Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Yalco: Ξεκινά σύντομα η επένδυση στα Οινόφυτα

Οι προοπτικές του ομίλου, παρουσιάστηκαν από την Yalco σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 26/11/07 στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τη διοίκηση, ξεκινά εντός των δύο επομένων μηνών η κατασκευή σύγχρονου κέντρου logistics, συνολικού προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ.

Yalco: Ξεκινά σύντομα η επένδυση στα Οινόφυτα
Οι προοπτικές, η στρατηγική ανάπτυξης των εταιριών του ομίλου, αλλά και τα αποτελέσματα εννεαμήνου παρουσιάστηκαν από την Yalco σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 26/11/07 στη Θεσσαλονίκη.

Την παρουσίαση έκαναν οι κ.κ. Σωκράτης Κωνσταντίνου, αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Γεώργιος Μακρής, Οικονομικός Διευθυντής.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, ξεκινά εντός των δύο επομένων μηνών η κατασκευή σύγχρονου κέντρου logistics 10.000 m2 και αποθηκευτικής ικανότητας 20.000 παλετών στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

Η επένδυση αυτή, συνολικού προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ, έχει υπαχθεί στον αναπτυξιακό νόμο και επιχορηγείται με το 35% του συνολικού κόστους.

Με την επένδυση αυτή θα βελτιωθεί σημαντικά το customer service και θα

επιτευχθούν οικονομίες κλίμακας, αλλά και θα καλυφθούν οι συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της YALCO και των θυγατρικών OMNISHOP και EXCEL λόγω του αυξανόμενου κύκλου εργασιών.

---Νέες Συνεργασίες

Η διοίκηση της εταιρίας με στόχο τη διεύρυνση των συνεργασιών της εκτός Ελλάδας και κυρίως στις γειτονικές χώρες διερευνά δυνατότητες συμμετοχής ή εξαγοράς εταιριών με αντικείμενο παρόμοιο ή συμπληρωματικό του ομίλου, έτσι ώστε να αυξήσει πληθυσμιακά την καταναλωτική βάση.

---Yalco Romania

Τα πρώτα στοιχεία λειτουργίας της εταιρείας στην αγορά της Ρουμανίας είναι πολύ θετικά και προϋπολογίζεται για το 1ο έτος (9 μήνες) τζίρος 3 εκατ. ευρώ με την υπάρχουσα συλλογή εργαλείων της BLACK & DECKER.

Ήδη βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο συζητήσεων για τη διεύρυνση της συλλογής με νέα γκάμα επαγγελματικών εργαλείων μεγάλης αναγνωρισιμότητας (BRAND NAME).

Έτσι για την επόμενη χρονιά 2008, πέραν της ωρίμανσης των πωλήσεων της

εταιρείας στην αγορά της Ρουμανίας με την υπάρχουσα συλλογή, οι πωλήσεις θα αυξηθούν σημαντικά μετά την επίτευξη της συμφωνίας για την προαναφερθείσα νέα συλλογή.

Παράλληλα σχεδιάζουμε την επέκταση της δραστηριότητας της εταιρείας και στον κλάδο οικιακού και επαγγελματικού εξοπλισμού με είδη της μητρικής εταιρείας και για το σκοπό αυτό έχει εγκατασταθεί στη Ρουμανία στέλεχος από την Εμπορική Διέυθυνση της Ελλάδας.

---Yalco Hungary

Ολοκληρώθηκε η μετεγκατάσταση της εταιρείας σε ένα σύγχρονο κτιριακό

συγκρότημα γραφείων και αποθηκών και τοποθετήθηκε νέος Γενικός _/ντής που έχει σημαντική προϋπηρεσία στο χώρο αυτό.

Διευρύνεται το πελατολόγιο της εταιρείας μετά τις νέες συνεργασίες με τις αλυσίδες AUCHAN, INTERSPAR (απορρόφηση δικτύου ανταγωνιστικής εταιρείας BBS) και δρομολογείται από την αρχή του ερχόμενου έτους η λειτουργία cash & carry ξενοδοχειακού εξοπλισμού στις νέες εγκαταστάσεις.

