείς υπάρχουμε σήμερα και θα υπάρχουμε και σε βάθος χρόνου».

Η χθεσινή γενική συνέλευση των μετόχων αποφάσισε μεταξύ άλλων τη διανομή μερίσματος ύψους 0,08 ευρώ ανά μετοχή, την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου έως 20 εκατ. ευρώ με ιδιωτική τοποθέτηση και τη διεύρυνση του σκοπού της εταιρείας.

Απαντώντας μάλιστα σε σχετικές ερωτήσεις μετόχων, η διοίκηση της Πλαίσιο ανέφερε:

• Βασικός στόχος του ομολογιακού δανείου είναι η υποκατάσταση υπάρχοντος δανεισμού και μάλιστα με χαμηλότερο κόστος (οι σχετικές συζητήσεις με τις τράπεζες δεν έχουν ξεκινήσει). Πολιτική της εταιρείας είναι να μην πειράξει τα υψηλά της διαθέσιμα (αρνητικός καθαρός δανεισμός), αλλά «να τα αφήσει ανέγγιχτα σε περίπτωση που χρειαστούν. Ό,τι και να συμβεί, εμείς θα μπορούμε να λειτουργούμε για μεγάλο χρονικό διάστημα», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά. Επίσης, σε άλλη στιγμή της γενικής συνέλευσης ειπώθηκε για τα πολύ υψηλά διαθέσιμα ότι «θέλουμε να είμαστε οπλισμένοι, έτσι ώστε αν προκύψει ευκαιρία, να μπορούμε να την αξιοποιήσουμε».

• Η διεύρυνση του σκοπού της εταιρείας γίνεται για προληπτικούς λόγους, προκειμένου να υπάρχει ευελιξία σε περίπτωση που αποφασιστεί κάποια επέκταση δραστηριοτήτων σε νέους τομείς. Ειδικότερα, η δραστηριότητα των ασφαλιστικών υπηρεσιών σχετίζεται με πιθανές εγγυήσεις που μπορούν να συνοδεύουν τις πωλήσεις ορισμένων προϊόντων.

• Στο εξωτερικό, εξετάζεται το ενδεχόμενο επέκτασης στην Κύπρο, ενώ η επέκταση της δραστηριότητας στη Βουλγαρία σχεδιάζεται σε βάθος χρόνου, καθώς δημιουργείται σταδιακά η απαιτούμενη υποδομή. 

• Δεν αναμένονται αξιοσημείωτα οφέλη από το «λουκέτο» της Ηλεκτρονικής, καθώς οι πωλήσεις της εταιρείας αυτής σε προϊόντα τεχνολογίας ήταν περιορισμένες. Μάλιστα, όπως ειπώθηκε, «οι ζημίες της Ηλεκτρονικής δεν ήταν οι υψηλότερες του κλάδου, ωστόσο μέτρησε το πόσο παχύ πορτοφόλι διαθέτει κάθε μέτοχος».

• Η εταιρεία συνεχίζει να δίνει πρώτο ρόλο στα δικά της εμπορικά σήματα, ωστόσο το 2015 υπήρξε μια μερική διαφοροποίηση στρατηγικής. «Το Πλαίσιο πρέπει να διαθέτει όλο το σωστό προϊοντικό πακέτο και ο καταναλωτής να είναι εκείνος που θα αποφασίζει κάθε φορά για το αν θα αγοράσει το σήματα του Πλαισίου ή άλλα brands».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v