Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπενίσης (ΕΥΔΑΠ): Επενδύσεις 475 εκατ. στην τριετία

Οι επενδύσεις αφορούν ευρεία σειρά τομέων που θα εκσυγχρονίσουν την ΕΥΔΑΠ, μεταξύ των οποίων και το δίκτυο αποχέτευσης, τόνισε ο CEO της εταιρίας. Έχουν γίνει διακανονισμοί για τις οφειλές των Δήμων στην ΕΥΔΑΠ. Τι δήλωσε για την Τρ. Αττικής.

Μπενίσης (ΕΥΔΑΠ): Επενδύσεις 475 εκατ. στην τριετία
Την υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος περίπου 475 εκατ. κατά την τριετία 2016-2018 ανήγγειλε ο CEO της ΕΥΔΑΠ κ. Γ. Μπενίσης, σε σημερινή συνάντησή του με τους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τον CEO της ΕΥΔΑΠ, οι φετινές επενδύσεις θα κινηθούν γύρω στα 75 εκατ., ενώ από 200 εκατ. προγραμματίζονται για τα έτη 2017 και 2018 αντίστοιχα. Οι επενδύσεις αυτές αφορούν σειρά τομέων που θα εκσυγχρονίσουν την ΕΥΔΑΠ, μεταξύ των οποίων και το δίκτυο αποχέτευσης.

«Οι επενδύσεις αυτές θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και πολλά χρόνια», σημείωσε ο κ. Μπενίσης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Euro2day.gr.

Για το θέμα της ενδεχόμενης επιστροφής κεφαλαίου, ο CEO πέταξε ουσιαστικά το μπαλάκι στον βασικότερο μέτοχο, που είναι το δημόσιο.

Για την επενδυτική τοποθέτηση της εταιρίας στην Τράπεζα Αττικής σημείωσε:

-Η επένδυση αποσκοπούσε να συμβάλει στην ανασυγκρότηση της οικονομίας μέσω μιας τράπεζας ελληνικών συμφερόντων που δεν θα είναι ελεγχόμενη από τους δανειστές.

-Το αν έχουν γίνει παρανομίες αποτελεί θέμα των εισαγγελέων και της ΤτΕ και χαρά μου θα ήταν οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν, αν υπάρχουν παρανομίες.

-Από τη στιγμή που θα γίνει η ενδεχομένως απαιτούμενη κάθαρση, η Αττικής μπορεί να πάει πολύ καλά στο μέλλον και έτσι να μην υπάρχουν απώλειες για την ΕΥΔΑΠ.

-Το θέμα της επένδυσης στην ΕΥΔΑΠ αποφασίστηκε από τη Γ.Σ. όχι μόνο με την ψήφο του βασικού μετόχου.

Κατά τα άλλα ο κ. Μπενίσης αναφέρθηκε:

-Στα 30-32 εκατ. ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των Δήμων, όπου όμως εκτός από μια περίπτωση που θα κριθεί δικαστικά έχουν υπάρξει οι απαιτούμενοι διακανονισμοί.

-Στη βούληση της εταιρίας να μην υπάρξει ούτε ένας αδύναμος οικονομικά πολίτης που να του κοπεί το νερό και για αυτό πέραν του κοινωνικού τιμολογίου που ήδη εφαρμόζεται, θα υπάρχουν συζητήσεις με την Περιφέρεια Αττικής και την κυβέρνηση, ώστε οι 3 αυτοί φορείς να καταβάλλουν πιθανά κουρέματα απαιτήσεων από νοικοκυριά που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν.

Τέλος, ο κ. Μπενίσης επανέλαβε την απόφαση του ΣτΕ που απαγόρευσε την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ καθώς και την κυβερνητική βούληση ότι θα παραμείνει στο δημόσιο το 50%+1 μετοχή της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v