Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μινωικές: Έριξε 30 εκατ. για το 14,3% της HSW

Ποσοστό περίπου 48% στη Hellenic Sea Ways κατέχουν οι Μινωικές, όπως αναφέρουν οι οικονομικές καταστάσεις. Ισχυρό προβάδισμα στον διαγωνισμό για την πώληση του ποσοστού 40,44% της Πειραιώς στην εταιρία.

Μινωικές: Έριξε 30 εκατ. για το 14,3% της HSW

Το ποσό των 30 εκατ. ευρώ έχει ξοδέψει τους τελευταίους οκτώ μήνες η ακτοπλοϊκή εταιρεία Μινωικές Γραμμές για να αποκτήσει τον έλεγχο της Hellenic Sea Ways, χωρίς προς το παρόν να το επιτύχει καθώς σύμφωνα με την αναλυτική οικονομική κατάσταση εξαμήνου, ως τις 5 Σεπτεμβρίου κατείχε ποσοστό περίπου 48%.

Όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις εξαμήνου, οι Μινωικές αγόρασαν από τον περασμένο Φεβρουάριο ως το τέλος Ιουνίου ένα επιπλέον 14,3% του μετοχικού κεφαλαίου της Hellenic Sea Ways, καταβάλλοντας 29,86 εκατ. ευρώ. Στο τέλος Ιουνίου το ποσοστό της στην HSW ανερχόταν στο 47,7%.

Στα μεταγενέστερα γεγονότα, η εταιρεία αναφέρει ότι το ποσοστό της στην HSW ανήλθε σε περίπου 48% ως τις 5 Σεπτεμβρίου. Παρά την αύξηση του ποσοστού συμμετοχής της η εταιρεία Μινωικές Γραμμές εξακολουθεί να μην ασκεί ούτε να έχει τη δυνατότητα άσκησης ουσιαστικής επιρροής στη διαχείριση και την οικονομική πολιτική της HSW, με αποτέλεσμα να ταξινομεί τη θέση της στα διαθέσιμα προς πώληση.

Επιπρόσθετα οι Μινωικές δεν έχουν πλέον εκπρόσωπο στο Δ.Σ. της HSW. Το Διοικητικό Συμβούλιο της τελευταίας ελέγχεται από την Πειραιώς και συνεργαζόμενους με αυτή μετόχους.

Η απόκτηση, πάντως, περίπου του 48% της HSW από τη «Μινωικές Γραμμές» τής παρέχει ένα ισχυρό προβάδισμα στη διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του ποσοστού που κατέχει η Τράπεζα Πειραιώς στην HSW (40,44%). Η Lazard, η οποία έχει αναλάβει σύμβουλος πώλησης της Πειραιώς, έχει ξεκινήσει τη διερεύνηση ενδιαφέροντος με υψηλό αρχικό ενδιαφέρον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v