Πανταλάκης: Η νέα διοίκηση της Attica Bank θα είναι δυσάρεστη

Ερχονται μειώσεις μισθών και Εθελουσία, ξεκαθάρισε ο νέος CEO. «Η τράπεζα δεν θα διοικείται από συμβούλους», τονίζει. Δεν θα υποκύψουμε σε πιέσεις, διαμηνύει ο Π. Ρουμελιώτης. Δεν θα δοθούν δάνεια σε ΜΜΕ. Εξυπηρετούνται τα δάνεια Καλογρίτσα.

Πανταλάκης: Η νέα διοίκηση της Attica Bank θα είναι δυσάρεστη

Εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση της Attica Bank η νέα διοίκηση των Π. Ρουμελιώτη (πρόεδρος) και Θ. Πανταλάκη (Διευθύνων Σύμβουλος), ενώ από το διοικητικό συμβούλιο αποχωρεί ο Κ. Μακέδος του ΤΣΜΕΔΕ.

Μετά την έγκριση του νέου διοικητικού συμβουλίου από τους μετόχους της τράπεζας, με ανακοίνωσή της η Τράπεζα της Ελλάδος προχώρησε σε άρση των περιορισμών στα νέα δάνεια της Attica Bank

«Η τράπεζα έμπλεξε και άφησε την πόρτα ανοικτή στον SSM, την ΤτΕ και την DG Comp», δήλωσε ο Θεόδωρος Πανταλάκης. «Βρέθηκε στο επίκεντρο των εποπτικών αρχών της Ευρώπης».

Όπως είπε, η διοίκηση θα είναι δυσάρεστη και θα προχωρήσει σε μειώσεις μισθών και Εθελουσία, διότι ένα από τα ευρήματα του ελέγχου του SSM και της ΤτΕ είναι οι υπέρογκες αμοιβές. «Η τράπεζα θα διοικείται από τη διοίκηση και όχι από συμβούλους όπως τώρα».

Από την πλευρά του, ο Π. Ρουμελιώτης ξεκαθάρισε ότι «δεν θα δεχτούμε καμία παρέμβαση, δεν θα υποκύψουμε σε πιέσεις και θα ασκήσουμε τη διοίκηση της τράπεζας σε πλήρη συνεργασία με τις εποπτικές αρχές».

«Αν δεχτώ πιέσεις από οποιονδήποτε μέτοχο, η παραίτησή μου θα είναι στη διάθεση του Βασικού Μετόχου», είπε χαρακτηριστικά.

Εκτίμησε ότι το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης θα κλείσει μέχρι το τέλος του χρόνου.

Εχοντας διαβάσει το πόρισμα της ΤτΕ, ο ίδιος εκτίμησε ότι η τράπεζα δεν θα πληγεί. Όπως είπε, είχε συνάντηση με τον Γ. Στουρνάρα και τον διαβεβαίωσε ότι θα συνεργαστεί απόλυτα με τις ρυθμιστικές αρχές.

Απαντώντας σε ερωτήσεις η νέα διοίκηση της τράπεζας ξεκαθάρισε ότι δεν θα δοθούν δάνεια σε εταιρείες Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Οπως ειπώθηκε τα δάνεια του Β. Καλογρίτσα εξυπηρετούνται είναι καλυμμένα και «εντός των ορίων». Η γραμμή πίστωσης όμως στην τράπεζα είναι μεγάλη, στα όρια της εξάντλησης.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν η μια εγγυητική που δόθηκε είχε κάλυψη μετρητών από τράπεζα του εξωτερικού και η δεύτερη ήταν προϊόν μιας σύνθετης διαδικασίας χρηματοδότησης.

Όπως σημειώθηκε η τράπεζα δεν έχει έως σήμερα πολιτική τιμολογιακής διαχείρισης κινδύνου, ενώ για τα δάνεια που θα δοθούν για διαχείριση με αντάλλαγμα την κάλυψη των 70 εκατ. ευρώ (σ.σ. που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση) έχει γίνει καταγγελία.

