Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Από 28 έως 30/9 η δημόσια προσφορά για τα ομόλογα της Housemarket

Η τιμή διάθεσης των προσφερομένων Ομολογιών έχει καθοριστεί από την House Market και είναι το 100% της ονομαστικής αξίας κάθε Ομολογίας, ήτοι €1 ανά Ομολογία. Πώς θα πραγματοποιηθεί η κατανομή των ομολογιών.

Από 28 έως 30/9 η δημόσια προσφορά για τα ομόλογα της Housemarket

Η Δημόσια Προσφορά των ομολογιών της Housemarket θα ξεκινήσει την Τετάρτη 28.09.2016 και ώρα Ελλάδος 10.00 π.μ. και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 30.09.2016 και ώρα Ελλάδος 17.00 μ.μ. σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Διαδικασία Προσφοράς των ομολογιών

Η Δημόσια Προσφορά της Εταιρείας απευθύνεται στο σύνολο του επενδυτικού κοινού, ήτοι σε Ειδικούς Επενδυτές και Ιδιώτες Επενδυτές. Η διάθεση των προσφερόμενων προς κάλυψη Ομολογιών, ήτοι Ομολογιών ποσού έως €40.000.000, θα γίνει με Δημόσια Προσφορά αυτών στο επενδυτικό κοινό μέσω της υπηρεσίας Η.ΒΙ.Π. του Χ.Α. Μονάδα διαπραγμάτευσης στο Χ.Α. θα αποτελεί ο τίτλος της μίας (1) Ομολογίας.

Κάθε επενδυτής μπορεί να εγγράφεται και υποβάλλει δήλωση βουλήσεως για την προσφορά αγοράς Ομολογιών, μέσω της διαδικασίας Η.ΒΙ.Π. για χίλιες (1.000) τουλάχιστον προσφερόμενες Ομολογίες ή για ακέραιο αριθμό Ομολογιών πλέον των χιλίων (δηλαδή για 1.001, 1.002, 1.003 κλπ Ομολογίες).

Ανώτατο όριο εγγραφής για κάθε επενδυτή είναι το σύνολο της δημόσιας προσφοράς, δηλαδή έως 40.000.000 Ομολογίες.

Η Δημόσια Προσφορά θα ξεκινήσει την Τετάρτη 28.09.2016 και ώρα Ελλάδος 10.00 π.μ. και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 30.09.2016 και ώρα Ελλάδος 17.00 μ.μ. Το Η.ΒΙ.Π. θα παραμένει ανοιχτό, κατά τη διάρκεια της Δημόσιας Προσφοράς, από τις 10.00 π.μ. ώρα Ελλάδος και μέχρι τις 17.00 μ.μ. ώρα Ελλάδος. Στο Η.ΒΙ.Π. συμμετέχουν η Εταιρεία καθώς και άπαντα τα μέλη του Χ.Α., ήτοι οποιαδήποτε Ε.Π.Ε.Υ. ή πιστωτικό ίδρυμα που είναι Μέλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών και συμμετέχει ως μέλος Η.ΒΙ.Π. στην προσφορά μέσω της διαδικασίας Η.ΒΙ.Π.

Για να συμμετάσχει ο ενδιαφερόμενος επενδυτής στη Δημόσια Προσφορά των Ομολογιών, πρέπει να διατηρεί Μερίδα Επενδυτή και Λογαριασμό Αξιών στο Σ.Α.Τ. και να υποβάλει μέσω οποιασδήποτε Μέλους Η.ΒΙ.Π., κατά τη διάρκεια της Δημόσιας Προσφοράς, δήλωση βούλησης (ήτοι, προσφορά αγοράς βάσει της αντίστοιχης αίτησης συμμετοχής του ενδιαφερόμενου επενδυτή) για τις Ομολογίες, σε συμμόρφωση με τους όρους και προϋποθέσεις του Ενημερωτικού Δελτίου, του Προγράμματος ΚΟΔ και της διαδικασίας Η.ΒΙ.Π.

Τιμή Διάθεσης

Η τιμή διάθεσης των προσφερομένων Ομολογιών έχει καθοριστεί από την Εταιρεία και είναι το 100% της ονομαστικής αξίας κάθε Ομολογίας, ήτοι €1 ανά Ομολογία.

Επιπλέον στη σχετική υπενθυμίζεται ότι από 21.06.2016 Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της εταιρείας HOUSEMARKET αποφάσισε μεταξύ άλλων:

 Την έκδοση από την Εταιρεία, βάσει των διατάξεων του κ.ν. 2190/1920 και του ν.3156/2003, όπως ισχύουν και τη διάθεση μέσω δημόσιας προσφοράς κοινού ομολογιακού δανείου (εφεξής το «ΚΟΔ»), συνολικής ονομαστικής αξίας (κεφαλαίου) έως σαράντα εκατομμυρίων ευρώ (€40.000.000), διάρκειας πέντε (5) ετών, διαιρεμένου σε έως σαράντα εκατομμύρια (40.000.000) άυλες, κοινές, ανώνυμες Ομολογίες, εισηγμένες και καταχωρημένες στο Σ.Α.Τ. του Χ.Α. στην Κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος της Οργανωμένης Αγοράς του Χ.Α., με ονομαστική αξία Ευρώ ενός (€1), η κάθε μία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας μεταξύ άλλων, ενεργώντας στο πλαίσιο της ανωτέρω εντολής και πληρεξουσιότητας (ανάθεσης), προέβη, κατά τη συνεδρίαση της 18.08.2016, μεταξύ άλλων:

 Στην έγκριση του Προγράμματος,

 Στην απόφαση για τη διάθεση των Ομολογιών, μέσω δημόσιας προσφοράς στο επενδυτικό κοινό, με χρήση της υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Βιβλίου Προσφορών («Η.ΒΙ.Π.») του Χρηματιστηρίου Αθηνών,

 Στον καθορισμό του επιτοκίου, το οποίο θα είναι σταθερό και θα ανέρχεται σε ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%) σε ετήσια βάση, καθ΄ όλη τη πενταετή διάρκεια του ΚΟΔ.

