Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσλήψεις και γεωγραφική επέκταση προαναγγέλλει η ΕΥΑΘ

Σε τρεις άξονες η αναπτυξιακή πολιτική της εταιρίας, υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος, καθηγητής Γ. Κρεστενίτης. «Σκοπός μας είναι να μεγαλώσουμε την εταιρία», σημείωσε. Πιέσεις για διπλασιασμό της δυναμικότητας του διυλιστηρίου.

Προσλήψεις και γεωγραφική επέκταση προαναγγέλλει η ΕΥΑΘ

Τον σχεδιασμό του για μια «επιθετική αναπτυξιακή πολιτική στην ΕΥΑΘ Α.Ε.» παρουσίασε ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, καθηγητής Γιάννης Ν. Κρεστενίτης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα με την ευκαιρία της ανάληψης καθηκόντων από τη νέα διοίκηση.

«Είμαστε εδώ για να αναπτύξουμε μια εταιρεία κοινής ωφέλειας, που διαχειρίζεται μονοπωλιακά ένα κοινωνικό αγαθό. Η αναπτυξιακή μας πολιτική θα κινηθεί σε τρεις άξονες: ενίσχυση της εταιρείας με πρόσληψη νέου προσωπικού, γεωγραφική επέκταση κι επέκταση σε επίπεδο συνεργασιών για ανταλλαγή τεχνογνωσίας», επισήμανε ο νέος πρόεδρος της ΕΥΑΘ.

«Επιδιώκουμε μια δημοκρατική, διαφανή λειτουργία και διαχείριση, προσανατολισμένη στην εξυπηρέτηση του χρήστη των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης και ιδιαίτερα των ευάλωτων οικονομικά ομάδων», τόνισε ο κ. Κρεστενίτης. Προέταξε δε την εξυπηρέτηση των νοικοκυριών μέσα από τις δυνατότητες που παρέχει το κοινωνικό τιμολόγιο της ΕΥΑΘ κι οι ευνοϊκές ρυθμίσεις τακτοποίησης παλαιότερων οφειλών, όπως και την ισότιμη πλέον αντιμετώπιση των μεγαλοοφειλετών, «οι οποίοι με τη χρήση ένδικων μέσων θα κληθούν να διευθετήσουν τα χρέη τους», όπως είπε.

Αναφερόμενος στην πρόσληψη νέου προσωπικού που εξαγγέλθηκε διά στόματος αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χ. Βερναρδάκη, σημείωσε ότι «σκοπός μας είναι να μεγαλώσουμε την εταιρεία, να καλύψουμε κενά που δημιουργήθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, να τη μετατρέψουμε από απλό πάροχο υπηρεσιών σε έναν ισχυρό πόλο επιχειρηματικότητας και τεχνογνωσίας, με άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό στις εγκαταστάσεις του». Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κρεστενίτης ενημέρωσε ότι ασκούνται ήδη πιέσεις για τον διπλασιασμό της δυναμικότητας του διυλιστηρίου, ένα έργο πνοής για τη Θεσσαλονίκη, που θα αποδώσει επιπλέον 150.000 κ.μ. νερού ημερησίως και θα επιτρέψει την εξάπλωση του δικτύου ύδρευσης που σήμερα διαχειρίζεται η ΕΥΑΘ Α.Ε.

Στον άξονα επέκτασης της εταιρείας, τόνισε ότι θα επιδιωχθεί παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών ύδρευσης - αποχέτευσης, δίνοντας προτεραιότητα στο χρονίζον ζήτημα υδροδότησης της Νικόπολης, στο οποίο έχει ήδη αποφασιστεί η παρέμβαση της ΕΥΑΘ Α.Ε. με παράλληλη μέριμνα ώστε να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω οι κάτοικοι της περιοχής.

Στο επίπεδο των συνεργασιών και της ανταλλαγής τεχνογνωσίας, «θα επιδιώξουμε πολυσχιδή συνεργασία με τα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα και φορείς της Θεσσαλονίκης, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την ΕΥΔΑΠ και την Ένωση των ΔΕΥΑ, ενώ θα εγκαινιάσουμε συνεργασία και με ευρωπαϊκούς οργανισμούς δημόσιων ομοειδών εταιρειών», είπε ο κ. Κρεστενίτης εστιάζοντας στο εμπράγματο αποτέλεσμα, μέσα από τέτοιες συνεργασίες, προς όφελος του τελικού χρήστη των υπηρεσιών της εταιρείας, όπως για παράδειγμα η εγκατάσταση νέων, «έξυπνων» υδρομέτρων ή η εφαρμογή πρωτοποριακών προγραμμάτων στα συστήματα αποχέτευσης για τη βελτίωση των νερών του θαλάσσιου μετώπου, του Θερμαϊκού.

«Ειδικά στον τομέα της αστικής αποχέτευσης, τον 'αδικημένο' έναντι της υδροδότησης, υπάρχουν παγκοσμίως οι πλέον καινοτόμες ιδέες και τεχνολογίες αιχμής, από τις οποίες η ΕΥΑΘ θα μπορούσε να επωφεληθεί μέσα από στοχευμένες συνέργειες. Προϋπόθεση, βέβαια, είναι ότι θα αυξήσει το στελεχιακό της δυναμικό και σε αυτήν την κατεύθυνση, κάτι που θα το επιδιώξουμε με τον νέο αυξημένο αριθμό προσλήψεων, που πρόσφατα εξαγγέλθηκε από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό», συμπλήρωσε.

Ο νέος πρόεδρος της ΕΥΑΘ κατέληξε λέγοντας ότι, ως γνωστόν, η εταιρεία παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια σταθερά υψηλούς τζίρους, άνω των 70 εκατ. ευρώ, διαθέτει υψηλή ρευστότητα χωρίς δανειακές υποχρεώσεις, ένα οικονομικό προφίλ το οποίο «μπορεί να υποστηρίξει αυτήν ακριβώς την αναπτυξιακή προοπτική που θέλουμε να της δώσουμε».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v