Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

AS Company: Άνοδος τζίρου και πτώση κερδών στο εξάμηνο

Τα καθαρά κέρδη της AS Company μειώθηκαν κατά 18%, από το 1,2 εκατ. στα 984 χιλ. ευρώ ενώ οι πωλήσεις εσωτερικού ανέβηκαν κατά 5,4%.

AS Company: Άνοδος τζίρου και πτώση κερδών στο εξάμηνο

Άνοδο κύκλου εργασιών που βασίζεται στις υψηλότερες εγχώριες πωλήσεις σημείωσε κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο η εταιρεία παιχνιδιών και παιδικού ενδύματος AS Company.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις εσωτερικού ανέβηκαν κατά 5,4%, ενώ οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά 24,2%, με αποτέλεσμα ο συνολικός κύκλος εργασιών να αυξηθεί κατά 2%.

Αντίθετα, το EBITDA εμφάνισε πτώση 14,6% (στο 1,63 εκατ. ευρώ) λόγω της αύξησης του κόστους των εισαγόμενων εμπορευμάτων και της νέας εμπορικής πολιτικής που υιοθετήθηκε.

Ως αποτέλεσμα, τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 18%, από το 1,2 εκατ. στα 984 χιλ. ευρώ.

Στα αξιοσημείωτα του πρώτου εξαμήνου, είναι η εκ νέου επίτευξη θετικών ταμειακών ροών, με αποτέλεσμα η εισηγμένη να διαθέτει θετικό καθαρό ταμείο (διαθέσιμα υψηλότερα του συνόλου των τραπεζικών της υποχρεώσεων).

Τέλος, στις 30 Ιουνίου του 2016 τα ίδια κεφάλαια της AS Company είχαν διαμορφωθεί στα 21,8 εκατ. ευρώ.

Σε ότι αφορά τις προοπτικές της εταιρείας, η διοίκηση της AS Company επισημαίνει πως «με την δυσμενή οικονομική κατάσταση και αβεβαιότητα της ελληνικής αγοράς η διοίκηση εκτιμά ότι τα κέρδη και ο κύκλος εργασιών δεν θα έχουν σημαντική απόκλιση από την περσινή χρήση.

Σε αυτό το ρευστό επιχειρηματικό περιβάλλον, το πλέον αντίξοο των τελευταίων δεκαετιών, η διοίκηση έχει επαναπροσδιορίσει τους στρατηγικούς της στόχους δίνοντας έμφαση στην εξωστρέφεια, στον αυστηρό έλεγχο του κόστους και την ενίσχυση της ρευστότητας.

Οι βασικότεροι κίνδυνοι και αβεβαιότητες που η διοίκηση καλείται να διαχειρισθεί είναι:

• Η διασφάλιση έγκαιρης παραλαβής των εισαγωγών που έχει προγραμματίσει προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση των προϊόντων της, ειδικά το τελευταίο τρίμηνο του 2016

Οι νέες φορολογικές επιβαρύνσεις, απόρροια της συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς, εκτιμούμε ότι θα μειώσουν την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών και της ζήτησης γενικότερα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί η ζήτηση σε όλους τους κλάδους με αρνητική επίδραση στις πωλήσεις της εταιρίας

• Περαιτέρω ενίσχυση του δολαρίου έναντι του ευρώ, θα αυξήσει το κόστος μεγάλου μέρους των εισαγωγών, με αποτέλεσμα τη μείωση του συντελεστή μικτού κέρδους και της συνολικής κερδοφορίας

• Η δυσμενής οικονομική κατάσταση της εγχώριας αγοράς, εγκυμονεί κινδύνους επισφαλειών και αρνητική επίδραση στις ταμιακές ροές.

Βασικός στόχος της εταιρίας στις παρούσες αρνητικές οικονομικές συνθήκες είναι η διατήρηση της κερδοφορίας της χρήσης 2016 και η κερδοφόρος λειτουργία της θυγατρικής στη Κύπρο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v