Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράκτορες ΟΠΑΠ: Θετική εξέλιξη ο ενιαίος συντελεστής φορολόγησης

Σε ανακοίνωσή τους ευχαριστούν τους ομιλητές βουλευτές που ανέδειξαν το θέμα της φορολόγησης άλλα και του προνομιακού καθεστώτος που απολαμβάνουν οι 24 Ιντερνετικες στοιχηματικές εταιρίες με έδρα φορολογικούς παραδείσους του εξωτερικού.

Πράκτορες ΟΠΑΠ: Θετική εξέλιξη ο ενιαίος συντελεστής φορολόγησης

Την ικανοποίησή τους εκφράζουν οι πράκτορες του ΟΠΑΠ για την αλλαγή στη φορολογική αντιμετώπιση των τυχερών παιχνιδιών και την επιβολή ενιαίου συντελεστή 35% αντί για κλιμακωτού που προβλέπονταν αρχικά.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Σίγουρα αποτελεί θετική εξέλιξη η απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, Ευκλ . Τσακαλωτου, να αλλάξει το περιεχόμενο της κατατεθείσας προς ψήφιση ρύθμισης για τη φορολόγηση των εταιριών, που δραστηριοποιούνται στο χώρο των τυχερών παιχνιδιών, αντικαθιστώντας την αρχική πρόβλεψη περί κλιμακωτής αύξησης του συντελεστή με την πρόβλεψη περί μοναδικού και ενιαίου συντελεστή φορολόγησης ύψους 35%. Η τελικώς ψηφισθείσα αυτή ρύθμιση αποκαθιστά σε μεγάλο βαθμό, αλλά όχι πλήρως, την ισότητα στη φορολόγηση των εταιριών τυχερών παιγνίων.

Στην ανακοίνωσή μας της 20ης Μαΐου εξηγούσαμε γιατί με την εφαρμογή της φορολόγησης με κλιμακωτή αύξηση του συντελεστή, ευνοούνται οι 24 προσωρινά αδειοδοτημένες στοιχηματικές Ιντερνετικες εταιρίες σε βάρος του ΟΠΑΠ και γιατί αυτό θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στον κλάδο των πρακτόρων. Αυτός ακριβώς ήταν και ο λόγος της διαμαρτυρίας μας και είναι ενθαρρυντικό που αυτή η παρέμβασή μας βρήκε θετική ανταπόκριση στην πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου, όπως φάνηκε τόσο από τις ομιλίες στην Βουλή κατά την συζήτηση του Πολυνομοσχεδίου όσο και από την υιοθέτηση από τον αρμόδιο Υπουργό και εν συνεχεία την ψήφιση από τη μεγάλη πλειοψηφία της Βουλής της πρότασής μας για όμοια και ενιαία φορολόγηση των κερδών από τυχερά παίγνια. 

Στο σημείο αυτό οφείλουμε να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε τους ομιλητές βουλευτές που ανέδειξαν το θέμα της φορολόγησης άλλα και του προνομιακού καθεστώτος που απολαμβάνουν οι 24 Ιντερνετικες στοιχηματικές εταιρίες με έδρα φορολογικούς παραδείσους του εξωτερικού και οι όποιες δεν ελέγχονται μέχρι τώρα από το Ελληνικό κράτος φορολογικά αλλά ούτε και θεσμικά από την αρμόδια ρυθμιστική αρχή την ΕΕΕΠ.

Ειδικά, όμως, είναι επιβεβλημένο να αναφερθούμε και να γίνει ειδική μνεία για την τοποθέτηση του βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, Καραγιαννίδη Χρήστου, ο οποίος από το βήμα της Βουλής προσέγγισε με ακρίβεια το θέμα στο σύνολο του και το ανέδειξε στις σωστές του διαστάσεις με αποτέλεσμα να συνεισφέρει τα μέγιστα στην επίλυση του συγκεκριμένου θέματος μας. Επί πλέον, οφείλουμε να αναφέρουμε και την προσφορά του ιδίου και για το θέμα της απόσυρσης του 5λεπτου ειδικού τέλους.

Ευχόμαστε δε, μετά την ανάδειξη του θέματος των 24 - πρώην παράνομων νυν μεταβατικώς νόμιμων - εταιριών και μέσα στη Βουλή κατά την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου να έγινε κατανοητό από τον πολιτικό κόσμο το πόσο επιβεβλημένο είναι να υπάρξει επιτέλους θέληση και να παρθεί απόφαση για μια συνολική ρύθμιση του τομέα των τυχερών παιχνιδιών στην χώρα μας.

Μια απόφαση που θα αποφέρει σημαντικά έσοδα στα κρατικά ταμεία που τώρα χάνονται σε φορολογικούς παραδείσους του εξωτερικού, αλλά και θα αποκαταστήσει συνολικά την νομιμότητα και την φορολογική δικαιοσύνη στον χώρο των τυχερών παιχνιδιών. Είναι άδικο μέσα στην φορολογική λαίλαπα των τελευταίων ετών που σαρώνει και στραγγίζει την μικρομεσαία τάξη στην χώρα μας να χάνονται τεράστια έσοδα που θα μπορούσαν ν’ ανακουφίσουν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία των Επαγγελματιών Πρακτόρων των Παιχνιδιών του ΟΠΑΠ και ο κλάδος γενικά θα αναδεικνύει το θέμα με κάθε ευκαιρία, μέχρι την οριστική και δίκαιη ρύθμισή του. Είμαστε εδώ, για να στηρίξουμε, αλλά και να βοηθήσουμε όπως μπορούμε με την εμπειρία μας κάθε πολιτική πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση αυτή.
Τα σχέδια των βαρόνων του τζόγου για πλήρη κυριαρχία στο χώρο των τυχερών παιχνιδιών και του διαδικτυακού στοιχηματισμού σε καθεστώς φορολογικής αμνηστίας και έξω από κάθε έλεγχο και νομιμότητα δεν θα περάσουν, όσα συμφέροντα και αν υπάρχουν, όποιοι κι αν βρίσκονται πίσω από αυτά.

Για μια ακόμα φορά ο κλάδος απέδειξε ότι ενωμένος μπορεί να διεκδικεί τα δίκαια αιτήματά του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v