Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΙΔΜΑ: Στα 3,6 εκατ. ευρώ τα κέρδη ομίλου

Τα αποτελέσματα μετά την αφαίρεση των φόρων και των δικαιωμάτων μειοψηφίας της ΣΙΔΜΑ στο 9μηνο του 2007 διαμορφώθηκαν σε 3,6 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 35%. Τα αποτελέσματα εμφανίζονται μειωμένα, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, κυρίως λόγω της επιβάρυνσης του φόρου αφορολόγητων αποθεματικών παλαιότερων χρήσεων.

ΣΙΔΜΑ: Στα 3,6 εκατ. ευρώ τα κέρδη ομίλου
Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της ΣΙΔΜΑ ανήλθε στο εννεάμηνο του 2007, στα 130 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 20 εκατ. ευρώ ή 18% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2006, ενώ οι πωλήσεις αντιπροσωπείας αυξήθηκαν κατά 7,4 εκατ. ευρώ ή 15%, αγγίζοντας τα 57 εκατ. ευρώ.

Τα μικτά κέρδη του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε 15,9 εκατ. ευρώ, τα αποτελέσματα προ φόρων σε 7 εκατ. ευρώ, ενώ τα αποτελέσματα μετά την αφαίρεση των φόρων και των δικαιωμάτων μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε 3,6 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 35%.

Τα αποτελέσματα μετά την αφαίρεση των φόρων και των δικαιωμάτων μειοψηφίας εμφανίζονται μειωμένα, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, κυρίως λόγω της επιβάρυνσης του φόρου αφορολόγητων αποθεματικών παλαιότερων χρήσεων.

Χωρίς αυτήν την επιβάρυνση, ύψους 1,9 εκατ. ευρώ, τα αποτελέσματα θα ήταν οριακά χαμηλότερα από τα περυσινά ήτοι κατά 4%.

Τέλος, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), διαμορφώθηκαν σε 12,3 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 7,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Ειδικότερα, το μικτό περιθώριο κέρδους, σε επίπεδο Ομίλου, μειώθηκε κατά 4% σε σχέση με το αντίστοιχο του εννιαμήνου του 2006, γεγονός που σε συνδυασμό με την αύξηση των χρηματοοικονομικών εξόδων κατά 33%, κυρίως λόγω ανόδου των επιτοκίων, οδήγησε στην μείωση των κερδών προ φόρων κατά 24%.

Το μικτό περιθώριο κέρδους επηρεάστηκε κυρίως από τις πτωτικές τάσεις στις τιμές του χάλυβα στη διεθνή αγορά κατά το τελευταίο εξάμηνο.

Τα αποτελέσματα του εννιαμήνου επηρεάστηκαν από την εκτέλεση της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 18.VII.2007 με την οποία κρίθηκε ότι τα αφορολόγητα αποθεματικά των οικονομικών ετών 2004 & 2005, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 2, 3 του ν.3220/2004, συνιστούν κρατική ενίσχυση και ως εκ τούτου ανακτώνται.

Η επιβάρυνση στα μετά φόρων αποτελέσματα της εταιρείας και κατ’ επέκταση του ομίλου ανήλθε σε 1,9 εκατ. ευρώ.

Οι θυγατρικές εταιρείες του εξωτερικού συνέχισαν την συμβολή τους στην ανάπτυξη της ΣΙΔΜΑ παρουσιάζοντας ενισχυμένα αποτελέσματα σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Συγκεκριμένα, η SID-PAC Steel and Construction Products στη Ρουμανία υπερδιπλασίασε τις πωλήσεις της (από 5,3 εκατ. ευρώ σε 12,7 εκατ. ευρώ), ενώ η SID-PAC Bulgaria παρουσίασε πωλήσεις εννιαμήνου 9,8 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με κύκλο εργασιών 4,5 εκατ. ευρώ κατά το Β’ εξάμηνο του 2006 που ξεκίνησε η εμπορική της δραστηριότητα.

Σε επίπεδο εταιρείας, ο κύκλος εργασιών ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ, ενώ μαζί με τις πωλήσεις αντιπροσωπείας έφτασαν τα 158 εκατ. ευρώ.

Τα αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 5,3 εκατ. ευρώ ενώ τα αποτελέσματα μετά την αφαίρεση των φόρων χρήσης και του φόρου αφορολόγητων αποθεματικών προηγούμενων χρήσεων διαμορφώθηκαν σε 3,1 εκατ. ευρώ.

Τέλος, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 8,6 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v