Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Η Ιntralot ”άρχοντας” έως το... 2016!

Με μια προδιαγεγραμμένη κίνηση της Intralot, να ασκήσει δηλαδή το δικαίωμα που της έδινε το από 31 Ιουλίου 2007 σκανδαλώδες συμφωνητικό με τον ΟΠΑΠ (άρθρα 13.2), έπεσε χθες η ”ταφόπλακα” στις προοπτικές αυτοδύναμης και, υποτίθεται, ανεξάρτητης ανάπτυξης του Οργανισμού.

ΟΠΑΠ: Η Ιntralot ”άρχοντας” έως το... 2016!
Με μια προδιαγεγραμμένη κίνηση της Intralot, να ασκήσει δηλαδή το δικαίωμα που της έδινε το από 31 Ιουλίου 2007 σκανδαλώδες συμφωνητικό με τον ΟΠΑΠ (άρθρα 13.2), έπεσε χθες η ”ταφόπλακα” στις προοπτικές αυτοδύναμης και, υποτίθεται, ανεξάρτητης ανάπτυξης του Οργανισμού.

Με χθεσινή ανακοίνωση του ΟΠΑΠ το επενδυτικό κοινό ενημερώνεται ότι η κοινοπραξία της Intralot με έγγραφη δήλωσή της άσκησε το δικαίωμα μεταβίβασης προς την ΟΠΑΠ ΑΕ των προβλεπόμενων από το συμφωνητικό αδειών χρήσης των λογισμικών εφαρμογών για το σύνολο των τερματικών και παιχνιδιών μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του... 2016.

Αυτό σημαίνει ότι μέχρι το 2016 ο ΟΠΑΠ δεν θα μπορεί να προκηρύξει νέο διαγωνισμό αρκούμενος στα υπάρχοντα (πεπαλαιωμένα μηχανήματα και λογισμικό των παιχνιδιών) εγκλωβίζοντας έτσι το μέλλον του στα στενά περιθώρια που θα πηγάζουν από την Intralot.

Η συμφωνία έγινε από την απελθούσα διοίκηση του ΟΠΑΠ μέσω απ’ ευθείας ανάθεσης με την Intralot όταν ο διεθνής διαγωνισμός που ήταν σε εξέλιξη κατά μυστηριώδη (και ανεξήγητο μέχρις στιγμής) τρόπο κηρύχθηκε... ”άγονος”.

--- Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του ΟΠΑΠ:

”Η ΟΠΑΠ Α.Ε ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η κοινοπραξία ΙΝΤΡΑΛΟΤ Α.Ε.-ΙΝΤΡΑΛΟΤ INTERNATIONAL LTD και η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΩΝ Α.Ε, σε εφαρμογή του άρθρου 13.2 του από 31.07.2007 Ιδιωτικού Συμφωνητικού με την ΟΠΑΠ Α.Ε., με έγγραφη δήλωσή της άσκησε το δικαίωμα μεταβίβασης προς την ΟΠΑΠ Α.Ε.:

- της άδειας χρήσης του Πηγαίου Κώδικα του λογισμικού παιγνιδιών (game ware) του κεντρικού συστήματος και του συνόλου των Τερματικών Μηχανών Πρακτορείων μέχρι 31.12.2016,

- της άδειας χρήσης του λογισμικού εφαρμογών για την παροχή υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας μέχρι 31.12.2016 και

- της άδειας χρήσης του λογισμικού παιγνιδιών του συνόλου των Τερματικών Μηχανών Πρακτορείων μέχρι 31.12.2016.

Το συνολικό τίμημα για τα παραπάνω ανέρχεται στο ποσό των 58.520.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ και θα καταβληθεί σε 11 ισόποσες τριμηνιαίες δόσεις (μέχρι τη λήξη του τριετούς Ιδιωτικού Συμφωνητικού), με την καταβολή της πρώτης δόσης εντός 10 ημερών από σήμερα.

Σημειώνεται ότι το παραπάνω δικαίωμα προαίρεσης έχει απεικονιστεί στις Οικονομικές Καταστάσεις εννεαμήνου της εταιρείας που δημοσιεύτηκαν στις 21.11.2007.”

--- Η ανακοίνωση της Intralot ΑΕ

Η INTRALOT ανακοινώνει ότι προχώρησε σε άσκηση του δικαιώματος μεταβίβασης προς την ΟΠΑΠ Α.Ε. σε εφαρμογή του άρθρου 13.2 του από 31.07.2007 Ιδιωτικού Συμφωνητικού με την ΟΠΑΠ Α.Ε. των παρακάτω:

* της άδειας χρήσης του Πηγαίου Κώδικα του λογισμικού παιγνιδιών (game ware) του κεντρικού συστήματος και του συνόλου των Τερματικών Μηχανών Πρακτορείων μέχρι 31.12.2016,

* της άδειας χρήσης του λογισμικού εφαρμογών για την παροχή υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας μέχρι 31.12.2016 και

* της άδειας χρήσης του λογισμικού παιγνιδιών του συνόλου των Τερματικών Μηχανών Πρακτορείων μέχρι 31.12.2016.

Το συνολικό τίμημα για τα παραπάνω ανέρχεται στο ποσό των 58.5 εκατ. ευρώ και θα καταβληθεί σε 11 ισόποσες τριμηνιαίες δόσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v