Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέκροψ: Έχασε τελεσίδικα τα 185 στρέμματα

Σε μάχη … στρέμμα προς στρέμμα εξελίσσεται η δικαστική κόντρα της Κέκροψ με το Ελληνικό Δημόσιο για τα ακίνητα της εισηγμένης στην ευρύτερη περιοχή του Ψυχικού.

Κέκροψ: Έχασε τελεσίδικα τα 185 στρέμματα
Σε μάχη … στρέμμα προς στρέμμα εξελίσσεται η δικαστική κόντρα της Κέκροψ με το Ελληνικό Δημόσιο για τα ακίνητα της εισηγμένης στην ευρύτερη περιοχή του Ψυχικού.

Η εισηγμένη εταιρεία η οποία εμφάνισε το 9μηνο υψηλά κέρδη λόγω της υπεραξίας 4,5 εκατ. ευρώ από την αποτίμηση των ακινήτων της σε εύλογη αξία, έχασε οριστικά 185 στρέμματα εκτός σχεδίου τα οποία κηρύχθηκαν τελεσίδικα αναδασωτέα.

Επιπλέον τμήμα 4,2 στρεμμάτων από την εκτός σχεδίου διεκδικούμενη από την Κέκροψ περιοχή τελεί υπό απαλλοτρίωση.

Η εισηγμένη όμως κέρδισε και μάχες. Έτσι για δύο από τις υπό απαλλοτρίωση εκτάσεις της, που βρίσκονται στο Ψυχικό, έχουν εκδοθεί αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες αίρονται οι απαλλοτριώσεις και αναπέμπονται οι υποθέσεις στη Διοίκηση προκειμένου αυτή να προβεί στις οφειλόμενες από αυτήν ενέργειες.

Για άλλες δύο εκτάσεις (η μία εκτός σχεδίου) οι υποθέσεις έχουν αναπεμφθεί στη Διοίκηση, για παρεπίπτοντα έλεγχο. Για το οικόπεδο των γραφείων της εταιρείας εκκρεμεί Έφεση του Δήμου Ψυχικού στο ΣτΕ, κατά της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, με την οποία είχε γίνει δεκτή αίτηση της Εταιρείας για την άρση απαλλοτρίωσης στο εν λόγω οικόπεδο.

Τέλος, το ΥΠΕΧΩΔΕ επανεπέβαλε καθεστώς απαλλοτρίωσης στο οικόπεδο της Κέκροψ, που βρίσκεται στο Χαλάνδρι ενώ σύμφωνα με απόφαση του Εφετείου Αθηνών, η Κέκροψ θα έχει την επικαρπία του οικοπέδου και του κτιρίου της Παλαιάς Αγοράς Ψυχικού.

Η υπόθεση θα συζητηθεί στον Άρειο Πάγο, μετά την κατάθεση αιτήσεων αναιρέσεως από τους διαδίκους.

Χρ. Κ.

--- Η ανακοίνωση της Κέκροψ

Σε σχέση με το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ”Χρηματιστήριο” με τίτλο ”Στοπ από το Εφετείο στα σχέδια της ΚΕΚΡΟΨ” η εταιρία μας επιθυμεί να υπενθυμίσει στο επενδυτικό κοινό τα εξής, τα οποία έχει κατ’ επανάληψη ανακοινώσει αρμοδίως και στο παρελθόν:

α. Τμήμα 185 στρεμμάτων από την εκτός σχεδίου περιοχή ιδιοκτησίας της Εταιρείας στο Π. Ψυχικό κηρύχθηκε αναδασωτέο με την με αριθμό 678/09.03.1998 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής. Η αίτηση της ΚΕΚΡΟΨ για την ακύρωση της ως άνω απόφασης απερρίφθη με την με αριθμό 2763/2006 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

β. Τα ως άνω 185 στρέμματα περιλαμβάνονται σε ευρύτερη έκταση 300 στρεμμάτων στο Π. Ψυχικό, την οποία διεκδικεί το Ελληνικό Δημόσιο με αγωγή του. Επί της διεκδικήσεως αυτής έχει εκδοθεί η με αριθμό 5722/1997 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία δικαιώνει την εταιρεία. Ύστερα από έφεση του ελληνικού δημοσίου εκδόθηκε προδικαστική απόφαση του Εφετείου Αθηνών, η οποία δεν εξαφάνισε την πρωτόδικη απόφαση και η οποία τάσσει συμπληρωματικές αποδείξεις, οι οποίες βρίσκονται ακόμα στο στάδιο των διεξαγωγών.

γ. Κανένα νεώτερο στοιχείο δεν έχει υπάρξει έκτοτε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v