ΕΥΑΘ: Ειδικά τιμολόγια για τους πρόσφυγες σε Νεάπολη-Συκιές

Η ΕΥΑΘ ανακοίνωσε ότι θα διασφαλίσει ειδικά τιμολόγια ευπαθών ομάδων και για τους 120 πρόσφυγες που θα φιλοξενηθούν σε 20 περίπου διαμερίσματα του δήμου Νεάπολης - Συκεών στο πλαίσιο του προγράμματος React.

ΕΥΑΘ: Ειδικά τιμολόγια για τους πρόσφυγες σε Νεάπολη-Συκιές
Ειδικά τιμολόγια ευπαθών ομάδων θα διασφαλίσει η ΕΥΑΘ Α.Ε. και για τους 120 πρόσφυγες που θα φιλοξενηθούν σε διαμερίσματα εντός των ορίων του Δήμου Νεάπολης - Συκεών, μετά την ανάλογη πρωτοβουλία για τον Δήμο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του προγράμματος «React».

Τα διαμερίσματα, 20 περίπου στον αριθμό, θα τα μισθώσει ο Δήμος Νεάπολης - Συκεών χωρίς καταβολή των σχετικών εγγυήσεων. Τα μισθωτήρια συμβόλαια θα έχουν χρονική διάρκεια έως τις 31/12/2016, με δυνατότητα παράτασης και για το 2017, εφόσον συνεχιστεί η χρηματοδότηση του έργου.

Το τελευταίο αφορά σε αιτούντες ασύλου και δικαιούχους του προγράμματος επανεγκατάστασης σε χώρες της Ε.Ε. Υλοποιείται σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, με επικεφαλής τον δήμο Θεσσαλονίκης και εταίρους τους δήμους Νεάπολης - Συκεών και Καλαμαριάς, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τη ΧΑΝΘ, τις ΜΚΟ PRAKSIS και ΑΡΣΙΣ, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Η ΕΥΑΘ, συνεπής στην κοινωνική δράση της, ενισχύει με κάθε ευκαιρία δομές που εξασφαλίζουν δημόσια υγιεινή, αξιοπρεπή διαβίωση κι εντέλει κοινωνική ενσωμάτωση σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως οι πρόσφυγες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v