Η επίσημη ανακοίνωση

Η Γενική Συνέλευση της Attica Bank έδωσε σήμερα οριστική λύση στο θέμα της σύνθεσης του Διοικητικού της Συμβουλίου, ακολουθώντας πλήρως τις επιταγές της Εταιρικής Διακυβέρνησης και συμμορφούμενη με τις σχετικές υποδείξεις της Τράπεζας της Ελλάδος.

Μετά την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας με τριετή θητεία, η νέα Διοίκηση της Attica Bank απαρτίζεται από έμπειρα και δοκιμασμένα τραπεζικά στελέχη, ικανά να οδηγήσουν τον Οργανισμό στην επόμενη μέρα.

Η άρση της διοικητικής εκκρεμότητας, σηματοδότησε ήδη την άμεση άρση των επιβληθέντων προσφάτως περιορισμών από την Τράπεζα της Ελλάδος, για νέες χορηγήσεις και πιστοδοτήσεις, επαναφέροντας έτσι πλήρως την κανονικότητα στη λειτουργία της Τράπεζας προκειμένου να προχωρήσει σε πλήρη ανάπτυξη των εργασιών της.

H Attica Bank, με ισχυρή πλέον και έμπειρη διοίκηση και χωρίς περιορισμούς στη λειτουργία της, ουσιαστικά γυρίζει σελίδα.

Η νέα διοίκηση της Τράπεζας θέτει ως στόχο, την άμεση επαναφορά της εμπιστοσύνης των καταθετών και πελατών της, την εξυγίανσή της και τη λειτουργία της με αμιγώς τραπεζοκεντρικά κριτήρια, ώστε να την καταστήσει ισχυρότερη στην τραπεζική αγορά και φορέα στήριξης και ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Bank απαρτίζεται από τους κ.κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη στη θέση του Προέδρου και Θεόδωρου Πανταλάκη, στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Αναπληρωτές Διευθύνοντες Σύμβουλοι είναι οι κ.κ. Αθανάσιος Τσάδαρης και Ιωάννης Τσακιράκης.

Στο νέο ενδεκαμελές Διοικητικό Συμβούλιο εξελέγησαν από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Τράπεζας οι:

Παναγιώτης Ρουμελιώτης

Θεόδωρος Πανταλάκης

Αθανάσιος Τσάδαρης

Ιωάννης Τσακιράκης

Ευστάθιος Αναγνώστου

Δημήτριος Τζαννίνης

Χαράλαμπος Μπριλάκης

Ιωάννης Μαρμαγγιόλης

Γεώργιος Βλαχάκης

Γεώργιος Παναγιώτου

Αθανάσιος Σταθόπουλος
και

Στεφανία Γεωργακάκου-Κουτσονίκου του Στυλιανού, εκπρόσωπος του Δημοσίου, πρόσθετο μέλος, δυνάμει των διατάξεων του Ν.3723/2008.

Συγκρότηση σε σώμα του ΔΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο μετά την συγκρότησή του σε Σώμα έχει ως εξής:

1. κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης, Πρόεδρος του Δ.Σ., μη εκτελεστικό μέλος.

2. κ. Θεόδωρος Πανταλάκης , Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος.

3. κ. Αθανάσιος Τσάδαρης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος.

4. κ. Ιωάννης Τσακιράκης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος.

5. κ. Ευστάθιος Αναγνώστου, μη εκτελεστικό μέλος.

6. κ. Δημήτριος Τζαννίνης, μη εκτελεστικό μέλος.

7. κ. Χαράλαμπος Μπριλάκης, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

8. κ. Ιωάννης Μαρμαγγιόλης, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

9. κ. Γεώργιος Βλαχάκης, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

10. κ. Γεώργιος Παναγιώτου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

11. κ. Αθανάσιος Σταθόπουλος, μη εκτελεστικό μέλος.

12. κα. Στεφανία Γεωργακάκου – Κουτσονίκου, πρόσθετο, μη εκτελεστικό μέλος και εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου.

Αναστασία Παπαϊωάννου [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v