Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Profile: Τα έργα εξωτερικού ανεβάζουν τα έσοδα

Πώς αξιολογεί η διοίκηση του ελληνικού ομίλου πληροφορικής την προσπάθεια περαιτέρω διεθνοποίησης των εργασιών του. Ελπίδες για ανάκαμψη της ζήτησης στην εγχώρια αγορά λόγω των «κόκκινων δανείων». «Ανοιχτή» η εισηγμένη για εξαγορές.

Profile: Τα έργα εξωτερικού ανεβάζουν τα έσοδα

Με ανοδικούς ρυθμούς κινήθηκε ο κύκλος εργασιών της Profile κατά το πρώτο φετινό πεντάμηνο και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, η θετική αυτή τάση ελπίζεται πως θα συνεχιστεί και κατά το δεύτερο μισό του έτους, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης εταιρείας κ. Χαράλαμπος Στασινόπουλος στα πλαίσια της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της.

Ο κ. Στασινόπουλος απέδωσε την άνοδο των εσόδων στις εργασίες του εξωτερικού, ενώ εξέφρασε την ελπίδα πως σταδιακά θα αρχίσουν να βελτιώνονται και οι συνθήκες στην εγχώρια αγορά. Ειδικότερα, οι εργασίες εξωτερικού αποτέλεσαν το 38% των συνολικών εσόδων το 2014, το 53% το 2015, ενώ το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο μέσα στη φετινή χρονιά.

Ο πρόεδρος της εισηγμένης αναφέρθηκε σε μια σειρά βραβείων και τιμητικών διακρίσεων που έλαβε η εταιρία στο εξωτερικό, σημειώνοντας πως «σκοράρουμε πολύ υψηλά στους διεθνείς οργανισμούς και αυτό μας βοηθά τόσο στην απόκτηση νέων πελατών, όσο και στην προσέλκυση ικανών partners. Επίσης, οι διακρίσεις αυτές αποτελούν εφόδια σε μια περίοδο όπου λόγω της γενικότερης κατάστασης οι ελληνικές εταιρείες αμφισβητούνται στο εξωτερικό. Μέσα στο 2015 πήραμε πολλά έργα από νέους και σημαντικούς πελάτες και ενδεικτικά αναφέρω έντεκα έργα στον χώρο του investment και τρία στο χώρο του banking.

Επιπλέον, αρχίσαμε να παρακολουθούμε πιο συστηματικά και ορισμένες χώρες της Αφρικής, μέσω του γραφείου μας στη Μέση Ανατολή. Η φετινή άνοδος των εσόδων γίνεται σε μια περίοδο δύσκολη για πολλές αγορές του εξωτερικού, με σειρά πολιτικών και οικονομικών αβεβαιοτήτων».

Εγχώρια αγορά, επενδύσεις και εξαγορές

Ο κ. Στασινόπουλος εξέφρασε επίσης τη συγκρατημένη αισιοδοξία του ότι σταδιακά θα παρατηρηθεί μια αυξημένη ζήτηση υπηρεσιών πληροφορικής από τις τράπεζες (τόσο από τις υπάρχουσες, όσο και από νέα σχήματα που πιθανότατα θα δημιουργηθούν) σε ότι αφορά τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs).

Επίσης, η Profile μέσω θυγατρικής της εταιρείας ξεκίνησε φέτος να υλοποιεί έργο του Υπουργείο Δικαιοσύνης που είχε αναλάβει πέρυσι.

Σύμφωνα με το διευθυντή οικονομικών υπηρεσιών της εταιρείας κ. Ευάγγελο Αγγελίδη, το επενδυτικό πρόγραμμα 2014-2016 ύψους 15 εκατ. ευρώ υλοποιείται μέχρι σήμερα κανονικά σε ότι αφορά το λειτουργικό του κομμάτι (κεντρικός πυλώνας η διεθνοποίηση μέσα πχ από παραγωγή νέων προϊόντων, βελτίωση παλαιότερων και διείσδυση σε ξένες αγορές) ωστόσο δεν έχει διατεθεί το κονδύλι που προοριζόταν για πιθανές εξαγορές άλλων εταιρειών στο εξωτερικό, με σκοπό την επίτευξη προϊοντικών και εμπορικών συνεργειών.

Σε περίπτωση που εντοπιστεί η κατάλληλη ευκαιρία εξαγοράς, τότε αυτή θα προχωρήσει, ενώ το κυλιόμενο τριετές επενδυτικό πρόγραμμα (2016-2018) είναι και αυτό της τάξεως των 15 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v