Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θυγατρική στην Κένυα ίδρυσε η Intrasoft

Στόχος της νέας θυγατρικής είναι να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που δημιουργούνται στη χώρα αυτή της Ανατολικής Αφρικής, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η κυβέρνηση της Κένυας να αναδειχθεί σε μια ανταγωνιστική ψηφιακή οικονομία.

Θυγατρική στην Κένυα ίδρυσε η Intrasoft
Η Intrasoft International ενισχύει την παρουσία της στην περιοχή της Ανατολικής Αφρικής, εγκαινιάζοντας τα νέα της γραφεία στην Κένυα, στην καρδιά της πρωτεύουσας της χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, η ίδρυση της Intrasoft International East Africa Ltd ακολουθεί μια σειρά από συμβάσεις και υλοποιήσεις όπως αυτή στο NSSF Kenya (Σύστημα Διαχείρισης Συντάξεων, 2014) αλλά και αυτή μέσα από το έργο «KRA Data Warehouse and Business Intelligence», όπου η εταιρία λειτουργεί ως στρατηγικός υπεργολάβος για την υλοποίηση και την παράδοση του «Risk Analysis Module», κομμάτι του ESKORT Compliance Application Suite.

Η ανακοίνωση λαμβάνει χώρα τη χρονική στιγμή που η κυβέρνηση της Κένυας έχει θέσει ως στόχο να καταστεί η χώρα ως μία παγκοσμίως ανταγωνιστική ψηφιακή οικονομία. Σύμφωνα με το Κύριο Εθνικό Σχέδιο Τεχνολογίας των Πληροφοριών και Επικοινωνιών της Κένυας (2017), η κυβέρνηση στοχεύει στην περαιτέρω προώθηση των ψηφιακών δυνατοτήτων, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στη χώρα.

«Η φήμη της Κένυας ως τεχνολογικού, εμπορικού και αναπτυξιακού κόμβου της Αφρικής καθιστά στρατηγικά ορθή την επιλογή της συγκεκριμένης τοποθεσίας ως περιφερειακής έδρας της Intrasoft. Το όραμά μας είναι να συνταχθούμε με την αναπτυξιακή δυναμική της Αφρικής στον τομέα της Τεχνολογίας των Πληροφοριών και Επικοινωνιών και να παρέχουμε λύσεις στις τρέχουσες και μελλοντικές προκλήσεις στον Δημόσιο και στον Επιχειρηματικό Τομέα», δήλωσε ο κ. Αλέξανδρος Μάνος, διευθύνων σύμβουλος της Intrasoft International.

Η εταιρία ανακοίνωσε επίσης την επίσημη παρουσίαση του συστήματος τραπεζικών λύσεων PROFITS® στην αγορά της Ανατολικής Αφρικής. Το PROFITS® αποτελεί μια ολοκληρωμένη γκάμα λύσεων που περιλαμβάνει core banking, internet, mobile και agency banking, αυτοματοποίηση δανείων, Business Intelligence και MIS.

Σύμφωνα με την εταιρία, το PROFITS® αποτελεί νέα διάσταση στη διαχείριση των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, που εστιάζει στη δυναμική εξέλιξη της λειτουργικής αποτελεσματικότητας, ακολουθώντας πιστά τις συνεχώς μεταβαλλόμενες ρυθμιστικές απαιτήσεις. Η εταιρία έχει ήδη αναπτύξει δύο υποσυστήματα PROFITS® στη Housing Finance Bank (HF Group) στην Κένυα. To PROFITS® υλοποιείται επίσης σήμερα στη Mwalimu Commercial Bank στην Τανζανία και στη Centenary Rural Development Bank στην Ουγκάντα.

«Η Intrasoft International έχει ανταποκριθεί στις ανάγκες μας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, σε κλίμα άψογης συνεργασίας. Τα υψηλά πρότυπα και το ισχυρό σύνολο αξιών που χαρακτηρίζουν την εταιρία αποτέλεσαν σημαντικές πτυχές για την υλοποίηση του έργου και τους καλωσορίζουμε στην αγορά Τεχνολογίας των Πληροφοριών και Επικοινωνιών της Κένυας», δήλωσε ο κ. Frank Ireri, διευθύνων σύμβουλος του HF Group.

Άλλα σημαντικά έργα του τραπεζικού τομέα στην Αφρική περιλαμβάνουν τη Zambia Electronic Clearing House Limited (ZECHL), όπου η Intrasoft International εφαρμόζει το National Payments Switch και παρέχει την υποδομή προώθησης της διαλειτουργικότητας όλων των συστημάτων πληρωμών, μέσω τραπεζών ή άλλων τρόπων.

«Ανυπομονούμε να συμβάλουμε ουσιαστικά, παρέχοντας λύσεις που θα ενισχύσουν την επάρκεια στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε αυτήν την εποχή πρωτοφανούς ψηφιακής αλλαγής. Το PROFITS® αποτελεί την πρώτη από τις πολυάριθμες καινοτόμες λύσεις που προσφέρουμε στην Ανατολική Αφρική, που θα παρέχουν τη δυνατότητα σε τράπεζες και μικροχρηματοπιστωτικά ιδρύματα να προσαρμοστούν γρήγορα στις αλλαγές που προκύπτουν από τις παγκόσμιες και περιφερειακές τάσεις όπως mobile money, big data, cloud, ασφάλεια και το μεταβαλλόμενο ρυθμιστικό περιβάλλον», είπε η Wambui Mbesa, διευθύνουσα σύμβουλος και περιφερειακή διευθυντής της Intrasoft International East Africa.

Σημειώνεται ότι η Intrasoft International έχει δεσμευτεί πλήρως για την επένδυση και την αξιοποίηση του τοπικού ανθρώπινου δυναμικού, ενώ συνεργάζεται με τους εμπλεκόμενους φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, με στόχο να εισαγάγει καινοτόμες λύσεις ΙΤ στην Ανατολική Αφρική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v