---Habitat

Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις συνεργασίας με την HABITAT. Η συνεργασία αυτή δεν σχετίζεται με την προηγούμενη κατάσταση και πολύ περισσότερο με την προηγούμενη εταιρεία.

Τη συνεργασία αυτή με τη HABITAT αναλαμβάνει η θυγατρική της YALCO ”ΟMNISHOP”, η οποία όπως είναι γνωστό δραστηριοποιείται στη λιανική και με ραγδαίο ρυθμό ανάπτυξης, προσφέροντας πλέον ολοκληρωμένες λύσεις για το σπίτι.

Το πρώτο κατάστημα θα λειτουργήσει με την μορφή shop in shop στις 12 Ιανουαρίου 2008 και η εκτίμησή μας για τις πωλήσεις του καταστήματος αυτού για το πρώτο 12μηνο είναι 2,5 εκατ. ευρώ.

Μέχρι το τέλος του 2009 προγραμματίζεται η δημιουργία τριών νέων shop in shop και δύο ανεξάρτητων νέων καταστημάτων.

--- Αποτελέσματα εννεαμήνου

Σηµαντική βελτίωση παρουσίασαν τόσο τα µετά φόρους όσο και τα προ φόρων κέρδη του οµίλου και της εταιρίας Yalco κατά το 9µηνο του 2007, σε σχέση µε το αντίστοιχο 9µηνο του 2006.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις του οµίλου αυξήθηκαν κατά 25,84% και της εταιρείας κατά 8,92%. Τα µετά φόρους κέρδη του οµίλου αυξήθηκαν κατά 207% και της εταιρείας κατά 64,16%. Τα EBITDA του οµίλου αυξήθηκαν κατά 86% και της εταιρείας κατά 37,70%.

Η σηµαντική αυτή βελτίωση των αποτελεσµάτων του οµίλου οφείλεται τόσο στα αποτελέσµατα της µητρικής, όσο και στα αποτελέσµατα των θυγατρικών.

Η EXCEL και η OMNISHOP καταγράφουν σηµαντική κερδοφορία έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2006. Ικανοποιητικά επίσης είναι και τα αποτελέσµατα της θυγατρικής YALCO ROMANIA SRL, η οποία κατά τους πρώτους έξι µήνες λειτουργίας και παρά τα έξοδα πρώτης εγκατάστασης, κατέγραψε ικανοποιητικό επίπεδο πωλήσεων και κερδοφόρα λειτουργία.

Η YALCO HUNGARY Kft µετά τη µετεγκατάσταση και τις προγραµµατιζόµενες αλλαγές, θα µπει το 2008 σε πορεία ανάπτυξης πωλήσεων και κερδοφόρου λειτουργίας.

Η διοίκηση της εταιρείας πιστεύει, ότι η µέχρι σήµερα πορεία του οµίλου, θα συνεχισθεί και κατά το τελευταίο τρίµηνο του τρέχοντος έτους µε ανάλογα αποτελέσµατα.

Τέλος, σηµειώνεται ότι µέχρι τα µέσα Δεκεµβρίου 2007 θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες λειτουργίας του πρώτου καταστήµατος µε τη συλλογή της HABITAT µέσω της ΟΜΝΙSHOP, µε ηµεροµηνία έναρξής του 12/01/2008, όπως επίσης θα έχουν ολοκληρωθεί και οι διαπραγµατεύσεις προσθήκης νέας συλλογής εργαλείων στην αγορά της Ρουµανίας από την YALCO ROMANIA SRL, γεγονότα που εξασφαλίζουν για το 2008 πρόσθετες πωλήσεις για τις δύο θυγατρικές εταιρείες του οµίλου και ανάλογη κερδοφορία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v