Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζονται οι απεργίες στο Mega

Οι εργαζόμενοι του Mega εξέδωσαν επιστολή, στην οποία σημειώνουν ότι συνεχίζουν να εργάζονται απλήρωτοι, επιδεικνύοντας εμπράκτως το ενδιαφέρον για την ομαλή λειτουργία του καναλιού. Επίσης, ζητούν άμεσα απαντήσεις από μετόχους και τράπεζες για το τι μέλλει γενέσθαι.

Συνεχίζονται οι απεργίες στο Mega

Αβέβαιο παραμένει το μέλλον εργαζομένων και σταθμού όσον αφορά το τηλεοπτικό κανάλι MEGA, καθώς μετά από αρκετές συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Τηλέτυπος ΑΕ δεν έχει βγει λευκός καπνός για το αν οι μέτοχοι θα συμπράξουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το ΑΠΕ, το επόμενο και χειρότερο σενάριο για το κανάλι θα είναι να καταλήξει στη διαχείριση των δανειστριών τραπεζών του. Οι εργαζόμενοι του σταθμού, οι οποίοι είναι απλήρωτοι για αρκετό διάστημα, εξέδωσαν σήμερα επιστολή, στην οποία σημειώνουν ότι με αίσθημα ευθύνης συνεχίζουν να εργάζονται απλήρωτοι, επιδεικνύοντας εμπράκτως το ενδιαφέρον τους για την ομαλή λειτουργία του καναλιού. Επίσης, ζητούν άμεσα απαντήσεις από τους μετόχους και τις τράπεζες για το τι μέλλει γενέσθαι.

Αναλυτικά, η επιστολή των τεχνικών και των δημοσιογράφων του MEGA έχει ως εξής: «Οι δημοσιογράφοι και τεχνικοί του MEGA συνεχίζουν να εργάζονται, με αίσθημα ευθύνης και διάθεση διαρκούς προσφοράς στην ενημέρωση, παρά το γεγονός ότι δεν αμείβονται εδώ και αρκετές εβδομάδες. Με αυτόν τον τρόπο επιδεικνύουν εμπράκτως την απόφασή τους να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού, παρά το γεγονός ότι έχει διακοπεί η χρηματοδότηση του MEGA, λόγω εμπλοκής μεταξύ των μετόχων και των τραπεζών. Ως αποτέλεσμα, οι τράπεζες δέσμευσαν τους λογαριασμούς της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ.

Οι δημοσιογράφοι και τεχνικοί του MEGA αναμένουν άμεσα απαντήσεις από τους μετόχους και τις τράπεζες, καθώς και να αποκαταστήσουν χωρίς καθυστέρηση την ομαλή εξόφληση της μισθοδοσίας, διευθετώντας και τις οφειλές που εκκρεμούν προς το σύνολο των εργαζομένων».

Νέα 4ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη νέας 4ωρης στάσης εργασίας για όλους τους δημοσιογράφους, οι οποίοι εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA» και στην ιστοσελίδα «megatv.com»,αύριο Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016, από τις 12.00 έως τις 16.00.

Η στάση εργασίας πραγματοποιείται έπειτα από την αθέτηση της δέσμευσης της εργοδοσίας να καταβάλει τις οφειλόμενες αποδοχές προς τους συναδέλφους δημοσιογράφους του β' 15νθημέρου Μαρτίου 2016, των αποδοχών του μηνός Απριλίου 2016, καθώς και την ελλιπή πληροφόρηση των εργαζομένων, γεγονός το οποίο δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητεί:

• Την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων αποδοχών προς τους συναδέλφους δημοσιογράφους.
• Την άμεση ενημέρωση όλων των εργαζομένων επί των προβλημάτων που αφορούν στη λειτουργία του Τ/Σ.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v