 Στον προσδιορισμό του τρόπου κατανομής των Ομολογιών στους επενδυτές, η οποία θα πραγματοποιηθεί συνοπτικά ως εξής:

o Κατ' αρχάς, ποσοστό 30% των Ομολογιών της Δημόσιας Προσφοράς (ήτοι 12.000.000 Ομολογίες) θα διατεθεί για την ικανοποίηση των εγγραφών των Ιδιωτών Επενδυτών,

o Εάν η ζήτηση στην κατηγορία Ιδιωτών Επενδυτών υπολείπεται της ελάχιστης προσφοράς του 30%, θα ικανοποιηθεί πλήρως η ζήτηση των Ιδιωτών Επενδυτών και οι πλεονάζουσες Ομολογίες θα μεταφερθούν στην κατηγορία
Ειδικών Επενδυτών εφόσον προκύπτει επαρκής ζήτηση που να καλύπτει τη μεταφορά αυτή.

o Εάν η ζήτηση στην κατηγορία Ιδιωτών Επενδυτών υπερκαλύπτει την ελάχιστη προσφορά του 30%, τότε για τις Ομολογίες αυτές θα γίνει αναλογική (pro rata) κατανομή στους Ιδιώτες επενδυτές με βάση τη ζήτηση που θα έχουν εκδηλώσει.

o Το υπόλοιπο 70% των Ομολογιών (ήτοι 28.000.000 ομολογίες) θα διατεθεί μεταξύ των δύο κατηγοριών, ήτοι των Ιδιωτών Επενδυτών (μετά την αφαίρεση των 12.000.000 Ομολογιών που θα έχουν κατανεμηθεί σε αυτούς κατά το προηγούμενο στάδιο) και των Ειδικών Επενδυτών, με βάση τη συνολική ζήτηση που θα προκύψει, ως εξής:

o Σε περίπτωση μερικής κάλυψης της Δημόσιας Προσφοράς, θα κατανεμηθεί στους επενδυτές το 100% των Ομολογιών για τις οποίες ενεγράφησαν.

o Σε περίπτωση που η ως άνω συνολική ζήτηση των δύο κατηγοριών υπερκαλύπτει το υπόλοιπο 70% των Ομολογιών, τότε για τις Ομολογίες αυτές θα γίνει αναλογική (pro rata) κατανομή με βάση τη ζήτηση ανά κατηγορία επενδυτή.

*Η κατανομή των Ομολογιών μεταξύ των επενδυτών της κάθε κατηγορίας πραγματοποιείται σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

* Για την εφαρμογή της αναλογικής (pro rata) κατανομής, όπου αυτή προβλέπεται κατά τα ανωτέρω, οι Ομολογίες που θα κατανεμηθούν ανά επενδυτή στρογγυλοποιούνται στον πλησιέστερο μικρότερο ακέραιο αριθμό. Εφόσον προκύψουν αδιάθετες ομολογίες, λόγω αναλογικής (pro rata) κατανομής θα κατανεμηθεί από μία επιπλέον ακέραιη μονάδα σε επενδυτές με την εξής σειρά προτεραιότητας:

* ύψος αδιάθετου υπολοίπου ανά προσφορά αγοράς κατά φθίνουσα σειρά

* χρονική προτεραιότητα προσφοράς αγοράς από την παλαιότερη στη νεότερη

Περαιτέρω, στην περίπτωση υπερκάλυψης, το επιπλέον ποσό που έχει ήδη καταβάλει έκαστος επενδυτής, ήτοι το επιπλέον από το ποσό που αντιστοιχεί στην αξία των Ομολογιών που τελικά κατανεμήθηκαν στον επενδυτή, θα επιστρέφεται στον τελευταίο άτοκα από το Μέλος Η.ΒΙ.Π., μέσω του οποίου πραγματοποιήθηκε η προσφορά αγοράς του.

Σε περίπτωση που το ΚΟΔ δεν καλυφθεί τουλάχιστον σε ποσό Ευρώ δεκαπέντε εκατομμυρίων (€15.000.000), θα ματαιωθεί η έκδοση του Ομολογιακού Δανείου και το ποσό που αντιστοιχεί στην αξία συμμετοχής που έχει ήδη καταβάλει έκαστος επενδυτής θα επιστρέφεται στον τελευταίο άτοκα από το Μέλος Η.ΒΙ.Π., μέσω του οποίου n πραγματοποιήθηκε η προσφορά αγοράς του, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Περαιτέρω πληροφορίες για την Εταιρεία, τις Ομολογίες και τον τρόπο διάθεσης αυτών περιλαμβάνονται στο σχετικό Ενημερωτικό Δελτίο, το περιεχόμενο του οποίου εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά τη συνεδρίαση της 12.09.2016, μόνον όσον αφορά στην κάλυψη των αναγκών πληροφόρησης του επενδυτικού κοινού, όπως αυτές καθορίζονται από τις διατάξεις του Ν.3401/2005 και του Κανονισμού (ΕΚ) 809/2004 της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, όπως ισχύουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v