Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κρι Κρι: Σχεδιάζει νέα επένδυση 3 εκατ. ευρώ

Το νέο επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρίας αφορά κυρίως σε νέο μηχανολογικό εξοπλισμό, με στόχο την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας της εταιρίας στο γιαούρτι, καθώς και στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών. Αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλη του 2017.

Κρι Κρι: Σχεδιάζει νέα επένδυση 3 εκατ. ευρώ

Στη δυναμική εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρίας, στις επιδόσεις της εντός των συνόρων αλλά και στις νέες επενδύσεις που προωθεί αναφέρθηκε η διοίκηση της εταιρίας Κρι Κρι στο πλαίσιο της σημερινής ετήσια γενικής συνέλευσης των μετόχων της.

«Παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να επενδύουμε, να καινοτομούμε με νέα προϊόντα και να ανοίγουμε νέες αγορές εδραιώνοντας τη θέση μας στην ευρωπαϊκή αγορά. Έτσι, δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας και συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Κρι Κρι, κ. Παναγιώτης Τσινάβος.

Όσον αφορά στις εξαγωγές, και παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, όπως σημειώθηκε, η Κρι Κρι τρέχει με διψήφια ποσοστά ανάπτυξης. Σε αυτό συντελούν και οι νέες συνεργασίες που εγκαινίασε η εταιρία στην Αγγλία, με τις γνωστές αλυσίδες καταστημάτων super market μία εκ των οποίων είναι και η Coop.

Η συνολική της εξαγωγική δράση επεκτείνεται σε 23 χώρες, με κύριες αγορές αυτές της Γερμανίας, της Ολλανδίας, του Βελγίου, της Ιταλίας και της Αγγλίας. Φέτος, οι εξαγωγές υπολογίζεται να ξεπεράσουν το 20% των συνολικών της πωλήσεων, στη δε τριετία να υπερβούν το 30% του τζίρου της.

Στην εγχώρια αγορά, όπως σημείωσε η διοίκηση της εταιρίας, η Κρι Κρι ενισχύει συνεχώς την παρουσία της. Στην ελληνική αγορά γιαουρτιού κατέχει την 3η θέση, με το μερίδιο της να ανέρχεται σε 13,7% έναντι 12,1% πέρυσι, ενώ στην αγορά παγωτού κατέχει επίσης την 3η θέση, με αυξανόμενο μερίδιο 12,7%.

Όπως σημειώθηκε, στην ανάπτυξη των πωλήσεων φέτος θα συμβάλει σημαντικά και το επιτυχημένο λανσάρισμα των νέων γιαουρτιών Κρι Κρι. Πρόσφατα παρουσιάστηκε το 'Super Spoon', ένα πρωτοποριακό λειτουργικό γιαούρτι με αυξημένη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και super fruits. Παράλληλα, η Κρι Κρι εγκαινίασε και μια νέα κατηγορία γιαουρτιών που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας με το γιαούρτι 'Πέππα το Γουρουνάκι'.

Σημαντική ήταν και η δραστηριοποίηση της εταιρίας στην κατηγορία του παγωτού με 10 νέα προϊόντα και 3 τηλεοπτικές καμπάνιες.

Όσον αφορά τις επενδύσεις, αναφέρθηκε ότι την τελευταία τριετία ολοκληρώθηκαν επενδυτικά προγράμματα ύψους 30 εκατ. ευρώ, ενώ σχεδιάζεται νέο επενδυτικό πρόγραμμα 3 εκατ. ευρώ που αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2017. Η νέα αυτή επένδυση αφορά κυρίως σε νέο μηχανολογικό εξοπλισμό, με στόχο την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας της εταιρίας στο γιαούρτι, καθώς και την εφαρμογή νέων τεχνολογιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v