Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το σήμα «Κατσέλης» εξαγόρασε η αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος

Από τις 26 Σεπτεμβρίου επιστρέφει στα ράφια των σούπερ μάρκετ το σήμα "Κατσέλης" καθώς επανατοποθετείται στην αγορά μετά την εξαγορά του από την αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος. Ο πλειστηριασμός του Νοεμβρίου και οι έρευνες αγοράς.

Το σήμα «Κατσέλης» εξαγόρασε η αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος

Στα ράφια των σούπερ μάρκετ επιστρέφει το ψωμί "Κατσέλης", τρία περίπου χρόνια μετά την πτώχευση της εταιρείας -το καλοκαίρι του 2013-, η οποία είχε μετονομασθεί σε Nutriart.

Ο κ. Μανώλης Καραμολέγκος, διευθύνων σύμβουλος της αρτοβιομηχανίας "Καραμολέγκος", ανακοίνωσε χθες το βράδυ σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Χίλτον την εξαγορά του σήματος "Κατσέλης" και την επανατοποθέτηση των προϊόντων στην αγορά, αρχής γενομένης από τις 26 Σεπτεμβρίου 2016.

Μέσα από αυτή την επιχειρηματική κίνηση η "Καραμολέγκος" επιδιώκει αφενός να διευρύνει το μερίδιό της, αξιοποιώντας την ισχυρή αναγνωρισιμότητα που έχει ακόμη το σήμα "Κατσέλης", αφετέρου, να ενισχύσει περαιτέρω την αγορά συσκευασμένου ψωμιού.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα της Καθημερινής, τον Νοέμβριο του 2015 έγινε σχετικός πλειστηριασμός στον οποίο συμμετείχαν ακόμη μια ελληνική εταιρεία, βασική ανταγωνίστρια της "Καραμολέγκος", και δύο ξένες, και το σήμα κατέληξε τελικά στην "Καραμολέγκος". Το αποτέλεσμα του πλειστηριασμού κρατήθηκε ως επτασφράγιστο μυστικό μέχρι και χθες το βράδυ, οπότε και παρουσιάστηκε η νέα επιχειρηματική πρωτοβουλία όχι μόνο σε δημοσιογράφους αλλά σε ευρύ κοινό επιχειρηματιών του κλάδου των τροφίμων και των σούπερ μάρκετ.

Η αρτοβιομηχανία "Καραμολέγκος", πριν λάβει την απόφαση αυτή, είχε πραγματοποιήσει έρευνες αγοράς, όπου διαπίστωσε την υψηλή δημοφιλία του σήματος "Κατσέλης" παρά το γεγονός, μάλιστα, ότι αυτό απουσίαζε από τα ράφια των καταστημάτων.

Μερίδιο 15% στα τέλη του 2018 βλέπει η εταιρία

Σε ανακοίνωσή της η εταιρία Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος Α.Ε. ενημερώνει ότι προτίθεται να εισάγει άμεσα στην αγορά σειρά προϊόντων υπό το εμπορικό σήμα «Κατσέλης» και παράγωγα αυτού, τα οποία έχουν περιέλθει στην κατοχή της.

Η εισηγμένη εκτιμά ότι τα προϊόντα αυτά μπορούν, υπό κατάλληλες προϋποθέσεις, να καταλάβουν μερίδιο αγοράς της τάξης του 15% στα τέλη του 2018.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v