Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Profile: Η Albilad Capital επέλεξε τη λύση IMSplus Custody

Η Albilad Capital επέλεξε το IMSplus Custody με σκοπό τη βελτιστοποίηση των εργασιών της Θεματοφυλακής, την κάλυψη των αναγκών διαχείρισης πολλαπλών οντοτήτων καθώς και επενδυτικών κατηγοριών συμπεριλαμβανομένων τοπικών και διεθνών δικτύων.

Profile: Η Albilad Capital επέλεξε τη λύση IMSplus Custody
Η Profile Software ανακοινώνει την επιλογή της λύσης IMSplus Custody από την Albilad Capital, την εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων του ομίλου της Albilad Bank, μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες στη Σαουδική Αραβία, με στόχο την αυτοματοποίηση των διαδικασιών στο νεοσύστατο τμήμα της θεματοφυλακής και την εξασφάλιση της κανονιστικής συμμόρφωσης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Albilad Capital, εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων εξουσιοδοτημένη από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Σαουδικής Αραβίας (Saudi Capital Market Authority) από το 2008 προσφέρει μεγάλο εύρος επενδυτικών υπηρεσιών και λύσεων σε ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές καθώς και εταιρικούς πελάτες. Διεξάγει όλες τις εργασίες της με βάση τις αρχές της Ισλαμικής Sharia και με κεφάλαιο 200 εκατ. Ριάλ. Από την ίδρυσή της, το τμήμα Επενδυτικής Τραπεζικής παρέχει χρηματοδοτήσεις από τις κεφαλαιαγορές αξιόγραφων και χρεογράφων για τους πελάτες της που δραστηριοποιούνται σε διαφόρους κλάδους, όπως Πετρελαιοειδή και Καύσιμα, Πετροχημικά, Κτηματαγορά και Τηλεπικοινωνίες.

Κατόπιν διεθνούς αξιολόγησης προμηθευτών, η Albilad Capital επέλεξε το IMSplus Custody με σκοπό τη βελτιστοποίηση των εργασιών της Θεματοφυλακής, την κάλυψη των αναγκών διαχείρισης πολλαπλών οντοτήτων καθώς και επενδυτικών κατηγοριών συμπεριλαμβανομένων τοπικών και διεθνών δικτύων. Η Albilad θα αποκτήσει ολοκληρωμένη διαχείριση συναλλαγών με ροή εργασιών, όπως έχει οριστεί από την εταιρεία. Επίσης, θα διασφαλίσει έλεγχο μέσω του μηχανισμού κανονιστικής συμμόρφωσης (compliance rules engine), υπολογισμό των αμοιβών και του φόρου, απλοποίηση αντιπαραβολής αρχείων και εφαρμογή παραμετροποιήσιμων αναφορών συναλλαγών και MIS.

Το IMSplus Custody επιτρέπει την επικοινωνία με τους αντισυμβαλλόμενους με βάση τα διεθνή πρότυπα χρησιμοποιώντας πρωτόκολλα και καθορισμένους connectors, ενώ διαθέτει έτοιμες διασυνδέσεις με παρόχους market data. Επιπλέον, η Albilad Capital θα μπορεί να προσφέρει προηγμένες υπηρεσίες στους πελάτες της αξιοποιώντας τη σύγχρονη λειτουργικότητα του IMSplus για αναφορές χαρτοφυλακίου και ανάλυση απόδοσης. Παράλληλα, εφαρμόζοντας μοντέρνες τεχνολογίες, οι πελάτες της θεματοφυλακής θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στις επενδύσεις τους από οποιοδήποτε σημείο μέσω της Web εφαρμογής, για άμεση ενημέρωση των επενδύσεων τους. Η πρόσθετη λειτουργικότητα για πιο ολοκληρωμένη πελατειακή προσέγγιση ήταν και ένας από τους λόγους που η Albilad Capital επέλεξε τη λύση του IMSplus.

Το IMSplus αποτελεί την κορυφαία πλατφόρμα διαχείρισης επενδύσεων, η οποία προσφέρει πλήρη κάλυψη των επενδυτικών δραστηριοτήτων από private wealth management, έως asset management και υπηρεσίες θεματοφυλακής. Η παροχή λύσεων με ανταγωνιστική λειτουργικότητα ενδυναμώνει τα διεθνή χρηματοοικονομικά ιδρύματα να διαφοροποιηθούν στους τομείς που εξειδικεύονται και να διευρύνουν τις δραστηριότητες τους, προσθέτοντας με ευκολία νέα υποσυστήματα ή λειτουργίες όταν αυξάνονται οι απαιτήσεις τους. Η τοπική και διεθνής ομάδα της Profile καθώς και οι συνεργάτες της παρέχουν συνεχή υποστήριξη και μεθόδους υλοποίησης, ώστε να προσφέρεται αρτιότερη κάλυψη στις εκάστοτε ανάγκες των πελατών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v